Aký je tvoj obľúbený recept na prípravu kuracích pŕs?
V chladničke mám mäsko a došli mi nápady. Tak sem sa môžete pokojne podeliť o svoje obľúbené jedlá z kuracích pŕs, resp. sem môžete pokojne aj recept rozpísať.
Tiež mám doma prsia ale v mrazáku. Čo mi pripomina, dnes krasnu babu som videl, som mala krasne prsia, uplne dudy. Aj prihovoril by som sa, ale nechcela ma by, lebo som ešte panic. Smutny som
No napríklad by sa dala u mňa taká cigánska, hoci aj bravčového je dobrá alebo aj rezne. Oboje jedlá sú u mňa veľmi chutné, aj keď dalo by sa spomenúť aj na viac.
1. otvorim chladnicku
2. pripravim si marinadu z oleja, vody, tymianu, srirache, horcice alebo rozmych inych korenin, podla chute
3. tofu namarinadujem a necham v marinade v chladnicke na niekolko hodin
4. za ten cas z chladnicky vyberem masko
5. nakrajam na malicke, pribl .centimetrove kusky a stvrtinu nasrvirujem surovu do dvoch misiek
6. zvysok opeciem nasucho na panivici
7. misky so surovym maskom dam na zem, macky pridu, netreba ich volat
8. ked masko z panvice vychladne, postupne zacnem podavat mackam aj to
9. tofu vyberem z marinady a spravim si ho s ryzou alebo zemiakmi.
@turgachev@4 ja som tiež nejedol a zle mi bolo. Som pomáhal s chystaním chodov jedla jednej mladšej barmanke, babe, keď by som jej ako chalan pomáhal s nosením ťažším vecí. Tiež nemala šťastie na chlapov a ja tiež podobne na ženy. Aj si ma zavolala von sa porozprávať popri jej fajčení. Ja som bol zas prirodzene džentlmen. By som bol rád, keď by rada podudlávala a chcela by sa osviežiť semienkom.
Ak chces aj nejaku marinadu, tak ja mam rada rozne grilovacie korenia. Tie zmiesas s olivovym olejom a napacujes steaky alebo pokrajane masko na kusky, velmi dobre je, ak do marinady pridas aj trochu kari. Dalej nakrajas cesnak a poobkladas nim masko. Nechas nejaky cas v chladnicke marinovat. Potom sprudka osmazis z oboch stran, aby sa v mase zachovala vlhkost. Aj kuracie kusky mozes smazit na silnejsom ohni chvilami spolu s marinadou. Ked je maso takmer hotove, pridas na panvicu este ten nakrajany cesnak a osmahnes aj ten. Ak to podavas s ryzou, velmi dobre sa k tomu hodi aj osmahnute prosciutto a sampinony (to das na ryzu spolu s tym cesnakom). Dobru chut
@turgachev@15 nie je za co, ja tento recept milujem ...dnes sme inak mali v menze (jedalni) zapekane cestoviny, ale ja to nemam moc rada. Dala som si rybie file a je to snad najlepsie file, ake som kedy jedla, lepsie nez domace. Strasne dobre oprazene.
@azizi@16 Úplne rozumiem. Ja som tiež do včera žil v tom, že moja mama robí najlepší segedín, no v jednej reštaurácii mali taký úžasný .
Dnes si zatiaľ robím zapekanú cukinu
Nakrájať na menšie rezne, nasoliť, nakoreniť, opaprikovať a
1.) osmažiť na panvici, aby sa zatiahlo z oboch strán a potom preložiť na pekáč a potrieť horčicou, položiť na to kúsok kyslej uhorky a plátkový syr, piecť v rúre
2.) osmažiť na panvici, preložiť na tanier a položiť na ne plátky masla, nechať roztopiť (prikryť zvrchu ďalším tanierom)
Alebo rezne prekrojiť a naplniť napr. mozzarellou a baby špenátom, alebo iným syrom, sušenými paradajkami atď. podľa toho, čo máš rád, zrolovať to a uchytiť špáradlami, zo všetkých strán prudko osmažiť na panvici a potom zabaliť do lístkového cesta nakrájaného na plátky, potrieť vajíčkom a piecť v rúre.
Alebo nakrájať na kocky a nechať par hodín marinovať v cestíčku z múky, vajec, trocha horčice, soli, korenia, sókovej omáčky, solamylu a čierneho piva, vysmažiť na oleji. Rarášky sa to volá.
Nic extra z prs neurobis. Ale mam rad salaty a do nich zamiesas sote. Alebo orestovat roznu zeleninu so sote a s ryzou alebo s rezancami na azijsky sposob. Alebo vynimocne vyprazam nugety predtym nalozene v acidku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
2. pripravim si marinadu z oleja, vody, tymianu, srirache, horcice alebo rozmych inych korenin, podla chute
3. tofu namarinadujem a necham v marinade v chladnicke na niekolko hodin
4. za ten cas z chladnicky vyberem masko
5. nakrajam na malicke, pribl .centimetrove kusky a stvrtinu nasrvirujem surovu do dvoch misiek
6. zvysok opeciem nasucho na panivici
7. misky so surovym maskom dam na zem, macky pridu, netreba ich volat
8. ked masko z panvice vychladne, postupne zacnem podavat mackam aj to
9. tofu vyberem z marinady a spravim si ho s ryzou alebo zemiakmi.
k tomu varene zemiaky
a pridaj tam šalat, paradajku a uhorku ako oblohu
nemaš zač
Dnes si zatiaľ robím zapekanú cukinu
1.) osmažiť na panvici, aby sa zatiahlo z oboch strán a potom preložiť na pekáč a potrieť horčicou, položiť na to kúsok kyslej uhorky a plátkový syr, piecť v rúre
2.) osmažiť na panvici, preložiť na tanier a položiť na ne plátky masla, nechať roztopiť (prikryť zvrchu ďalším tanierom)
Alebo rezne prekrojiť a naplniť napr. mozzarellou a baby špenátom, alebo iným syrom, sušenými paradajkami atď. podľa toho, čo máš rád, zrolovať to a uchytiť špáradlami, zo všetkých strán prudko osmažiť na panvici a potom zabaliť do lístkového cesta nakrájaného na plátky, potrieť vajíčkom a piecť v rúre.
Alebo nakrájať na kocky a nechať par hodín marinovať v cestíčku z múky, vajec, trocha horčice, soli, korenia, sókovej omáčky, solamylu a čierneho piva, vysmažiť na oleji. Rarášky sa to volá.
» dobruchut.aktuality.sk/recept/40046/st...