prfoesor je na strednej skole tak by sa mal oslovovat. je vo vysia forma. Ale mam pocit, ze prof. by mal byt ako titul prof. jedna nasa profka to tak ma ahdam jedina a potom vsec ostatny su Mgr. alebo Ing alebo Dr.
takze je to hlavne v tom aku maju specializaciu ci pre zakladne alebo stredne skoly. ked pojde profesor zo strednej cuit na zakaldnu ta je ucitel. nevim to ani vysvetlit ale uvazovat nad tym by som dokazal asi dlho
Profesor je len ten kto uci na vysokej skole, to je jeho titul. Na strednej skole sa im sice hovori profesor, ale neopravnene, pretoze nemaju na to vzdelanie, netusim preco je to tak
profesor je najvyšší titul, udeľuje ho tuším prezident. "profesori", ktorí sú na stredných školách - sú v podstate tiež učitelia a nemajú dôvod byť oslovovaní profesor.
Tak tak Fylo...proste stredoškolskí učitelia by sa malo oslovovať titulmi, ktoré majú..Ing. alebo Mgr....a profesor je vysokoškolský titul...poznám osobne dvoch profesorov a tí by malého inžinierika vopchali do vačku...aj s jeho maturitným vysvedčením
žiadny, len učitelia sú na základnej, profesori na strednej. Tiež ma štve, ked mám oslovovať titulom profesor niekoho, kto nemá ani žiadny titul. My máme angličtinárku, ktorá nemá žiadny titul a neviem, prečo by som ju mala oslovovať profesorka.
Súhlasím s tým, že by sa mali oslovovať nejak inak.
profesor je vysokoskolsky titul, aby ho nejaky uitel dosiahol musi splnit strasne kvantum podmienok od publikovanje literatury,cez prednasanie na zahranicnej pode a pod.
Na strednej su vsetci len ucitelia...nepravom si vyzaduju oslovenie,ktore im nepatri.
uz to tu bolo pisane, tak nepoviem nic nove...ucitelia na strednej nemaju pravo byt oslovovani "profesor". Tak ako tu uz viaceri spominali, je to vyskokoskolsky titul a je smiesne, ked sa tak nechaju oslovovat ucitelia na strednej, mysliac si, ze su asi nieco viac ako ucitelia na zakladnej. Mali by sa oslovovat bu normalne "ucitel", alebo ak si potrpia na titule, tak titulom ktory im prislucha a nie tym najvyssim aky sa da ziskat. A je smiesne, ze stredoskolski ucitelia sa nechaju oslovovat vyssim titulom ako vysokoskolski, ktori sa nechaju oslovovat titulom, ktory im prislucha, a pre niektorych by bola urazka nazvat ich inym titulom.
Podľa mňa by sa poniektorí mohli uvedomiť , čo sa tohto týka. Keby som si napísala pred meno titul spáchala som trestný čin.Prečo sa potom ľudia s titulom obyčajneho učiteľa maximálne inžiniera nechávajú oslovovať pán profesor/ pani profesorka? Najviac ma však zaráža fakt, že oni ,,trestný čin nepáchajú" Tak aký je v tom rozdiel?
ziadny ale profesory maju vecsi respekt myslim...na nasej skole su ucitelia co ti normalne surovo povedia ze si mantak alebo kurva alebo tak alebo ti daju facku... to je ten komunizmus!!!namalovana???chod sa umyt tam je umyvadlo...velky vystrih?poznamka...alebo zajtra si daj rolak...pusa na prestavke???polhodinova prednaska a ponizenie pred celou triedou a este aj poznamka za nemravne spravanie.... no je to normalne??!!!ja som ani nevedela ze je den ucitelov
ucitelia ma strednej maju taku istu kvalifikaciu ako na na zakladnej druhy stupen... teda ziaden rozdiel medzi nimi nie je
Titul Prof. ma minimum ludi, a udeluje ho prezident repukliky za vedecke zasluhy. Teda jeho prvorada cinnost je vedecka cinnost. To, ze uci na vyske vyplyva zo statusu vysokej skoly. Vacsina je na vyske alebo v nejakom vedeckom ustave. Jednoducho tam, kde sa robi veda.
Myslim, ze musi mat publikovanych aspon 20 vedeckych clankov. Publikovanych v zmysle, musi mu ich uverejnit renomovany vedecky casopis.
Pznt- No tych vedeckych clankov tam treba viac, potom treba mat napisane skripta, myslim este knihu , nejake posudky.. Ale prof. je skor ako aj ucitelsky a vedecky titul, cisto vedecky titul je DrSc. a ten ma u vedcov vacsiu hodnotu ako Prof.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
takze je to hlavne v tom aku maju specializaciu ci pre zakladne alebo stredne skoly. ked pojde profesor zo strednej cuit na zakaldnu ta je ucitel. nevim to ani vysvetlit ale uvazovat nad tym by som dokazal asi dlho
Moj pohlad na vec je takyto:
PROFESORKY /PROFESORI/ by mali byt vacsi odbornici - profesionali.
Ved profesional je PO SLOVENSKY predsa odbornik.
Na vyske mame len par profesorov/profesoriek, ostatnych oslovujeme podla titulov: PaedDr, Doc, ...
Aj my sme na strednej hovorili ucitelom profesori, mozno ani oni samy nevedia ze vlastne to nie je spravne a paci sa im to.
to ze je niekto ucitel neznamena ze musi byt blby. poznam vela ucitelov ktori toho vedia dost a maju pravo byt na tie vedomosti hrdi
k tym titulom suhlas so zoescott ktora to pekne vysvetlila.
v skole volno....a naopak, este som aj z fyziky odpovedat bola.... je to spravodlive?????
profesor uci na vysokej skole aj to ma este zvlast titul
Súhlasím s tým, že by sa mali oslovovať nejak inak.
Na strednej su vsetci len ucitelia...nepravom si vyzaduju oslovenie,ktore im nepatri.
Myslite si, ze tieto fora citaju aj ludia o ktorych teraz diskutujeme, alebo nejaki novinari, co sa ich na to pojdu opytat?
Inak Zoescott mala to vysvetlenie správne
Titul Prof. ma minimum ludi, a udeluje ho prezident repukliky za vedecke zasluhy. Teda jeho prvorada cinnost je vedecka cinnost. To, ze uci na vyske vyplyva zo statusu vysokej skoly. Vacsina je na vyske alebo v nejakom vedeckom ustave. Jednoducho tam, kde sa robi veda.
Myslim, ze musi mat publikovanych aspon 20 vedeckych clankov. Publikovanych v zmysle, musi mu ich uverejnit renomovany vedecky casopis.
hadam je to postacujuce vysvetlenie.
Tvoj prispevok ma potesil, no uvital by som aj nazor niekoho, kto to vie 100%-ne, aby sme to vsetci vedeli s istotou, ze to tak naozaj je.
Mam to v rodine, takze viac menej viem.