Zaujímala ma hlavne značka, ale pokojne môžete aj typ napísať a že ako ste s ním spokojní. Ja mám teraz nový telefón, Lumiu 950 a som z nej nadšená. Veľká škoda, že sa prestali vyrábať :/
Inak dosť ma prekvapilo, koľkí máte Apple. Ja som mala Windows phone a teraz Windows, takže sa v tých ďalších nevyznám, ale aj tak by ma zaujímalo... V čom sa vám zdá iOS lepší než Android? Alebo opačne? Hlavne ak ste mali možnosť porovnať oba. Resp. prečo ste sa rozhodli pre ten a ten.
@torpedo08 Ďakujem moc Kúpila som ho použitý za stovku. Ale je úplne ako nový. Pred asi dvoma rokmi stál asi 700 eur, tak tá cena mi príde fajn. Predtým som mala Lumiu 630, ale sa mi na ňu niečo vylialo a pokazila sa.
@moonshine Ja som mala tú Lumiu 630 dual sim. Našťastie, lebo po asi 2 rokoch sa mi pokazil jeden vstup na simku, tak som používala ten druhý. Inak mi to nejak nechýba, keďže už v EU nie je ten roaming.
ja mam ulefone power 2 a tesila som sa na neho hlavne kvoli fotaku (ktory vo vysledku nie je moc dobry) ale baterka co mi vydrzi aj tri dni pri mojom fakt narocnom vyuzivani to uplne kompenzuje, rychly je, vsetko ma co clovek potrebuje
Ako ja som si pozerala tak zbežne ako fungujú Androidy a iOS, ale nemôžem si pomôcť, mne sa najviac páči ten Windows Nejak veľa aplikácií nepotrebujem, takže mne to úplne stačí. Len snáď bude ešte dlho podporovaný :/
@azizi akože celkom áno, všetky parametre má celkom "nabité" za tú cenu. Akurát ten procesor je starší aj keď výkonný, snímač na kamere tiež starší, má síce fotoaparát veľa megapixelov aj 2k displej ale to ešte neznamená dobrý fotoaparát. Akože nič extra. Ale dá sa. Nemá NFC, slot na SD kartu a Jack na slúchadlá. Má ale c konektor. Môže byť. Má plusy aj mínusy. Za tú cenu veľa takých mobilov nie je ale taký xiaomi vyzerá lepšie z tohto pohľadu.
Ja mám Huawei p20 a nemám si na čo sťažovať, fakt keby mám povedať 1 zlú vlastnosť toho mobilu musel by som niečo vymyslieť
A je rýchlejši ako kamošov iPhone 8 a hlavne vyzerá akoby bol o 5 generácii popredu oproto iPhonu nerozumiem tomu prečo všetci kupujú tie iPhony, trošku odladenejší OS, na úkor toho že je ten OS strašne malý a primitívny ani sa nečudujem že tak perfektne funguje androidu stačí jebnúť väčšiu RAM a ide bleskovo aj tak a nemusíte za všetko platiť
Predtým som mal Samsung S8+ a tiež úplne bez problémov
momentálne mám iphone, predtým adroidy a popravde veľký rozdiel nevidím..ale sak nie som nejaký hardcore užívateľ smartfónu, len už som si odvykla od androiďáckych predištalovaných appkách ktorých sa nedá zbaviť. Toho jediného sa obávam keď iphone doslúži lebo mi bude lúto dať také prachy za druhý (aj tento som zdedila)
@azizi preco by sa plietlo? lumie su od microsoftu a nokie su nokie a on uz podporovany neni. vela aplikacii porusili. nedavno som skusal lumiu 640 a ani si neprdla. neslo nic stahovat z obchodu. nic poriadne uz neslo
@devanelemen Tak to je super, že si s ním spokojný A koľko stál, ak sa môžem spýtať?
Aj môj má C konektor. Ale mne to nevadí, lebo nabíjačku nosím stále so sebou. Len ešte musím zohnať USB kábel. Ja sa v technike moc nevyznám, ale tiež by mal mať dobrý foťák. Má 20 Mpx, trojitý LED a 4K video.
@kosmiklove Hej, ale na mojej lumii 630 bola normálne napísaná ako značka Nokia. Aj keď to už bolo pod Microsoftom. Áno, na Windows phone už toho moc nejde, ale Windows 10 je stále podporovaný zatiaľ. Na tej 630 (WP) tiež už nešlo sťahovať z obchodu, ani messenger nefungoval, nič. Tu mi ale idú sťahovať všetky možné aplikácie a všetko funguje perfektne, rýchlo a hladko. Možno aj preto som z toho taká nadšená
A to som ešte kopu funkcií ani nevyskúšala, je tam toho kopu čo objavovať. Najviac ma dostalo prihlasovanie cez očnú dúhovku, ale to asi ani nebudem skúšať. Proste mi príde ešte lepší, než ja vôbec potrebujem
@torpedo08 Ak nevydrží, tak si kúpim ďalší z bazáru. Ak bude ešte dostať, ehm. No a ak Windows úplne skončí, tak neviem. Preto sa toľko pýtam na ten rozdiel androidu a iOS, lebo tiež ma celkom láka ten Apple, ale neviem.
Mne príde Android a iOS úplne iný...
predtým som mala Android a asi som si na neho dosť zvykla, lebo iOS mi prišiel ako škriabať sa pravou nohou cez ľavé rameno na pravej strane zátylku.
A teraz som si na neho tak zvykla že keby som mala mat Android tak mi to príde zas ako škriabať sa pravou nohou atd...
@azizi neviem, pride mi lahsi a sikovnejsi na pouzivanie, bezi viac plynulo, dobry fotak (v porovnani s mojimi starymi lenovo je ale asi vsetko lepsie ) a ma appky co mi na play store chybali.. ale do hlbky ist neviem, nie som expert
No windows uz nebude asi a tak apple ma vselijake obmedzenia ak sa nemylim ale da sa to nejak obist asi stale Android je taky volnejsi si myslim ale neviem apple mam akurat stary ipod touch 2 a stsle ako tak ide aj ked ma uz sto rokov tak tam je najaka ta dlhsia vydrz asi ako u ostatnych znaciek ale neviem nie som odbornik mozno vydrzi aj nejaky samsung alebo co dlhe roky
tiez som mala 3 roky lenovo a dost sekal a bol mega pomaly
momentalne mam xiaomi a poklepkam si po dreve,ale zatial je ppci
ale ja si vyberam tak telefony do max 150 eur s tym,ze najdolezitejsia je baterka nech ma aspon 5000mAh
@azizi sak ano ja hovorim o windows 10. wp je na tom este horsie mal som vela lumii doma. stale by som doma nieco nasiel. tiez sa mi pacil ten system a aj 950xl som chcel ale chvilu na to som zistil ze buducnost neni dobra tak som sa na to vysral a kupil som si radsej samsung
Lenovo A70 už rok za 65 eur, kúpila som ho od kolegyne, mala ho krátko,lebo menila operátora a tam sa jej rysoval nový, tak mi ho predala....a funguje v pohode
iPhone 6. Zdedila som ho, má už aj 3 roky alebo aj viac a stále funguje bez problémov, neseká, postačuje. Neviem, čo ty hľadáš v mobile, ale mne na tomto iPhone akurát vadí, že je tu len 8 mpx a predná kamera tuším 4 mpx. Plánujem trosku viac fotiť a zdá sa mi to už slabé, keď teraz bežne nájdeš 12 mpx foťáky v mobiloch. Takisto je to trošku komplikovanejšie pri prehrávaní fotiek do PC a tak. Ešte mi vadí zálohovanie, ktoré ti zaberie všetko miesto. Ale o pár dni prejdem na Samsung, takže táto téma mi aj padla vhod
HTC Desire 310 uz niekolko rokov a sice by som si mohol kupit lepsi lebo tento nema ani ledku ale nepotrebujem to nutne... davat 100€ na mobil ... to nie. Vsak tento je v pohode a funguje.
@kosmiklove Aha, tak to je divne, možno bol nejaký chybovy. Ja ozaj nemam žiaden problem so stahovanim/kupovanim aplikacii. Ta 950 xl je uz moc velka na mna. Mne uz toto pride veľké. Ako ja by som zostala pri tej 630, nove aplikácie som stahovat nepotrebovala a inak mi vyhovovala. No len ked sa pokazila, tak som si premyslela, ze kúpim tu najlepsiu. Aj ked z bazaru., ale ako vravím, je ako nova. Jedine co mi vadí je ta velkost, inak mi pride dokonala.
Samsung maju skoro všetci moji znami, tak som mala vela moznosti si ho poprezerat, ale nepáči sa mi. Ani vzhľad ani ten system. Možno je to o zvyku, ale mne sa od úplného začiatku najviac pacili lumie. Nebyť nich, tak by som pred vyše 2 rokmi neprešla na smartfon a stale by som používala tlacitkovy. Ale tie lumie sa mi tak pacili, ze som do toho nakoniec sla a teraz som rada. Pritom ja som bola uplne najväčší odporca smartfonov
@azizi neni chybovy sak bol pouzivany dost dlho proste tam maju furt nejake problemy. ja som s nou bol tiez spokojny. dokonca som doteraz na android nenasiel nahrady za nejake aplikacie co som rad pouzival. ja mam teraz este vacsi telefon ako 950xl a pride mi stale maly ale ked som mal lumiu 1520 tak ta bola ozaj strasne obrovska.
podla toho jaky samsung. ono si to mozes vsetko pekne upravit ak sa ti nieco nepaci. ja mam teraz note8 a som spokojny zase dokonca konecne fotak ktory prekonal u mna v teste lumiu 930. jedine co mi doteraz vadi su tie widgety. to je taka kktina zlazdice boli daleko lepsia vec.
Nechcem nikoho uraziť ale ale posledné roky v celkovom predaji smartfónov dominuje Xiaomi. Veľký MI sa dostal na jednotku na východe a pustupne si razí cestu cez Európu až na zapad. Každý môže povedať svoj názor ale fakt že xiaomi ovláda low-end a aj high-end triedu dáva všetkému korenie. Dosť ma zarazilo že si nezaradil medzi "vlajkové lode" oneplus. Každopádne vojnu medzi IOS/Android pochoval Google Pixel.
@gucceine ja sa v mobiloch okrem windows nevyznám, takže som si pomohla svetovym rebrickom najpredávanejších zariadení z 2015 a najpopularnejsimi znackami v O2 a na Heureke. Oneplus a Google pixel mi nic nehovori, ehm. Inak som dievča Dakujem moc za reakciu a priblizenie!
@kosmiklove presne! Tie dlaždice mam na tom asi najradšej Ze im môžem nastavit farbu, priehľadnosť, rozmiestnenie, velkost, ze su jednotne, interaktívne, umiestnene tesne vedla seba. A aj vizuálne sa mi páčia omnoho viac. Ja mam rada take ostre tvary. Ale vlastne takmer vsetko sa mi vizuálne paci viac.
uvazujem nad prechodom na android, lebo na iOS mi vela veci nevyhovuje ale neviem ci android bude lepsi a hlavne android to ma so zachovavanim sukromia este o dost horsie a na IOS mam uz kupenych dost aplikacii co by tiez zavazilo na vyslednej cene
S6 edge... štýlový, svižný, super fotí...150x lepšie než ten piss of shieat od LG čo som mal...mal som dlhé roky lumiu 925, ale odkedy odstrihli podporu, zanevrel som na to...škoda...veľmi mi WP vyhovoval
ja mam iPhone 8 a som spokojna, predtym som mala iPhone 6 a tiez som bola spokojna. No s najvacsou laskou aj tak spominam na BlackBerry, mala som 2 a boli to skvele telefony!
Inak ma zaujal aj Xiaomi, keby teraz nemam novy henten iP tak si ho urcite kupim.
Ja mám iphone 8 a som veľmi spokojná. Odkedy som prešla od androidu ku applu, tak už sa k androidu ani neplánujem vrátiť. Iphone je nie len (podľa mňa, je to subjektívne) z dizajnovej stránky oveľa krajší, ale aj v rámci výkonnosti. Najväčšie plus oproti androidu je tá, že iphone neseká, respektíve stane sa len málokedy, že sekne a ak aj sekne, je to pravdepodobne z toho, že ho mám taký napraskaný fotkami, aplikáciami, etc, ale keď niečo z toho povymazujem, tak hneď ide ako má, čo sa pri androidoch povedať nedá. Ani po vyčistení mi telefón nešlapal normálne
A zase je tu aj debata o apple vs android tam je problem ze obidve maju vyhody aj nevyhody, apple/ios je uzamknutejsi a tym padom bezpecnejsi ale zaroven v niektorych veciach dost obmedzujuci. Dalsou vecou je to sekanie, iOS je cisto na iphony a teda apple nema problem spravit system, ktory je dobry pre par zariadeni, avsak Android je vyuzivany skoro vsade, je dobry, rozsireny, viac menej open source, prisposobitelny, firmy si tam mozu dat svoje nadstavby a umozni vam spravit skoro vsetko cez stahovanie videii (bez nutnosti dalsej aplikacie, po instalaciu aplikacii mimo Google Play atd.
@sidelasprdel android oproti macintoshu je vieš... niečo ako to, že to, čo je v androide novinka, apple to využíva už dávno. aple vždy bude navrchu. a druhá vec. moj apple som nemal vypnutý dva roky. skús nevypnúť mesiac v kuse samsung, že ako ti bude blbnuť baterka. nevydrží....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
» iczc.cz/c9se2caer8gulaa...
Ja dúfam, že oplatilo. A že bude ešte dlho podporovaný
A je rýchlejši ako kamošov iPhone 8 a hlavne vyzerá akoby bol o 5 generácii popredu oproto iPhonu nerozumiem tomu prečo všetci kupujú tie iPhony, trošku odladenejší OS, na úkor toho že je ten OS strašne malý a primitívny ani sa nečudujem že tak perfektne funguje androidu stačí jebnúť väčšiu RAM a ide bleskovo aj tak a nemusíte za všetko platiť
Predtým som mal Samsung S8+ a tiež úplne bez problémov
Aj môj má C konektor. Ale mne to nevadí, lebo nabíjačku nosím stále so sebou. Len ešte musím zohnať USB kábel. Ja sa v technike moc nevyznám, ale tiež by mal mať dobrý foťák. Má 20 Mpx, trojitý LED a 4K video.
predtým som mala Android a asi som si na neho dosť zvykla, lebo iOS mi prišiel ako škriabať sa pravou nohou cez ľavé rameno na pravej strane zátylku.
A teraz som si na neho tak zvykla že keby som mala mat Android tak mi to príde zas ako škriabať sa pravou nohou atd...
momentalne mam xiaomi a poklepkam si po dreve,ale zatial je ppci
ale ja si vyberam tak telefony do max 150 eur s tym,ze najdolezitejsia je baterka nech ma aspon 5000mAh
Samsung maju skoro všetci moji znami, tak som mala vela moznosti si ho poprezerat, ale nepáči sa mi. Ani vzhľad ani ten system. Možno je to o zvyku, ale mne sa od úplného začiatku najviac pacili lumie. Nebyť nich, tak by som pred vyše 2 rokmi neprešla na smartfon a stale by som používala tlacitkovy. Ale tie lumie sa mi tak pacili, ze som do toho nakoniec sla a teraz som rada. Pritom ja som bola uplne najväčší odporca smartfonov
podla toho jaky samsung. ono si to mozes vsetko pekne upravit ak sa ti nieco nepaci. ja mam teraz note8 a som spokojny zase dokonca konecne fotak ktory prekonal u mna v teste lumiu 930. jedine co mi doteraz vadi su tie widgety. to je taka kktina zlazdice boli daleko lepsia vec.
Hej lubim ho
Cmuk
Inak ma zaujal aj Xiaomi, keby teraz nemam novy henten iP tak si ho urcite kupim.
takze..nie. nechcem iphone. nepotrebujem ho