Zdravím .. nevie niekto aký je rozdiel keď niekde píše (eBay) ram only on AMD alebo Intel. Ano viem, že iba pre amd alebo iba pre intel ale niekde som čítal že tam žiaden rozdiel nie je a pôjde to.. aký máte nato názor vy alebo skusenosti ...
no never ani na sekundu tomu, že ti pojde všetko všade (hocijaká RAM -pamat do hocijakej platformy, / matičnej dosky
tá (forward - backward) kompatibilita je už ted velmi obmedzená, čoraz viac..
napr teraz vyšla a na trh sa presadzuje DDR-4 RAM, a tá ide len na úplne najnovšie základné dosky /chipsety (aj Intel, aj AMD, aaj pre "desktopy, aj pre "servery )
nanajvýš maximálne tak novšie (teda už kus staršie, pár mesiacov max. )
a zas naopak, staršia, doteraz najrozšírenejšia, ale už tiež na odchode, typ ram pamatí DDR3, už zas vôbec nepojde v novších a najnovších procesoroch, a motherboards/chipsetoch
napr. cpu rady Skylake / a chipset X-99, /Z170 už neprijme ddr3 tuším.. ( x79 ešte ano )
@Lyterka ty ma vzdy pobavis tymi zvastami vzdy uplne odveci
to co pises moze byt pravda. samozrejme nove ddr4 idu len do niektorych novych zakladoviek. a bla bla bla ale s tym ci je zakladovka pre intel alebo pre amd to je uplne jedno. pokial doska damu pamat podporuje tak neni treba nic riesit
nj, pane neomylný..
ale sak ok, vyznáš sa lepšie v hw, a pc,
(tož, ale ja zas (ani) tomu neprikladám až taký význam, (a nepovažujem za až taký super-kšeft a biznis, mat niekde v garáži a zadnej izbe bazár s pc a elektro, a vrtat sa v repasoch a starích, zaprášeních šuntoch..
to není moj ciel a plány do buducna..
@papapa111 dobré sú ale zachladiť je ich problem niekedy, kamoš si kupil AMD proc. dosť silný a aby sa neprehrieval musel ho podtaktovať + kupiť bednu ktora ma sama o sebe 10 chladičov
RAM pamäte sa nedelia na INTEL a AMD... to je blbosť... môžu sa deliť na notebook, desktop, server atď... čo sa týka tých pamätí nevidím dôvod to riešiť cez ebay... slovenský trh má veľkú zásobu rôznych pamätí DDR2 pamäte sú drahšie pretože sa už vyrábajú pomenej... zato DDR 3 a DDR 4 vychádzajú cenovo podobne Ale momentálne sa DDR 4 ešte neoplatia... (malý rozdiel vo výkone) ako tu čítam tých profesionálov s 10timi chladičmi na skrini... AMDčko 8jadro pekne uchladíš aj nataktované napríklad takým Tranquilom a to ti kľudne pobeží aj na 4,5GHz a s luxusnými 60timi stupňami v záťaži
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
tá (forward - backward) kompatibilita je už ted velmi obmedzená, čoraz viac..
napr teraz vyšla a na trh sa presadzuje DDR-4 RAM, a tá ide len na úplne najnovšie základné dosky /chipsety (aj Intel, aj AMD, aaj pre "desktopy, aj pre "servery )
nanajvýš maximálne tak novšie (teda už kus staršie, pár mesiacov max. )
a zas naopak, staršia, doteraz najrozšírenejšia, ale už tiež na odchode, typ ram pamatí DDR3, už zas vôbec nepojde v novších a najnovších procesoroch, a motherboards/chipsetoch
napr. cpu rady Skylake / a chipset X-99, /Z170 už neprijme ddr3 tuším.. ( x79 ešte ano )
ani 1 ! :p
abo možno celé zle :d
to co pises moze byt pravda. samozrejme nove ddr4 idu len do niektorych novych zakladoviek. a bla bla bla ale s tym ci je zakladovka pre intel alebo pre amd to je uplne jedno. pokial doska damu pamat podporuje tak neni treba nic riesit
ale sak ok, vyznáš sa lepšie v hw, a pc,
(tož, ale ja zas (ani) tomu neprikladám až taký význam, (a nepovažujem za až taký super-kšeft a biznis, mat niekde v garáži a zadnej izbe bazár s pc a elektro, a vrtat sa v repasoch a starích, zaprášeních šuntoch..
to není moj ciel a plány do buducna..
a neviem co je tvoj ciel ale it je jedna z naj kseftov..