Aký slovenský a český film je podľa vás najlepší ?
Zaujímalo by ma čo si myslíte o "našich" filmoch. Respektíve ktorý máte najradšej.
Prosím nemyslím teraz toho čo visel na háku a báthorku . Ozajstné filmy zo Slovenska a Česka prípadne aj úplne staré. Proste ktorý film ja podľa vás, ten čo aj keď v
no čo sa týka našej a českej kinematografie, tak ma z nej nezaujalo vôbec nič... jediný síce koprodukčný film ale predsa je Fontána pre Zuzanu 3, lebo sa to našťastie neodohráva na Slovensku ale v prekrásnom africkom prostredí...a potom iba kvôli tomu, že tam hral Habera, tak aj Fontána pre Zuzanu 2... inak sú mi všetky ostatné filmy proti srsti, žaiľ
fuu...tak ja zboznujem ceske stare filmy. ceskoslovensku tvorbu.z vymenovanych titulov neviem ktore kam patria a mozno tam budu az zahranicne spoluprace, tak sa ospravedlnujem ale su to:
Marečku podejte mi pero
Do hlubin študákovi duše
Škola, základ života
Pásla kone na betóne
Nevera po slovensky
Sváko Ragan
Trhala fialky dynamitom
Slunce seno....
Kameňák
Pelíšky
Jak utopit Dr. Mráčka aneb konec vodníkum v čechách
Obecná škola
Přednosta stanice
Tři vejce do skla
Co takhle dát si špenát
Císařův pekař – Pekařův císař
+ filmy s Vlastou Burjanom-tych som videla dost ale nazvy neviem ani nahodou
Urcite ich je viac, ale mne sa napriklad velmi pacia:
1. Samotari - Nema to chybu, uplne dokonaly film.
2. Lotrando a Zubejda - Snad jedna z mojich najoblubenejsich rozpravok vobec. A ten humor a hudba su proste bezkonkurencne.
3. Cesta do praveku - Keby ju nespomenula @Whataboutsusan tak si mozno prave teraz ani nespomeniem, ale bola by to chyba. Ten film som videla este ako male dievcatko a odvtedy mnoho krat a nedam nan dopustit. Na tu dobu to je nieco fantasticke!
Oplati sa kupovat ediciu 60"s filmov od SME, v poslednej dobe som odtial videl Piesen o sivom holubovi, Slnko v sieti, Boxer a smrt.. vsetko poctivo natocena klasika. Z novsich aktualne napriklad Zahrada.
Najlepší? Ani neviem, ale mám rád veľa filmov a najradšej mám asi Československé sci-fi komédie filmy zo 70 rokov cca... také tie:
- Pane, vy jste vdova
- Což takhle dát si špenát
- Zabil jsem Einteina pánové
- Zítra vstanu a opařím se čajem
a také... to mám strašne rád ten typ filmov...
Ďalej mám rád:
- Florenc 13:30 - to je čiernobiely film, ako idú autobusom z Prahy do Karlových Varov, celý film je o tom, ako idú autobusom a pripadá mi to strašne smiešne...
Z novších:
- mne sa viac menej páči súčastná česká tvorba, ak sú tie filmy zábavné, nudné ma nebavia.
A zo slovenských?
- TETA
resp.
- Pehavý Max a strašidlá
(TETA je seriál a Pehavý Max a strašidlá je to isté len zostrihané do jedného filmu)
Ja milujem staré slovenské filmy ale aj slovenské filmy celkovo.
Medzi moje najobľúbenejšie patrí:
Medená veža, Orlie pierko, Červené víno, Dedictví, Hazard, a veeľa veeeľa iných filmov. Som veľkým zberateľom slovenských filmov.
Naposledy som videl zaujímavý film volalo sa to Omyly tradičnej morálky (1989) hrala tam Monika Hilmerová ako 14-ročná. Jeden chalan ju znásilnil, mala decko, to dala preč veľmi zaujímavý film aj vtedy na tú dobu aj dnes, je naozaj veľa zaujímavých sk filmov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Obchod na korze - človek musí byť trošku dospelejší aby ho vydržal pozerať, ale ked do toho dorastiete. Nádhera
Škola základ života - napriek tomu, že 17 ročných tam hrali meistami aj tridsiatnici ani trošku to na tom filme nič nepokazilo.
Cesta do pravěku - neskutočná vec na tú dobu krásne hravé. A tie efekty ma pobavia do dnes
Marečku podejte mi pero
Do hlubin študákovi duše
Škola, základ života
Pásla kone na betóne
Nevera po slovensky
Sváko Ragan
Trhala fialky dynamitom
Slunce seno....
Kameňák
Pelíšky
Jak utopit Dr. Mráčka aneb konec vodníkum v čechách
Obecná škola
Přednosta stanice
Tři vejce do skla
Co takhle dát si špenát
Císařův pekař – Pekařův císař
+ filmy s Vlastou Burjanom-tych som videla dost ale nazvy neviem ani nahodou
1. Samotari - Nema to chybu, uplne dokonaly film.
2. Lotrando a Zubejda - Snad jedna z mojich najoblubenejsich rozpravok vobec. A ten humor a hudba su proste bezkonkurencne.
3. Cesta do praveku - Keby ju nespomenula @Whataboutsusan tak si mozno prave teraz ani nespomeniem, ale bola by to chyba. Ten film som videla este ako male dievcatko a odvtedy mnoho krat a nedam nan dopustit. Na tu dobu to je nieco fantasticke!
To je proste najlepsí film ........ nema konkurenciu ...
Obecná škola
Slunce seno...
Kameňák 1, 2, 3
Nevera po slovensky
Co je doma to se počítá (neviem či je to presný názov)
atď. ... ... ...
Vrať se do hrobu
Zítra to roztočíme drahoušku
Kulový blesk
Na samotě u lesa
Jára Cimrman ležící, spící
Panelstory
Vlčí bouda
Kurvahošigutntag .......
+ nová vlna 60.rokov (Hoří má panenko, Lásky jedné plavovlásky.....)
slovenské ma nezaujalo takmer nič, ako-tak Jakubiskova depresia.
Z tých starších Obecná škola, úžasný film.
(Pre Pelíšky či Slunce, seno pochopenie jaksi nemám.)
- Pane, vy jste vdova
- Což takhle dát si špenát
- Zabil jsem Einteina pánové
- Zítra vstanu a opařím se čajem
a také... to mám strašne rád ten typ filmov...
Ďalej mám rád:
- Florenc 13:30 - to je čiernobiely film, ako idú autobusom z Prahy do Karlových Varov, celý film je o tom, ako idú autobusom a pripadá mi to strašne smiešne...
Z novších:
- mne sa viac menej páči súčastná česká tvorba, ak sú tie filmy zábavné, nudné ma nebavia.
A zo slovenských?
- TETA
resp.
- Pehavý Max a strašidlá
(TETA je seriál a Pehavý Max a strašidlá je to isté len zostrihané do jedného filmu)
úplne best
Jáchyme, hod ho do stroje.
Slunce, seno...
Proč?
Medzi moje najobľúbenejšie patrí:
Medená veža, Orlie pierko, Červené víno, Dedictví, Hazard, a veeľa veeeľa iných filmov. Som veľkým zberateľom slovenských filmov.
Naposledy som videl zaujímavý film volalo sa to Omyly tradičnej morálky (1989) hrala tam Monika Hilmerová ako 14-ročná. Jeden chalan ju znásilnil, mala decko, to dala preč veľmi zaujímavý film aj vtedy na tú dobu aj dnes, je naozaj veľa zaujímavých sk filmov.