Dobrý večer, zišli sme sa tu..vlastne...Nastupujem do 1. ročníka VŠ, mám vyhliadnutý notebook, ktorý má slušný pomer cena/výkon avšak nedisponuje operačným systémom. Zaujímalo by ma, aký OS by ste mi odporučili. Predpokladám, že to bude Linux. Ak Linux, t
Ani by sa mi s tým asi nechcelo nejak výnimočne hrať (s Linuxom) Ale zas, zháňať aktualizácie na sedmičku po kadejakých stránkach sa mi tiež nechce... Možno by sa zišlo zainvestovať do originálneho OS
@th0mas ziadne aktualizacie zhanat nemusis...nainstalujes napr win7 ultimate...aktivujes a mozes normalne stahovat aktualizacie cez windows update...a ak by ti nahodou casom vyhodilo ze mas nepravy win tak staci nainstalovat remove wat a ficis dalej..
@th0mas na tvojom mieste by som si nainštaloval win 7, aj tak budeš pravdepodobne robiť v ARCgise alebo niečom podobnom a na linuxe by si mal problém využiť na výpočty naplno aj tú grafiku (ak by išlo o tú nvidiu, ktoré tam majú fakt na riť ovládače)
Na lunex sa vyser, to je nepouzitelny hnoj. Stiahni si windows 8 beta (consumer preview), este nejakych 8-9 mesiacov by mal byt zadara a potom neskor mozno zistis, ze ti vyhovuje na tolko, ze si ho kupis. Pripadne si ho stiahnes ako tutok zlodeji nadomnou.
ste slahnuti? a to tu takto v pohodicke ho navadzate k pirateniu .. vy ste borci teda, ako keby bol ten win7 v studentskej licencii taky megadrahy .... len by ste piratili softy a to kolko programatorskej prace je za tym vam jedno? .... ked chce byt poctivy nech ostane ....a vazne nechapem tie predsudky voci linuxu, nove distra maju vsetko co windows a este viac, ked sa s tym clovek pohra "vymodeluje" si to presne pre seba, graficke API linuxov je uz niekde uplne inde ako mal winxp v tej dobe ci ma win7
okrem toho na aku skolu ides? ak je to nieco s IT, ITckari maju OSka s licenciami zadarmo casto, ak je dobra skola
@riki137 Však 100€ len za upgrade zo staršieho Windowsu sa nechce nikomu platiť, však čistý stojí asi aj o 50€ viac... 'Davat si beta OS je teda fakt kravina.' Však Windows 8 Release Preview je skoro to isté než Windows 7. Však sa na tom dobre pracuje, len si treba zvyknúť . Ja osobne mám na notebooku Windows 8 Release Preview. A k tomu ešte Microsoft Office 2013 Preview.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
mám fuduntu ako dualboot, ale veľmi ho nevyužívam, len keď je to nutné
Alebo si kup macbook
okrem toho na aku skolu ides? ak je to nieco s IT, ITckari maju OSka s licenciami zadarmo casto, ak je dobra skola
Asi to na začiatok vyriešim tou 8
Ak nejsi geek, davat si linux je tiez dost sproste.
Vyries to sedmickou.
a o apple neuvazuj, to uz radsej ten lin.
@riki137 Však 100€ len za upgrade zo staršieho Windowsu sa nechce nikomu platiť, však čistý stojí asi aj o 50€ viac... 'Davat si beta OS je teda fakt kravina.' Však Windows 8 Release Preview je skoro to isté než Windows 7. Však sa na tom dobre pracuje, len si treba zvyknúť . Ja osobne mám na notebooku Windows 8 Release Preview. A k tomu ešte Microsoft Office 2013 Preview.
Davat si beta OS je sprostost kvoli nestabilite.
Citaj po sebe co pises.