Pýtam sa, lebo ma otec presviedča o tom, aká je to dobrá polievka a tvrdí mi, že väčšine ľudí chutí... ja nepoznám (okrem neho) nikoho, preto robím menšiu štatistiku
@vladoko čo to sem pletieš? každý deň sedím s ľuďmi na večeri, a každý deň tí ľudia jedia mäso...ja si dám vždy niečo bezmäsité, to je kurva taký problém?...
@vladoko keby som vytýkal ľuďom, že jedia mäso, nesedel by som s nimi za jedným stolom...a neviem kde si prišiel na to, že len ľudia čo jedia mäso, sú normálni...normálni sú aj tí, ktorí sa stravujú vegetariánsky, či vegánsky...preboha, ja neviem čo má stále niekto potrebu riešiť jedálniček/morálne princípy druhých ľudí...herbivores & omnivores united!
nejedla som to nikdy a nejako to neplánujem ani ochutnať zatiaľ....a kedže u nás sa to nikdy nejako veľmi nevarilo tak ani neviem akú to má vôňu alebo ako to vyzerá. proste pre mňa nepoznané jedlo.
ale poznám ľudí, čo na to nedajú dopustiť (napríklad tiež môj otec ) ...veď keď to niekomu chutí, tak nech si dá.
@vladoko bratu ja neviem, som viacnásobný darca krvi, mäso som absolútne vylúčil zo stravy na 4 roky (na nejaký rok a pol som vylúčil aj mliečne výrobky), teraz si dám občas ryby (niekedy raz za mesiac), vlastne už nie je v mojom záujme škatuľkovať sa do nejakých skupín, dosť bicyklujem a stále som tu...moja nebohá prababička nikdy nemala prístup k toľkému mäsu, ako sa konzumuje dnes, čiže ho logicky ani moc nepopala za život, dožila sa 90 rokov...proste toto večné vzájomné osočovanie nevedie a nepovedie nikam a môžeš byť aj neviem aký odborník na stravu, no niekedy ti ten tvoj vzorec proste nebude pasovať...zaujímavé je, koľko odborníkov na stravu poukazuje na fakt, že strava by mala byť čo najrozmanitejšia...ja zasa viem o ľuďoch, čo jedli celý život v podstate 5 jedál dookola a dožili sa skoro 100 rokov, tak kde je vlastne tá pravda? a k tomu kedysi, kedysi sa ľudia šli vysrať v dome do kúta a teraz na to požívajú toalety, môžeš si prečítať nejaké staré záznamy...aj v Nepále sa donedávna ešte babka bežne vyprázdnila uprostred ulice...toto nie je argument, doba se mení...30 rokov dozadu ľudia nechodili do supermarketov a 5 rokov dozadu ľudia nemali internet na mobiloch a nečumeli do toho ako jebnutí...
@openmindedfreak Totižto nezaležalo aká bola rozmanitosť tých potravín.. zaléžalo na tom, kde boli suroviny pestované, postreky neboli, žilo sa ťažkou prácou, namarinované skazené mäsá neboli... to je tým.. proste všetko bolo ine vzhľadom k pestovaniu, ku chovaniu zvierat, pôdy boli čistejšie...
a to je jeden z faktorov, ktorý najviac ovplyvnil dlžku života samozrejme, + práca a dobrý vzduch
Porovnaj si to s dnešným trhom. Všetko striekané, dusičnany, siričitany... Ovzdušie zamorené smogom, kravy a družstvá? Maj roozum.. chovaju ich v kovovych ohradach jak otrokov... a mäso zo zvierat? ani nehovorím... zlé podnety zo sveta, zlý chov.. to všetko vplýva na kvalitu jedla..
Ani sa potom nečudujem, že mladí chcú skúšať niečo iné, niečo, čo predtým nepoznali, nemá to síce taku výživnu hodnotu, ale chutí to približne rovnako... no čo sa týka zdravia...to je diskutabilné.. všetko umelé pestované
@vladoko tak potom sa tu o čom vlastne bavíme? keď si uvedomuješ všetky tieto fakty...to s tým dárcovstvom krvi som nepísal len tak pre nič za nič, písal som to preto, že v období kedy som chodil na odbery, som sa stravoval práve úplne bezmäsito a krvný obraz som mal vždy dobrý, nehovoriac o ostatných výsledkoch...dokonca ma telefonicky k odberom volali...myslím si, že ľudia stravujúci sa inak môžu žiť rovnocenne s ľuďmi, ktorí sa stravujú konvenčne, takže týmto rozhovor ukončujem a prajem zdravý život plný pohybu a menších porcií jedla...
@alpynus Koniec koncov, to "trochu" je dosť. Ja tiež uprednostňujem kvalitu oproti kvantite.. ak na to mám.
A TU JE TEN figeľ... ľudia často nemajú, a tak vyberajú to najlacnejšie, pritom nie až tak zdravé, no hlavne že kupi lacnejšie o paru centov...
Nekúpia čerstvu bazalku, ktora by stála mailand, oni radšej kupia sušenu a drvenu.. keby slovač mala viac peňazí, možno i by chorobnosť nebola taka veľká.
@openmindedfreak aj tebe prijemný život a dobrú noc.. som rád, že sme sa o tom kus porozpravali... a že tu neboli doslova "fanatické" názory, aké tu vedia vyprodukovať mnohí..
@darkestangel tak to si sa mala najprv opytat ze kto to jedol. Lebo su taky co to uvidia povedia ze fuj, alebo to ani nevidia a podla nazvu vravia ze to je grc. Plus dobru drzkovu spravit neni len tak a mne chuti a velmi Dobehni dakedy do levic sa podelim s tebou ked budeme mat
chuti nahodou ked ju niekto vie poriadne spravit tak moze byt velmi dobra, to mas to iste jak so skolskou pecienkou, ta je hnusna, ale ked ju urobis dobre moze byt vyborna, ale vtipne som sa celkovo k tej drzkovej dostala vobec, sme boli nachate, rodicia s partiou s ktorou sa poznaju milion rokov mi decka tiez, a kedze nebolo co ine tam jest a este sme neopekali a ani nehrozilo tak skoro tak som si dala, vyzeralo to vselijako, a ked mi povedali, ze co to je tak mi trosku prislo blbo, ze toto idem jest, ale co inu moznost som nemala, a treba byt odvazny, a dala som si,super mnamka, moj krstny robil, genialny kuchar takze som si dala aj duplu
no ako chuťovo by mi ani nevadila, ale s vedomím, že mám jesť vnútro žalúdka...no vyzerá to ako chobotničie chápadlá....tak by som musela jesť so zatvorenými očami...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
a idzem do sprchy
tu zje každý všetko nevydumuje že či to soja, nesoja, mäso nemäso..
môj postoj k držkovej je taký, že by som sa do nej pokojne postavil.
v rámci stávky.
ale ani nám normálnym nevytýkajte, že jeme mäso...
navyše, nič ti nedokáže vynahradiť aminomasné kyseliny a bielkoviny, ktoré sa nachádzajú v mäse
zahlasovala som, lebo aj ja som súčasťou štatistického súboru, ktorý ma zaujíma ak si zaslúžim facku, daj mi ju, ja si nedám
ale poznám ľudí, čo na to nedajú dopustiť (napríklad tiež môj otec ) ...veď keď to niekomu chutí, tak nech si dá.
a to je jeden z faktorov, ktorý najviac ovplyvnil dlžku života samozrejme, + práca a dobrý vzduch
Porovnaj si to s dnešným trhom. Všetko striekané, dusičnany, siričitany... Ovzdušie zamorené smogom, kravy a družstvá? Maj roozum.. chovaju ich v kovovych ohradach jak otrokov... a mäso zo zvierat? ani nehovorím... zlé podnety zo sveta, zlý chov.. to všetko vplýva na kvalitu jedla..
Ani sa potom nečudujem, že mladí chcú skúšať niečo iné, niečo, čo predtým nepoznali, nemá to síce taku výživnu hodnotu, ale chutí to približne rovnako... no čo sa týka zdravia...to je diskutabilné.. všetko umelé pestované
Je len na zákazníkovi, či dá prednosť smiešne lacným potravinám s adekvátnou kvalitou alebo trochu zainvestuje do kvality.
A TU JE TEN figeľ... ľudia často nemajú, a tak vyberajú to najlacnejšie, pritom nie až tak zdravé, no hlavne že kupi lacnejšie o paru centov...
Nekúpia čerstvu bazalku, ktora by stála mailand, oni radšej kupia sušenu a drvenu.. keby slovač mala viac peňazí, možno i by chorobnosť nebola taka veľká.
@19
na vsetko sa musi dozriet
na vsetko sa musi dozriet !
ale takto daleko este nie som ked som bol o par rokov madsi vraj som jedaval hlinu z koflikov takze mam dobre predpoklady aj na sutre
ale su ludia co zozrali napriklad aj lietadlo
» www.pinterest.com/pin/10351249140...
indianska princezna "Eat No Meat"
jj avatgardny trend tohto storočia...
india temer celá... taktiež moc avatgardna (tam živočisne produkty, ta nižľšia trieda, čiže obrovske miliony ludi, jedia fakt vyniočne)