Hi, vedel by mi niekto poradit ? Chcem si kupit Mac ale neviem ktory...v podstate ho nepotrebujem na nejake profesionalne veci, ako grafika a pod., skor na take beznejsie pouzivanie. Budem rada ak mi niekto da nejaku dobru radu.
a jaký MAC? NTB, či desktop? ak desktop tak sa na to rýchlo vyjeb. za tie peniaze čo dáš za mac by si poskladala totálny hi-end. a tá zostava čo býva v mac desktopoch za 2000€ je hodna tak 400€.
a pri NTB... ono tu musím, aj keď nerád, priznať, že mac má nejaké výhody v NTB. ľahké, dizajn, funkčnosť, kvalita...
no ved ja sa nan chystam uz dlho, len stale neviem, ktory vybrat. a okrem toho som do konca maja v anglicku, takze neviem ci ho kupit tu,alebo pockat a kupit na slovensku, neviem neviem...
@heroine kúp si macbook pro, ten 13,? palcový. na prenosné používanie je to paráda, ale doma to budeš asi na normálnu obrazovku púšťať predpokladám...
a kupuj v anglicku!!! podstatne lepšie ceny a možno aj na kurze zarobíš a v anglicku sú hlavne rozšírenejšie ako tu, čiže aj od nejakého feťáka by sa dal za pár ojro kúpiť...
podla mna ti staci macbook... priatelka ho ma, a je uplne super, pokial nepotrebujes lepsiu grafiku, a podobne... ja mam macbook pro, a ak mas tolko penazi, tak odporucam ten, ale ak to nepotrebujes, tak ti to neni treba... a urcite si kup mac... uz len ten software za to stoji...
@ heroine ak ti staci mensia obrazovka, skus pozriet akciovy 13" macbook... ja som kupil za asi 900E (v lete 2009)aj s windows XP a softverom na virtualny pocitac...
mam to do skoly na pracu (okrem kancelarskych veci QuantumGis, Grass, Surfer, ArcGIS), ale daju sa na tom aj hrat relativne nove hry (ked nabootujes do windowsu cez bootcamp...)
ako netvrdim, ze na tom drtim crysis alebo call of duty, na to nema vnutornosti... ale zvladne aj narocnejsie veci ako rendering krajiny - u mna cez Terragen, aj ked sice pri tom huci, ako keby mal odletiet... ale inak je velmi tichy, skoro nikdy nepocujem ventilator...
@nikeboy a ta cena je za hardver, ci aj za softver? lebo v mojej cene je okrem OS X 10.5 (Leopard) aj balik na multimedia (spracovanie videa, hudby, tvorba webstranok, dvd), softver na virtualny pocitac (parallels desktop 4.0) - okrem windowsu v nom spustis aj veskere dostupne linuxy, solarisy a bsd bez nutnosti rebootu, a windows XP Home OEM. skus si zratat dokopy vistu ultimate, nera, pinnacle studio, NTi media maker a nejaky vynikajuci program na hudbu s vlastnymi sluckami a pohodlnym ovladanim softverovych nastrojov, a potom hovor o cene... ja viem, ze mozno budes oponovat, ze polku veci mozes stiahnut ako free soft, ale su niektore programy, za ktore si je clovek ochotny zaplatit... a k tej cene z vypredaja - aka bola plna cena toho notebooku? a 15" su a boli vzdy lacnejsie nez 13", ved este donedavna (ked som sa rozhodoval o kupe svojho) stalo 13" Sony Vaio alebo Toshiba Satellite Uxxx okolo 750E...
najprv som chcel HP mini 2140 v plnej vybave (co vtedy vyslo asi na tych 500E), ale macbook ma ziskal prevedenim (hoci teda to HPcko bolo v tej dobe pre mna najlepsie spomedzi netbookov co sa tyka vzhladu) a tiez tym, ze to bol plnohodnotny pocitac (velkost klavesnice, displej - 13" LED, DVD napalovacka, ...) a chcel som skusit inu platformu (doteraz mam rad aj windows, ale s UNIXovymi systemami som sa stretal aj v skole, a nejak sa mi zapacili...)
@tauren macbook, ten uplne zakladny a jednoduchy stojii okolo 1000euro. aj na normalnom notebook spustis linuxi,a inee.... apple ma skratka oblbovaciu politiku, oblbuje ludiii.
cena je vysie spomenuta, a sony nepoznam pod 1000 euro.
@Nikeboy s ISICom stoji macbook nieco malo cez 800, bez ISICu stoji nieco malo cez 900 euro.. Za jednoliaty macbook je to fajn cena, za henten plastovy shit co vyrabali donedavna bola ta cena este vyssia a to uz sa mi zdalo moc premrstene..
@Tauren cez virtualne plochy si pustim aj chladnicku s mikrovlnkou..
A windowsy su drahe preto, ze musia bezat na obrovskom mnozstve hardwaru.. Keby sa dal OS X nativne instalovat na take mnozstvo hardwaru, tiez by bola vysledna suma radovo vyssia o stovky dolarov. Ta cena Windowsov ma nejake opodstatnenie a teraz pri Windows 7 to plati dvojnasobne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a pri NTB... ono tu musím, aj keď nerád, priznať, že mac má nejaké výhody v NTB. ľahké, dizajn, funkčnosť, kvalita...
@mezomus notebook
A keď notebook tak Mac Book Pro - » www.apple.com/macbookpro/...
a kupuj v anglicku!!! podstatne lepšie ceny a možno aj na kurze zarobíš a v anglicku sú hlavne rozšírenejšie ako tu, čiže aj od nejakého feťáka by sa dal za pár ojro kúpiť...
a potom este tie veci ako pamat atd. to by mi mohli aj v tom obchode teoreticky poradit,nie?
a cena co som na nete pozeral pcworld.uk vychadza tak okolo 1500-1600 eur, to sa mi nezda o moc lacnejsie ako na slovensku,ci?
podla mna ti staci macbook... priatelka ho ma, a je uplne super, pokial nepotrebujes lepsiu grafiku, a podobne... ja mam macbook pro, a ak mas tolko penazi, tak odporucam ten, ale ak to nepotrebujes, tak ti to neni treba... a urcite si kup mac... uz len ten software za to stoji...
mam to do skoly na pracu (okrem kancelarskych veci QuantumGis, Grass, Surfer, ArcGIS), ale daju sa na tom aj hrat relativne nove hry (ked nabootujes do windowsu cez bootcamp...)
ako netvrdim, ze na tom drtim crysis alebo call of duty, na to nema vnutornosti... ale zvladne aj narocnejsie veci ako rendering krajiny - u mna cez Terragen, aj ked sice pri tom huci, ako keby mal odletiet... ale inak je velmi tichy, skoro nikdy nepocujem ventilator...
@tauren to iste dokaze aj moj notebook za 400euro z vypredaja.a mam vetsiiii dysplay
cena je vysie spomenuta, a sony nepoznam pod 1000 euro.
@Tauren cez virtualne plochy si pustim aj chladnicku s mikrovlnkou..
A windowsy su drahe preto, ze musia bezat na obrovskom mnozstve hardwaru.. Keby sa dal OS X nativne instalovat na take mnozstvo hardwaru, tiez by bola vysledna suma radovo vyssia o stovky dolarov. Ta cena Windowsov ma nejake opodstatnenie a teraz pri Windows 7 to plati dvojnasobne...
"Tauren cez virtualne plochy si pustim aj chladnicku s mikrovlnkou.. "
tuto vetu som asi nepochopil... cez virtualne plochy mozes mat spustene na macu akurat tak X11...
ja som hovoril skor o moznosti mat zaroven spusteny windows, linux aj mac v ramci jednej plochy...