@5@7 ja som asi jediny clovek na svete ktoremu pride normalne bavit sa o tom kolko kto zaraba aspon v pribliznej rovine a vzdy na to zabudnem ze ini su na to haklivi a uvediem niekoho do neprijemnej situacie ked sa ho to pytam
mne to pride ako obycajny fakt proste, rovnako ako aku ma pracovnu dobu alebo kolko si minul dovolenky
a rovnako aj s tym kolko niekto vazi, nechapem co na tom je povedat to, ved vidime vsetci ci je tucny alebo chudy
@h8u v pracovnej zmluve mam zakotvené, že nemôžem zverejňovať môj plat ono je to citliva téma hlavne ak pracuješ mimo kraj kde sa zaraba pod hranicou vyžitia a ked sa to práve tí dozvedia, resp. im povieš, že zarábam 5-6x viac , tak je to neprijemne. pre obe strany.. mne príde tak smutno z toho, že ma osočia, že sa chválim, ale nie je to tak..
Tiez neviem co jena tom take. Kolko kto zaraba, kolko stal byt atd. Zas kolko mam nasetrene, to nepoviem. Pytala som sa kolegov kolko su odmeny, len jedna mi povedala, sak chcem vediet nie? Take tajnosti kvoli tym biedam co tu zarabame
My sme si tiež vo firme povedali a podľa mňa to bol veľmi dobrý krok, veľmi nás to zblizilo
Ale chcela som zakliknut nižšiu čiastku až mi chlap pripomenul, že bývajú aj lepšie mesiace, keď sú dobré zákazky
@saddath ja mam take kolegyne,, ktoré sa pre 2 eura s tebou ani nebavia
najlepší je jeden cigán čo mi ho dali do tímu, nič nerobí, ale nadáva, žemálo zarába minule som mu strhol 13% odmien chudák, bol u nás prvýkrát a nešlo mu to, za to na wecko, na mobil, vykecavať mu šlo jedna radosť..
ani kolegom nehovorím koľko zarábam, koľko mám odmeny, koľko mi hradia na doprave.
@mobscene_69 ja sa to ludi nepytam, poviem kamaratke mame ked sa pyta. Od kolegov som chcela vediet premie, ze kolko asi dostanem a podla toho pozeram dovolenky; nechceli mi povedat....
@warble
takto moja zlatá , aby sme sa rozumeli, invalidný mi vypláca soc. poisťovňa a jej som musel dal podklady pre výpočet...
v tej firme som bol zamestnaný oficiálne, žiadna čiernota
čiže platil som dane a mal som to všetko, ako sa hovorí na papieri...
@marcello1111 výška invalidného dôchodku sa nevypočítava podľa výšky príjmu, ale podľa zdravotného stavu, pokiaľ mi je známe
Nechcem tu už spamovať, ja ti to samozrejme teda prajem ak ti to náleží, ale nejde mi to do hlavy
@marcello1111 nemusíš písať zjednodušene , aby sme si rozumeli
lebo si písal o svojom predchádzajúcom príjme a ten s invalidným dôchodkom veľa dočinenia nemá matematiku sociálnej poisťovne síce celkom nechápem, ale užívaj každopádne
Prečo je to do litra rozkúskované na úplne drobné ktoré sa ani nedá až tak presne určiť ? Ak sa nejedná o priemer na mesiac za rok tak rozdiel medzi mesiacmi je často okolo +-300 (13te,14te platy, kvartálne odmeny atd.). Za to nad tisícku hrubého čo zarába každý čo nieje úplny dement už hádzať všetkých do jedného vreca ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
mne to pride ako obycajny fakt proste, rovnako ako aku ma pracovnu dobu alebo kolko si minul dovolenky
a rovnako aj s tym kolko niekto vazi, nechapem co na tom je povedat to, ved vidime vsetci ci je tucny alebo chudy
Ale chcela som zakliknut nižšiu čiastku až mi chlap pripomenul, že bývajú aj lepšie mesiace, keď sú dobré zákazky
najlepší je jeden cigán čo mi ho dali do tímu, nič nerobí, ale nadáva, žemálo zarába minule som mu strhol 13% odmien chudák, bol u nás prvýkrát a nešlo mu to, za to na wecko, na mobil, vykecavať mu šlo jedna radosť..
ani kolegom nehovorím koľko zarábam, koľko mám odmeny, koľko mi hradia na doprave.
takto moja zlatá , aby sme sa rozumeli, invalidný mi vypláca soc. poisťovňa a jej som musel dal podklady pre výpočet...
v tej firme som bol zamestnaný oficiálne, žiadna čiernota
čiže platil som dane a mal som to všetko, ako sa hovorí na papieri...
Nechcem tu už spamovať, ja ti to samozrejme teda prajem ak ti to náleží, ale nejde mi to do hlavy
lol, k tomu aby som dostal tento dôchodok, bolo treba vagon papierov a potvrdení, napísal som to zjednodušene, aby sme sa rozumeli...
lebo si písal o svojom predchádzajúcom príjme a ten s invalidným dôchodkom veľa dočinenia nemá matematiku sociálnej poisťovne síce celkom nechápem, ale užívaj každopádne
buď šťastná, že nemusíš byť invalid, asi toľko...