V prvej osobe = vy samotní ste súčasťou vašich snov, vystupujete v nich, uvedomujete si vlastnú osobnosť vo svojich snoch, nech predstavujete kohokoľvek
V tretej osobe = vy samotní v snoch nevystupujete, sníva sa vám len o niečom/niekom inom, akoby ste sa skrze kameru alebo obrazovku dívali na nejaký film
Dúfam, že je pochopiteľné, čo sa pýtam, ak nie, skúsim to ešte lepšie vysvetliť. Očividne totiž existujú ľudia z oboch skupín, ktorí si nedokážu predstaviť sny druhej skupiny. Tak ma zaujíma, ktorých je viac. Ja osobne si vždy pamätám len také sny, v ktorých ja vystupujem (nie som vždy tá istá osobnosť ako v realite, ale sen sa mi vždy odvíja v hlave z pohľadu prvej osoby, z pohľadu niekoho).
mne sa predvčerom snivalo ako sa pozeram na chalana, ktory stal na konare a potom sa obesil..hmm..
a dnes sa mi snivalo, že som bola na nejakom mitingu a prišiel za mnou brat môjho kamoša. a ešte predtym , že sme niekam šli na autach , bolo to take akoby na pretekoch a bola tam buračka a trebalo z jedneho auta zachraniť take prvoky alebo neviem, vyzeralo to akoby to boli nejake mimozemske embrya, bezstavovce alebo jaka chmara, ale vždy som si uvedomovovala, že som tam
Ja mam extremne zive sny. Perfektne. Milujem ich. Pamatam si ich velmi dobre, v snoch vidim presne detaily, farby, ludi. Citim neskutocne emocie, ked som v sne zalubeny a rano vstanem mam depresiu ze to nebola pravda, lebo som bol naozaj stastny a zalubeny. Ked sa mi snivaju nejake hnusne veci, rano som cely spoteny a trasiem sa, lebo to vnimam ako uplnu realitu. Som v sne 100% presvedceny ze je to pravda ten sen... Milujem svoje sny, najlepsia droga aku som kedy skusal....
Mne sa dnes snival sen v 1. osobe.
Mal som moznost vystupit konecne z vlaku, lenze som to nespravil.
Bolo to presne takto: Vlak zastal na stanici a ja som si vo dverach uvedomil, ze som si zabudol v kupe svoju batozinu. Ked som sa ponu vratil, ten vlak sa znova rozbehol, takze som premarnil svoju sancu vystupit. Zalial ma studeny pot, a tiez som mal hrozny strach pretoze dalsia zastavka bola strasne daleko. Ja som tam ist nechcel. Chcel som vystupit, ale bolo neskoro.
Zobudil som sa, zapisal si to a rano som sa cudoval ako krasne to symbolizuje moju zivotnu situaciu.
Ako rozmýšľam asi si nespominam na žiadny z 3. akurát raz keď sa mi snívalo že sme boli v aute a zrazili sme sa s vlakom tak v momente tej zrážky ma "preplo" na pohľad zhora ako vo filme (potom to vlastne aj bol film ale to sa teraz ťažko vysvetľuje keďže tie sny sú tak nereálne prepletené) to je asi jediné aj keď samotný celý dej toho sna bol v 1.
Ako kedy. Väčšinou sa mi snívajú v prvej osobe, ale niekedy sa to počas sna náhle zmení na pohľad z tretej osoby, kedy vnímam veci zďaleka alebo z výšky... A potom zase naspäť do prvej. Sny sú chaos.
Ale už sa mi stalo, že sa mi snívalo, že som inou osobou. Teda nielen že som vyzeral ako iný človek, ale aj som myslel ako iný človek, cítil som sa ako iný človek... Neviem to presne opísať.
@riddiculus Mne sa nesnívalo, že som detektív, ale že som sa snažil vypátrať vraha, ktorý vraždil v miestnych lesoch. A vypátral som, že tým vrahom som ja. Presnejšie, v tom sne som mal rozpoltenú osobnosť a tá moja druhá osobnosť vraždila tých ľudí
@primitiv To je super sen. Ja som už mala veľa takých dobrodružných s prekvapivou pointou. Väčšinou mávam také sci-fi, fantasy, mystery a hororové dokopy. Keď už som hrala vlastnú verziu Hier o život... Alebo naháňala dvoch... ľudí na motorkách, čo ukradli zlatú opicu.
Ako mne ... normálne som to ja... ale iba pohľadom. Keď treba sa pohnúť tak to nejde.
A neriešim to už vôbec... koho to zaujíma... aj tak vstaneš a do par sekund zabudneš...
Par som si zapisal po zobudeni ale len pár. Potom nebol cas a kaslal som na to.
@riddiculus mne sa často stáva, že sa snažím (spolu s niekým obvykle) niečo vypátrať, a potom samotná pointa, keď na to prídeme je taký mindfuck, až ma to zobudí a hovorím si že to by sa dalo napísať, ale potom sa na to vždy vykašlem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
V prvej osobe = vy samotní ste súčasťou vašich snov, vystupujete v nich, uvedomujete si vlastnú osobnosť vo svojich snoch, nech predstavujete kohokoľvek
V tretej osobe = vy samotní v snoch nevystupujete, sníva sa vám len o niečom/niekom inom, akoby ste sa skrze kameru alebo obrazovku dívali na nejaký film
Dúfam, že je pochopiteľné, čo sa pýtam, ak nie, skúsim to ešte lepšie vysvetliť. Očividne totiž existujú ľudia z oboch skupín, ktorí si nedokážu predstaviť sny druhej skupiny. Tak ma zaujíma, ktorých je viac. Ja osobne si vždy pamätám len také sny, v ktorých ja vystupujem (nie som vždy tá istá osobnosť ako v realite, ale sen sa mi vždy odvíja v hlave z pohľadu prvej osoby, z pohľadu niekoho).
a dnes sa mi snivalo, že som bola na nejakom mitingu a prišiel za mnou brat môjho kamoša. a ešte predtym , že sme niekam šli na autach , bolo to take akoby na pretekoch a bola tam buračka a trebalo z jedneho auta zachraniť take prvoky alebo neviem, vyzeralo to akoby to boli nejake mimozemske embrya, bezstavovce alebo jaka chmara, ale vždy som si uvedomovovala, že som tam
@2 aha
Mal som moznost vystupit konecne z vlaku, lenze som to nespravil.
Bolo to presne takto: Vlak zastal na stanici a ja som si vo dverach uvedomil, ze som si zabudol v kupe svoju batozinu. Ked som sa ponu vratil, ten vlak sa znova rozbehol, takze som premarnil svoju sancu vystupit. Zalial ma studeny pot, a tiez som mal hrozny strach pretoze dalsia zastavka bola strasne daleko. Ja som tam ist nechcel. Chcel som vystupit, ale bolo neskoro.
Zobudil som sa, zapisal si to a rano som sa cudoval ako krasne to symbolizuje moju zivotnu situaciu.
Ale už sa mi stalo, že sa mi snívalo, že som inou osobou. Teda nielen že som vyzeral ako iný človek, ale aj som myslel ako iný človek, cítil som sa ako iný človek... Neviem to presne opísať.
A neriešim to už vôbec... koho to zaujíma... aj tak vstaneš a do par sekund zabudneš...
Par som si zapisal po zobudeni ale len pár. Potom nebol cas a kaslal som na to.