Nedá sa s tým nič robiť, pokiaľ ten dotyčný si neprizná sám, že má problém, nepomôže žiaden krik, plač, vyhrážky, keď on stále povie "Ale veď ja nemám problém" "Ja nie som alkoholik". Musí si to uvedomiť sám a to väčšina z nich nikdy neprizná
no ja mám tiež šťastie že s takým niečim v rodine problémy nemáme ani v mojom okolí....ale tak asi bolo vhodné najskôr tomu jej ocovi nejako dohovoriť že tým ubližuje ostatným okolo seba a keby to nepochopil možno by bolo dobre odísť od neho niekam(ak maju kde) a možno by si uvedomil keby bol sám čo robí že ho rodina opustila a niečo by som sebou začal robiť....lebo väčšinou až ked človek niečo alebo niekoho stratí až potom pochopí čo mal....
Tiež je to pre mňa nepredstaviteľné. Niekedy už je neskoro, niekedy by sa dalo pomôcť, ale ako už všetci vyššie zmienili - dotyčný musí mať to uvedomenie a vôľu.
Za všetkým je príčina, možna stratil zamestnanie, možná je chorí a možnáma problem s manželkou, rodinou.....
to že s a spíja, je výsledok jeho vnútorných rozpoložení, ktoré nevie riešiť, resp. nema ako riešiť.-(,.....len taka strata zamestnania vyvoláva v ľuďoch dennodený boj o prežitie, zdravie, ktoré človeka zožiera deň noc ...
v každom prípade by mala rodina byť nápomocná a pomôcť otcovi, niekedy dobre slovo a úsmev dokáže viac ako hádky, plač......rodina sa musí mnohokrát aj obetovať, je to jediná cesta ako zvíťaziť.....
nakoniec je to aj duchovná stránka, ktorá zohráva významnú rolu v týchto ťažkých časoch, ľudia stratili vieru v Boha, láska sa vytratila z ich sŕdc a zlo ovladlo ich myslenie.....
je na každom z nás ako dokážeme prijať a pokoriť sa Stvoriteľovi............filip
@zajkousko No to áno ale tak zase tam je to že tá osoba prácu má len rovno z práce ide do krčmy a tam sedí spije sa a potom domov tam vyreve sa na rodinu že vraj mu všetko vadí hľadá dôvody na hádky za úplne hlúposti. A ona z matkou bohužiaľ nemajú kde ísť kedže ona ešte študuje a jej mamina ledva zarobí pár korún ...
ja som svoj alkoholizmus zacal riesit tak, ze som si to priznal, ale pit som neprestal. Akurat nepijem bars jake palene a nemiesam medzi pvp. Vysledok je zhruba taky, ze si pamatam o 2-3 noci za mesiac viac
@rheia To je pochopiteľné, keďže si nikdy v takej nebola. Ale to zaúdenáčovanie bolo k tomu, že napr. s poslednou vetou sa dá (z mojej strany) súhlasiť.
Závislosť je choroba a tú musí riešiť odborník, tiež keď ste chorí, tak nesedíte doma nad teplým čajom keď vidíte že to nepomáha, ale idete k lekárovi. V takom prípade treba ísť na liečenie. Lenže na liečenie vezmú len toho, kto tam chce ísť a na to si to ten človek musí uvedomiť. Ak si to neuvedomí, tak to často končí smrťou
Kamarát mal otca, z ktorého sa stal gamblér. Raz ho prichytil, ako sa háda s mamou a silno ju držal za ruku. ZBIL VLASTNÉHO OTCA. Otec sa pobalil a odišiel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
koľko krát si človek prizná, že má problém a letargicky sedí na zadku a nerobí s ním vôbec nič?
chýba dôvod.
chýba pomoc.
Tiež je to pre mňa nepredstaviteľné. Niekedy už je neskoro, niekedy by sa dalo pomôcť, ale ako už všetci vyššie zmienili - dotyčný musí mať to uvedomenie a vôľu.
to že s a spíja, je výsledok jeho vnútorných rozpoložení, ktoré nevie riešiť, resp. nema ako riešiť.-(,.....len taka strata zamestnania vyvoláva v ľuďoch dennodený boj o prežitie, zdravie, ktoré človeka zožiera deň noc ...
v každom prípade by mala rodina byť nápomocná a pomôcť otcovi, niekedy dobre slovo a úsmev dokáže viac ako hádky, plač......rodina sa musí mnohokrát aj obetovať, je to jediná cesta ako zvíťaziť.....
nakoniec je to aj duchovná stránka, ktorá zohráva významnú rolu v týchto ťažkých časoch, ľudia stratili vieru v Boha, láska sa vytratila z ich sŕdc a zlo ovladlo ich myslenie.....
je na každom z nás ako dokážeme prijať a pokoriť sa Stvoriteľovi............filip
Asi len zena dokaze zrovnat takeho muza.... co neurobi muz z lasky k zene :
Vravím zo skúseností
už sa teším keď vypadnem zas na intrák
treba mu dohovoriť, ale nie kričať a hádať sa, vtedy sú takí ešte agresívnejší..každopádne sme to skúšali asi všetci ale nepomáha, hm
Hotovo.