Zdravím ludia chcel by som si objednať z aliexpresu HTC ONE M8 za 162€ aj s dovozom a chcem sy opýtať ako to je s clom a daňou.Niekde som čital že na mobili neni clo.
zalezi od toho odkial budu ten mobil posielat. ak to bude mimo europu tak ti to zadrzi colnica a budes im musiet dokazovat cenu telefonu. na zaklade toho ti potom vyrataju clo. ja som nedavno objednaval jeden telefon zo singapuru. dal som zan 65e a este som musel doplatit clo 16e
Oplatí sa ti to? 162€ + nejakých 40€ za clo + chceš si priplatiť poštovné, ktoré zvyčajne nejde pod 50€. A s prípadnou reklamáciou sa môžeš rozlúčiť, alebo prajem pevné nervy.
@janfrolo ak je tovar nad 150e tak automaticky platis clo aj dph. ine je ked na baliku neni napisana cena. moze sa stat ze ti to nezhabu a nebudes platit nic.
1. Mobil bez záruky
2. Ak využívaš mobilné dáta, nemusí fungovat naše 4G LTE
3. Nemusí obsahovať slovenský / český jazyk a nahratie iného FW nemusí byť jednoduché
platy sa len DPH 20% + colný servis cca 4€
z alienxpress máš vačśinou free shiping
a ten M8 bude takmer isto repasovaný ,objednaval som už asi 6 mobilov z ali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
zalezi od toho odkial budu ten mobil posielat. ak to bude mimo europu tak ti to zadrzi colnica a budes im musiet dokazovat cenu telefonu. na zaklade toho ti potom vyrataju clo. ja som nedavno objednaval jeden telefon zo singapuru. dal som zan 65e a este som musel doplatit clo 16e
1. Mobil bez záruky
2. Ak využívaš mobilné dáta, nemusí fungovat naše 4G LTE
3. Nemusí obsahovať slovenský / český jazyk a nahratie iného FW nemusí byť jednoduché
z alienxpress máš vačśinou free shiping
a ten M8 bude takmer isto repasovaný ,objednaval som už asi 6 mobilov z ali