Grafity je super,pokial ti niekto naozaj vie,nie sú to iba nejaké blbé čmáranice. Je fajn,že mestá dávajú takto skrášliť niektoré budovy či podchody, no ale je smutné, ked niekto robí zo seba machra tým, že načmára nejakú svoju prezývku na miesto,kde to nie je dovolené. Videl som takto počmárané aj pekné lokality s historickým významom v niektorých mestách, napríklad v Olomouci, a dosť rušivo to pôsobí.
u nás v KA sú je betónový múr asi 200m dlhý a ten je plný krásnych grafitov, mne osobne sa to páči, ale ako hovorí @ridler na historických budovách to nie je pekné, ale také bežné komunistické betónové budovy to len skrášľuje
fakt nerozumiem tagom a ilegalom na cudzích majetkoch, na vlakoch a iných miestach, ktoré sú tým neskutočne znehodnotené. neviem, akú logiku v tom autori vidia, chcú byť uznávaní verejnosťou ako umelci, ale myslím, že vandalizmom to nikdy nedosiahnu.
Najprv by som sa chcel naucit kreslit take zakladne veci ceruzkou a az potom by som pobehoval o 3 v noci a sprejoval hluposti. A mali by to robit len ludia, ktori su mentalne akobysomtopovedal vyspelejsi a vedia preco to tam davaju. A tie krasne grafity, ktore len pridavaju na hodnote, o tom len v kladnom, ale vacsinou to ani nie je grafity. Podla mna grafity ma nejaku filozofiu a ked to tam dovolia, tak to uz je skor nieco ine, aj ked to robia grafitaci (skuseni), ale predsa je to proti nejakej zasade (adrenalin).
Asi ako vacsine ludi sa mi to paci ale len ked je to na nejakych zanedbanych budovach alebo na nejakom moste,podchode,plote a podobne ak postriekaju historicke budovy alebo niekomu dom tak mi to je luto no a jasne ako decko ked bol v mode film Gympl tak sme seci boli velky sprejeri a v rozpadnutom kravine sme sprejovali no moc nam to neislo
bez adrenalinu to nie je ono robiť legal mi príde také ako keby som sedel na hodine výtvarnej.
nepáči sa mi ked nejakí writeri ničia historicke budovy, prechadzajú druhým cez grafit, dojebu dobru stenu pičovinou,
uznávam starú školu so všetkym čo k tomu patrilo,
Nepáči sa mi to. Ale páči sa mi keď niečo urobia tak, keď im dajú povolenie nakresliť niečo s daným motívom, tak ako pokreslili tie betónové kocky kde je nejaké čerpadlo vody, tak sú pomalovane namodro a take rury tam su a proste to je fajn. Ale take jak na vlakoch, budovach a kdekolvek nie. To je vandalizmus... to si mozem zobrat farbu a natret niekomu v noci dom nejakymi hashtagmi alebo ciganskymi slovami alebo auto ... vsak sa iba prezentujem...
ked som bol mensi zvykol som si na papier carbickovat take napisy kadejake ale meh... ze by mi to dva krat islo alebo skor ma odradzalo co si o tom myslia ostatni... teraz sa mi skor paci street art ako celkom, pokial to je na legalnych miestach...
@moonshine mne sa to velmi paci, podla mna su to umelci...a som za to aby v kazdom meste boli robene miesta na grafity...samozrejme nie o velkosti 5x3 metre...ale riadny platz...radsej tak ako malovat na verejne budovy, domy kde ludia ziju a podobne..to je zato neslusne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
nepáči sa mi ked nejakí writeri ničia historicke budovy, prechadzajú druhým cez grafit, dojebu dobru stenu pičovinou,
uznávam starú školu so všetkym čo k tomu patrilo,