Skončila som školu (gymnázium), som nezamestnaná, nikde ma nechcú prijať, úrad práce mi neposkytuje nijaké peniaze, nemám nijaký príjem. Bývam v podnájme a platím zaň 200€. Mám ešte čosi ušetrené, no míňa sa to a tak ma napadlo založiť fórum, kde by sme d
- predávanie vlastných nepotrebných vecí
- skupovanie vecí za lacno a predávanie za drahšie
- internetové výskumné panely, kde možno zbierať nejaké body a neskôr ich vymeniť za vecné odmeny alebo peniaze (vyskumy.sk, narodnypanel.sk) - uvítam ďalšie
- vraj nejaký štýl stávkovania (ja sa do stávkovania absolútne nevyznám), kde stavíte do dvoch spoločností - do jednej že vyhrá váš tím a do druhej že prehrá a nejakým štýlom získate peniaze formou príspevku na prvé vsadenie alebo tak nejak - uvítala by som nejaký návod pre laikov ak sa do toho niekto vyzná
@firestorm Kvôli pomerom doma som musela vypadnúť a platím si podnájom, denne študovať nemôžem, lebo by som nemala kedy zarábať a externe sa tiež moc nedá popri práci - to by som si musela nájsť najprv prácu, kde by som vedela že mi to povolia. Každopádne plánujem ísť ešte študovať, možno o rok či o dva, keď budem mať stabilné zázemie
urob si kurz barmanky-casnicky alebo daku strojarinu alebo co vykladat dakte tovar predavacka za pokladnou mas neviem kolko moznosti ale veliky plat urcite necakaj
Chod pracovat, ked kusok pohladas urcite najdes nejaku robotu. To ze ta nikde nechcu je podla mna len to ze si sa pytala na malo miestach a malo si si zatym isla.
ono možností je viacero aj sexuálne služby sú možnosťou osobne skúsil by som však nejaké pomaturitné štúdium a skúsil by som sa zamestnať v tom odbore (čašník,kuchár, kozmetička-vizažistka, záchranár, ...) prípadne druhou možnosťou je vycestovať do zahraničia. možností je viacero ako som písal len treba porozmýšľať, čo ťa baví ako i zaujíma. osobne som napr. bývalý športovec tak rozmýšľam, ak vyštudujem VŠ či by som netrénoval nejaký šport a nezrobil si na to papiere a tak...hrozne ma to aj do tejto sféry ťahá aj keď je mi jasné, že zárobok by bol mizivý, ale na začiatok by bolo všetko dobré ako sedieť doma a len čakať.
Skús si spraviť nejaký kurz trebárs barmanka,čašníčka,kaderníčka,kozmetička,opatrovateľka..Na niektoré práce stačí aj len maturita napríklad upratovanie.Alebo ak si aspoň trochu pekná môžeš skúsiť príležitostný modeling.Ak vieš jazyky,čo asi z gympla vieš,mohla by si skúsiť prekladatelstvo.
S gymplom? Jedine na job, kde nepotrebuješ žiadne zameranie. Predavačka, McDonald, etc. Ale aj tak asi budeš mať problém, poznám dobre vyštudovaných ľudí bez práce, majú aj odbor, nie gympel a sú na úrade.
poznám celkom dosť ľudí, čo bývajú v podnájme, všetko si platia sami a študujú dennou formou. a neviem či je až také ťažké nájsť si prácu, keď berieš všetko. skôr ti asi nič nevyhovuje (a úprimne sa ani nedivím že nechceš ísť robiť upratovačku atď.) aspoň máš motiváciu študovať
no tvoju súčasnú situáciu by som vnímal ako ideálnu príležitosť na započatie bytia nezávislého na peniazoch; ale keď už si z nejakého dôvodu chceš vytvoriť finančnú závislosť, online poker sa zdá byť vhodnou voľbou.
Ak Ťa nič nedrží doma, nájdi a reálne si preštuduj dobrovolnicke organizacie, pojdeš na X mesiacov do zahraničia, budes mat postarené o stravu a nocľah (kvalitný). Síce € nezarobiš, respektíve minimum, ale spoznáš X ľudí a hlavne sa naučiš jazyk, dva. Spravis si certifikát a mozes robit prekladatela, tlmocnika, hocico.
Byt v tvojej situaci idem do toho hned a vsetkymi 10!!
Ak chces ist na skolu za rok-dva, tak by bolo najlepsie sa prestahovat do BA alebo Kosic. Najdi si tam spolubyvajucich na byt, nech nezbankrotujes. A najdi si pracu Vo vacsom meste nie je ziaden problem si nejaku najst. A este jeden tip - velke portaly na zamestnanie ako profesia.sk su uplne na nic, sprav si zivotopis a posielaj ho priamo na mail roznym firmam. Aj v Tescu alebo Kauflande sa da zarobit si dost. Uvidis, ze ked sa zabehas, bude sa to dat stihat - praca na pol uvazku aj popri dennom studiu - tiez som tak pracoval a poznam chalana, ktory si takto tiez plati vsetko a je v pohode
nezákonné spôsoby : prostitúcia, obchod s drogami, krádež, klamanie ľudí, žobranie
zákonné spôsoby : ak chceš tak si niečo nájdeš a to je jedno čo... hlavne, že máš príjem...stále lepšie než celý život nič nerobiť a hľadať niečo z čoho by si mohla mať najvyšší zisk ...
Ja osobne mám 17 rokov, chodím na hotelovku bol som na praxi v zahraničí, spravil som si renomé tým pádom mám dosť kontaktov nie len tam ale aj tu doma ak máš nejakých kamarátov alebo niečo tak skús cez nich
@eslovaca vitaj v realite na tvojom mieste by som na tu vysku radsej isla nech zato das cokolvek, lebo ked si nezalozis vlastne podnikanie (co nie je zarucene ze sa bude darit) alebo neziskas nejaku dobru kvalifikaciu (co je tiez tazko) bude to vyzerat takto nejako
Sama na vlastnej kozi vidis aky je tento stat napicu,tak co ti brani vypadnut z tadeto? Nic ta nedrzi,si volna. Byt na tvojom mieste,uz som kdesi vo svajciarsku alebo norsku. Lenze ja kokot este 2 roky na strednej,dobra picovina.
@33 totiž na odsťahovanie na druhý koniec Európy vôbec netreba tak štvorciferný vstupný kapitál.
A podnájom máš veľmi drahý, o to viac, ak je v Seredi O_o
Ak máš možnosť, fakt skús nejaké väčšie mesto, ideálne na západnom Slovensku. Kopa firiem v BA berie ľudí na administratívne práce za celkom pekný plat na to, že nemajú žiadnu kvalifikáciu na oficiálnu činnosť spoločnosti.
Môžeš súkromne doučovať, ak niečo vieš dobre, opatrovať deti alebo ľahko postihnutých, robiť sezónne práce..
@pijemzelenycaj Stačí mi že som v tom obchode brigádovala, nedalo sa kedy robiť, lebo tam bolo 500 ľudí čo chceli robiť a nebolo kam sa na smenu zapísať, takže plat tak 120€ maximálne a taký pi*ung od vedúcej každý deň že keby tam nemajú tak ôacné potraviny a veci, tak tam už v živote nevojdem
Az mi je grcno z toho co tu citam. Urcite nechod nikde muklovat. Si bez prace, nemas ziadne vzdelanie (gympel sam o sebe je horsi ako ucnovka) a teda si dost na dne (resp budes, ked sa minu peniaze), co je idealna prilezitost na podnikanie.
Spis si veci, ktore ta bavia a vyber si jednu, ktorej sa chces venovat. Zanalyzuj trh, pozri sa na svoju konkurenciu a zisti co by si mohla robit inak a lepsie a pusti sa do toho. Zacni to ponukat svojim kamaratom a znamym a ak to bude dobre, tak sa o tom cez nich dozvedia aj ostatni. Ked uz ti to ako tak pojde, tak si otvor zivnost/srocku, pripadne ak na to nepotrebujes kamennu predaju a trufas si, tak to rob aj nacierno.
A inak "skupovanie vecí za lacno a predávanie za drahšie" je celkom dobry napad. Nemusis to predavat konecnemu zakaznikovi priamo ty, ale mozes posobit ako dodavatel pre nejaky obchod/eshop. Lacny tovar sa da kupovat z ciny na aliexpress.com, dx.com, pripadne ebay.com.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
- skupovanie vecí za lacno a predávanie za drahšie
- internetové výskumné panely, kde možno zbierať nejaké body a neskôr ich vymeniť za vecné odmeny alebo peniaze (vyskumy.sk, narodnypanel.sk) - uvítam ďalšie
- vraj nejaký štýl stávkovania (ja sa do stávkovania absolútne nevyznám), kde stavíte do dvoch spoločností - do jednej že vyhrá váš tím a do druhej že prehrá a nejakým štýlom získate peniaze formou príspevku na prvé vsadenie alebo tak nejak - uvítala by som nejaký návod pre laikov ak sa do toho niekto vyzná
aasi som nejaká zvrátená. nahhhá :letim:
ale zárobok aj tak nie je zaručený :ehm:
Byt v tvojej situaci idem do toho hned a vsetkymi 10!!
alebo nejaká predavačka niekde, moja sestra roibí v obchodnom centre
zákonné spôsoby : ak chceš tak si niečo nájdeš a to je jedno čo... hlavne, že máš príjem...stále lepšie než celý život nič nerobiť a hľadať niečo z čoho by si mohla mať najvyšší zisk ...
Ja osobne mám 17 rokov, chodím na hotelovku bol som na praxi v zahraničí, spravil som si renomé tým pádom mám dosť kontaktov nie len tam ale aj tu doma ak máš nejakých kamarátov alebo niečo tak skús cez nich
podvodníci v akcií, naučia ťa
A podnájom máš veľmi drahý, o to viac, ak je v Seredi O_o
Ak máš možnosť, fakt skús nejaké väčšie mesto, ideálne na západnom Slovensku. Kopa firiem v BA berie ľudí na administratívne práce za celkom pekný plat na to, že nemajú žiadnu kvalifikáciu na oficiálnu činnosť spoločnosti.
Môžeš súkromne doučovať, ak niečo vieš dobre, opatrovať deti alebo ľahko postihnutých, robiť sezónne práce..
Spis si veci, ktore ta bavia a vyber si jednu, ktorej sa chces venovat. Zanalyzuj trh, pozri sa na svoju konkurenciu a zisti co by si mohla robit inak a lepsie a pusti sa do toho. Zacni to ponukat svojim kamaratom a znamym a ak to bude dobre, tak sa o tom cez nich dozvedia aj ostatni. Ked uz ti to ako tak pojde, tak si otvor zivnost/srocku, pripadne ak na to nepotrebujes kamennu predaju a trufas si, tak to rob aj nacierno.
A inak "skupovanie vecí za lacno a predávanie za drahšie" je celkom dobry napad. Nemusis to predavat konecnemu zakaznikovi priamo ty, ale mozes posobit ako dodavatel pre nejaky obchod/eshop. Lacny tovar sa da kupovat z ciny na aliexpress.com, dx.com, pripadne ebay.com.