ja som s ňou veľmi spokojná aj keď tu na birdzi ti napíšu že je lepšie ju nebrať... myslím že je super lebo má veľa výhod pre mňa... a ani som nepribrala.. takže som rada.. prsia mi z nej tiež nejak nenarástli čo som ešte radšej.. a beriem ju už od júla neviem pokiaľ ju potrebuješ tak nemáš čo riešiť...
ja neberiem, ani teda nepotrebujem lebo som este mlada, ale potom neskor by som rada brala, lebo mam tiez pozitivne ohlasy, moja spoluziacka ju ma... takze asi ano...
@lachance no ja ju beriem už niaky ten polrok a tiež z nej nepriberám,"ego" mi povyrástlo čo ja som zas len rada a zatiaľ som nemala ani žiadne vážne problémy,lenže som sa stretla s radou prestať s tým od našich a odôvodnilo to dobre.....zas vieš za prvé nestojí to za to ak už bude prúser tka amť v budúcnosti problémy ale zas za druhé žiadne niesu a "život" mám uľahčený ...tak to ťažko si vybrať
je to zasah do organizmu, ktorý nemusí mať dobre nasledky... a pokial si este mlada je to dost rizikove. A naco ti vlastne ta HA je? Sexovat v 16 je podla mna este skoro.
podla mna radsej nebrat, ani svojej holke by som to urcite neodporucil, je to chemia, davas si do tela hormony ktore nevytvorilo tvoje telo a tym padom tam nemaju co robit. Jedine ze mas nejake zdravotne problemy a toto to riesi ale to len ak to je fakt vazne, ale kvoli antikoncepcii ako takej, to nie...
@trtken ako ja chápem že ty máš 20 ja pre teba smiešnych 16 a podľa teba som čupka ktorá by si mala ešte zakrývať oči keď to "robia" v televízore,ale toto je názor takisto za sto bodov že "preto že to robia iný musíš aj ty".JA chodím s mojím priateľom už niaky ten rok aj niečo,cítim sa na to v pohode "sexovať",niektoré baby majú 18/20 aj viac a necítia sa na to alebo to jednoducho len ešte "nerobili", za to niektoré 14 žijú aktívnym sexuálnym životom.Podľa mňa na toto neexistuje vek kedy môžeš a kedy nie,samozrejme že niaka tá hranica už je.Je to každého vec a JA určite niesom z tých ktorý si potrebujú niečo dokazovať.Delám to čo uznám za vhodné,ale rátala som že aj tento názor tu bude.
@amrafel poobzeraj sa naokolo keď pôjdeš najbližšie do školičky a skús si typnúť ktorá z kamarátok už áno a ktorá nie,zistíš že drvivá väčšina áno....áno v tejto dobe to je už dosť primerané,nevrvaím že je to správne,to nie,ale je to časté.Možno až príliš.Ale na to či mám s mojím priateľom spať som s anepýtala ale ďakujem za komentár
ja si aj tak myslím že nie je zlá..keby bola taká zlá ženy by ju nebrali už niekoľko rokov...a stále.. vo všetkom je nejaká chémia aj v zelenine, ovocí, a boh vie v čom ešte.. aj to prestaneme jesť???
@ada051 no je to na tebe ci hej alebo nie... Ale mne keby baba povedala ze chce sex lebo je este panna asi by som pouvazoval o vztahu... No inak mam sice uz 20 ale v podstate som este panic a rad by som o to prisiel s dievcatom, za ktoru to bude fakt stat za to pockat a odovzdat jej to co este ziadnej inej...
@15 vacsina to uz ma za sebou... ale čo clovek narobí ked v tej skolicke su same čupky bez vlastneho nazoru, ktoré vlezu do postele s prvym, ktorého stretnú. Fakt ubohe... Ja by som teda asi len pannu a nie nejaku čúzu spred slovnaftu, ktorú ojeli X-krat
@trtken tak sú aj také baby ktoré to chcú preto lebo už je na "to čas" ako anpríklad moja spolužiačka a potom to aj oľutujú ako presne tá istá spolužiačka ale pokiaľ ich neznásilnili ale spravili to dobrovoľne je to len ich prúser.A poviem ti že teraz by som ti vymenovala x chalanov ktorým by som nedovolila sa ma dotknúť v tomto smere ani keby s nimi chodím aj veľmi dlhú dobu...neľutujem že som to spravila a nikdy ani nebudem,s týmto človekom určite nie.....a chcem sa ospravedlniť ak som ťa nejak moc sprdla,pretožýe máš v istom smere naozaj pravdu ale naštartovalo ma to nehorázne
casto nejde o vek, ide o psychicku vyspelost a tu nema skoro ziadna v dnesnej dobe... a to co si napisala v @10 je ozaj ukazka hluposti... snad nebudes spat s niekym len za to, ze vsetci ostatni to uz maju za sebou... pre boha kde to zijeme
ja som ju brala...podla mna je to v poho, ked mas staleho priatela a styk aspon 2-3x za tyzden...ale som z toho pribrala...ale urite este budem, len treba zvolit vhodnejsie..
antikoncepcia je svina...zazila som si s tym svoje...
je to obrovsky zasah do organizmu...uplne sa ti rozhadze cely organizmus...je to fakt svinstvo...dokonca som citala ze z niektorych mozes dostat rakovinu...
moja e riatelka este ked sme spolu boli to brala a stratila libido + pribrala asi 5 kg.. hned ako to vysadila, vsetko sa dalo do normalu..takze podla mna je to svinstvo..
@ada051 to nevadí ja sa stretavam s tym dost casto, ze mnohe baby spia s chalanmi len preto lebo aj ich kamosky... a mna to potom irituje ked niekto nema vlastny nazor .. no
môj názor je pozitívny ak má niekto dlhodobý vzťah je to určite lepšie ako kondomy, ak s tým má niekto zlé skusenosti je to len pár ludí oproti tomu kolko je spokojných a aj to ked je niekto nespokojný presnejšie nespokojná väčšinou len nesadne tá konkrétna antikocepcia
viem že si chcela názory od tvojej vekovej skupiny..ale ja beriem 6 rokov a som maximálne spokojná...
chodím na testy pravidelne a všetko je v poriadku...ak to chceš,nie je čo riešiť...
ja by som ju chcela brať ale najviac by som sa bála toho že priberiem po nej teda nosím také oblečenie že ak by som ešte pribrala 2 kilá a viac tak by som sa do nich nezmestila a to riskovať nechcem
pozitivny ano,je to zasah do organizmu ale ja to beriem ako pozitivny zasah hak mi predpisala lekarka kvoli zlepseniu stavu pleti a polycystyckym vajecnikom... pomohlo mi to velmi, ziadne vedlajsie ucinky to nemalo, len pozitiva... mam cistu plet, pravidelny cyklus, krvacam len 2-3 dni, prsia mi nejak nenarastli ale su pevnejsie... takze ja som za uzivanie hak
ja som s nou tiez velmi spokojna, uzivam ju uz peknych par mesiacov ,ale nemozem si stazovat. vzdycky viem kedy mam svoje dni ocakavat, takze si mozem naplanovat dovolenku a taak..proste odporucam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
uvidim, co to spravi-kedze sa mi zacali tovrit pupaky na tvari a kozna si nieje ista cim to je..samozrejme-navrhla najlepsie riesenie...
sama som zvedava
je to obrovsky zasah do organizmu...uplne sa ti rozhadze cely organizmus...je to fakt svinstvo...dokonca som citala ze z niektorych mozes dostat rakovinu...
chodím na testy pravidelne a všetko je v poriadku...ak to chceš,nie je čo riešiť...
a k teme: ak chces zacat pravidelne sulozit, tak aani nerozmyslaj a tu antikoncepciu si daj