Nenašiel som anketu, ktorá by mi pomohla, tak som založil novú. Kupujem notebook a som zvedavý, ktoré značky by som mal uprednostniť, preto by ma potešili aj odôvodnenia. Aj všeobecne aby som mohol šíriť názory ďalej a vedel aj ja odporúčať ďalším..
Osobne sa mi páčia Lenova, ale pri mojom strope 600 € sú iné značky s lepšími parametrami, a medzi nimi zatiaľ uprednostňujem najviac Toshiby (vraj najviac vydržia), potom Asusi, potom Acer alebo HP...
Ale Taký napríklad Packard Bell sa mi celkom vidí, ale ani som o ňom nič nepočul, preto ma zaujímajú vaše názory.
Mal som dve Lenova (trieda T) a bol som nadmieru spokojný. Teraz som si kúpil Lenovo Edge za 550 eur a ľutujem, že som do toho išiel. Oproti drahším modelom je iba z plastu a je cítiť, že je menej pevnejší. Po troch mesiacoch mi navyše odišiel aj displej. Ak máš strop iba 600 eur, do Lenova by som nešiel.
ja sa do toho vobec nevyznam, ale mam acer uz 2 a pol ci 3 a pol roka a napriek tomu ako devastujem vsetku elektroniku okolo seba, on stale zije.. aj ked par vylupnutych klaves..
@filipkoo nechcem sa tu hrať na odborníka, ale Sony Vaio sú najlepšie notebooky aké sa dajú zohnať (ak nerátame špeciálne verzie iných značiek ale tu je cena od 2 000€)...nie je to len môj názor, každý odborník ti to potvrdí...tu si pozri tento odkaz : » www.sony.sk/hub/kvalita-vai...
no ja už kupujem iba DELL, a toho za 600€ asi taško zozenieš.... Aby si by som zobral model najlepších parametrou a na značku by som nepozeral, modliť sa že som kupil kus ktorí sa nepokazí
@filipkoo Lenovo čerpá zo značky IBM, ale kvalitou to už nie je rovnaké ako kedysi...všetko záleží od tvojích požiadaviek : ak ho chceš na internet a filmy tak ti netreba Sony Vaio, stačí ti Asus...čo od neho vlastne chceš?
tosjibu mam netbook, ma necele 3 roky a zatiaľ som s ňou nemusela do servisu, všetko ide ako má...teraz mám aj vaio notebook a @wayne ja s ním vôbec nie som spokojná, najradšej by som ho tresla o stenu! dosť často mi blbne touchpad a keď porovnám prepracovianie toshiba vaio-toshoba víťazí, najmä aj kvôli kovovým a pevným výstupom na slúchadla a mikrofon, pretože na vaio sú plastové a raz sa mi podarilo zakopnúť o kábel z pc a celé mi to prasklo...čo sa týka tých vecí ako pamäať atd mám lepšie na vaio . A baterka na vaio strašne slabá..celkovo nemám rada vaio a už nikdy nechcem, chcem toshibu!
@15matka14 všetko je vec uhla pohľadu...hodnotenie značky sa robí na základe tisícov názorov a testov...a teda nič nie je dokonalé, ale sú veci (v tomto prípade notebooky) ktoré majú k dokonalosti bližšie a ktoré sú od nej vzdialené viac...možno si narazila na zlý kus, celkovo je však Sony Vaio jedna z najlepších značiek a za tým si stojím...
Toshiba je značka notebookov ktorá sa za posledné roky vypracovala a právom tvrdíš že je výborná...no na Sony Vaio nemá...
@wayne prakticky všetko, nemám nič konkrétne, akurát som si istý, že budem zapínať tisíc programov naraz, preto najprv pozerám na silu procesoru. Grafiku 1gb, viac je vraj zbytočne a menej nechcem, aby som si aj dačo zahral, keď už... a RAM minimalne 4 gb, aby som ju potom prípadne vedel rozšíriť. HDD je posledné, na čo pozerám, lebo furt budem odkázaný na externé disky...
Ti pišem moje požiadavky, kľudne ich odignoruj, keď ťa nezaujímajú, ja len som napísal, keby sa ti chcelo mi poradiť. Hlavne ten procesor ma trápi a k nemu by som ešte rád zistil, či je lepší quadcore 1,4 ghz alebo iba core 2,2 ghz... lebo cena je rovnaká... diky za rady
@filipkoo keďže sa jedná o notebooky odporúčam procesory Intel (AMD sa pri notebookoch prehrieva)...teda procesor určite min. Intel I5 (je to dvojjadro, ale vie fungovať aj ako štvorjadro), i3 je slabá, i7 cenovo vyššie...grafická karta : keďže procesor je Intel, grafiku by som zvolil Nvidia, pretože Intel a Ati Radeon sa nemajú radi... samozrejme si grafickú kartu pozri aj na internete : zadaj si do youtube názov karty, pozri si koľko má fps pri rôznych hrách a pod. - a pod 1Gb nechoď...
ram je zvyčajne 4Gb, ale u väčšiny modelov sa dajú bez problémov rozšíriť na 8Gb, čo určite odporúčam (4Gb ram do notebookov ťa vyjde približne 25€ a stojí to zato, no pozor na záruku)...
výsledná cena týchto parametrov záleží od značky...
@wayne som rád, povedal si presne to, čo som si myslel. Takže už mám vybraté pár typy, ale mi vadí, že najlacnejšie sú Acer a Asus a neviem, či týmto značkám môžem dôverovať...
Pre info, asi trošku popraská strop o pár eur, » datacomp.sk/packard-bell-ea... na tento šporím, možno aj zlacneje (Toshiby za posledné 2 týždne zlacneli o cca 6 eur, možno o mesiac zlacneje aj tento). Vyzerá byť tip top...
@tommyhot to že acer je shit už dávno neplatí !!! časy keď acer výrabal nekvalitné laptopy su preč. Osobne mám acer mám ho už druhý rok všetko šlape ako má parkrát mi spadla už aj baterka stále ide.
@filipkoo toshiba acer asus kludne sa po nich poobzeraj ceny su väčšinou prijateľné a kvalita je tam ako aj pri všetkých iných do 600 € tieto značkya úplne v pohode (thumb) nemáš sa čoho báť
@tommyhot mne nič nevrzga nič sa neláme podpora je taká že ovládače mám posledné sú myslím z roku 2011 a stačia. Neviem prečo lámeš palicu nad acer možno si mal skúsenosti s nieakým zlým kusom ale zato nemusia byť všetky NB shity ... tož môj postreh
@padres kazdy low end za 600 eur stoji za hovno.. otazne je ci si vies za tie prachy kupit co najmensi shit... Acer je ako tak ok od 800-900eciek. Ale asi mame rozdielny pohlad na to, co je kvalitny notas
@filipkoo osobne by som si Acer nekúpil, rozhodne nie ani Packard Bell či HP...čo sa týka značky Asus, tam by som to pri modeloch s audiom Bang&Olufsen skúsil, pretože Asus pri nich urobil výrazný krok vpred...rozhodne nemám rád vety typu : chcem Apple MackBook, mám Apple alebo idem si kúpiť Apple - to že stoja na špici pomysleného počítačového neba je dnes už faktami nepodložená chiméra ktorá panuje u ľudí čo sa v tom nevyznajú - podľa mňa je to predražená somarina vzhľadom na parametre ktoré ponúka a kúpiť si to preto aby som ukázal že na to mám je primitívne (to len reagujem na poznámky či už v tomto fóre alebo iných)...
@wayne so Macbookmi s tebou uplne suhlasim. Packard Bell prečo nie? Najlacnejšie značky sú Acer a Asus a medzi nimi sa preplazuje HP, ktorý nenávidím. Ale o Belle som nepočul v podstate žiaden argument, ani zlé ani dobré skúsenosti... Potom mi ostáva už len Toshiba s ešte prijateľnou cenou, za horšie parametre...
myslíš že si to rozmyslím, a rozhodnem sa pre Sony? V okolí široko ďaleko sú ľudia spokojní s Asusmi, Toshibami a Lenovami. Sony ani neviem či niekto pozná. Takže mi aj tak ostáva, rozhodnúť sa po mojom, na Lenovo a Sony určite nemám...
@wayne hej, akurát že si mi hovno poradil, akurat si vychválil sony nad nebo a všetko ostatné zahodil do koša. Pomohol si mi akurát vybrať správne parametre, za čo diky, ale so značkami teda žiadna pomoc...
Určite Dell je to spoľahlivá značka aj keď trochu draha no mnoho eshopov ponukaju zľavy vo forme kuponov cez tie môžeš aj niečo ušetriť. Tie kupóny nájdeš napríklad tu: » www.kuponyzdarma.sk/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Nenašiel som anketu, ktorá by mi pomohla, tak som založil novú. Kupujem notebook a som zvedavý, ktoré značky by som mal uprednostniť, preto by ma potešili aj odôvodnenia. Aj všeobecne aby som mohol šíriť názory ďalej a vedel aj ja odporúčať ďalším..
Osobne sa mi páčia Lenova, ale pri mojom strope 600 € sú iné značky s lepšími parametrami, a medzi nimi zatiaľ uprednostňujem najviac Toshiby (vraj najviac vydržia), potom Asusi, potom Acer alebo HP...
Ale Taký napríklad Packard Bell sa mi celkom vidí, ale ani som o ňom nič nepočul, preto ma zaujímajú vaše názory.
z tebou spomenutých značiek odporúčam Dell a Toshibu...
Toshiba je značka notebookov ktorá sa za posledné roky vypracovala a právom tvrdíš že je výborná...no na Sony Vaio nemá...
Ti pišem moje požiadavky, kľudne ich odignoruj, keď ťa nezaujímajú, ja len som napísal, keby sa ti chcelo mi poradiť. Hlavne ten procesor ma trápi a k nemu by som ešte rád zistil, či je lepší quadcore 1,4 ghz alebo iba core 2,2 ghz... lebo cena je rovnaká... diky za rady
ram je zvyčajne 4Gb, ale u väčšiny modelov sa dajú bez problémov rozšíriť na 8Gb, čo určite odporúčam (4Gb ram do notebookov ťa vyjde približne 25€ a stojí to zato, no pozor na záruku)...
výsledná cena týchto parametrov záleží od značky...
@filipkoo toshiba acer asus kludne sa po nich poobzeraj ceny su väčšinou prijateľné a kvalita je tam ako aj pri všetkých iných do 600 € tieto značkya úplne v pohode (thumb) nemáš sa čoho báť
myslíš že si to rozmyslím, a rozhodnem sa pre Sony? V okolí široko ďaleko sú ľudia spokojní s Asusmi, Toshibami a Lenovami. Sony ani neviem či niekto pozná. Takže mi aj tak ostáva, rozhodnúť sa po mojom, na Lenovo a Sony určite nemám...