@night tak samozrejme drivery pre ten tablet myslela som si ze nazov postacuje z obrazku, alebo ze mi proste niekto da vseobecne odpoved co by som teda mala este skusit, teda nepovazovala som ten nazov modelu ze tak podstatny, kedze toto sa stava vela ludom, len ten oznam "windows was unable to install your thinkpad" ma nakonci miesto thinkpadu nieco ine
ten emulator mi bude nahovno ked ja to chcem testovat na tom tablete =/
na tej lenovovskej stranke som tiez nasla akurat kopu omaciek a nic podstatne.. ono ja tie drivere mam, len sa akosi odmietaju nainstalovat a ja netusim preco
@hoperpohroma väčšina commandline aplikácií ti po sekunde zmizne, lebo v nich musíš aj niečo (definované cez input arguments) spustiť. Inak zbehnú bez argumentov prázdne a skončia.
@night lebo vlastne ako je ta hra este len v procese vyroby, tak ju chcem zaroven testovat na tablete.. a na to potrebujem aby mi ho PC rozoznal ako normalne android zariadenie a nie len ako "storage mass unit" ci ako sa tomu nadava..
keby som to zakazdym mala ulozit ako appku, instalovat a tak skusat (bohvie ci by mi to vobec fungovalo) tak to by bolo strasne narocne a zdlhave
k tomu clanku: co ti poviem, ja chcem hlavne aby to fungovalo mne, ostatni ma nejako nezaujimaju
@kosmiklove ja som to mala v plane uz dlho najprv to chcelo byt meego ale na to som sa rychlo vysrala a rozhodla som sa ze radsej investujem do androidu a vidis, picu z toho
@night ako tam mam nieco spustit ked to hned zmizne?
4.3 a 4.3.1 (tam máš poppísané, čo sú arguments a čo options/flags/switches). Niečo z toho asi ten SDK emulator vyžaduje (osobne neviem, nie som kóder).
Spúšťanie terminálových programov sa robí otvorením commandline-u a volaním programu už rovno aj s argumentami a options v pokyne.
Čiže Start - Run - cmd.exe (trvale otvorené okno) a v ňom spustiť C:cesta-k-programuprogram[.exe] argument1 argument2 -option1 hodnota1 -option2 hodnota2 ...
Ak drivery nenájdeš, tak by som proste developoval v emulátore a vždy po nejakom čase (nie každých 5 minút) overil, či skompilovaná vec beží aj na tablete.
Netuším ake je vývojarske prostredie na Game maker studio. Ale SDK nepoužiješ ako driver na pripojenie tabletu . Sú to iba nástroje andoridu problém môže byť práve ten Game maker. SDK tools musíš nainštalovať priamo do vývojarského prostredia napríklad ako je môj obľúbený Eclipse. Skús pohľadať v game makery inštalácia nástrojov a cez to to nainštalovať.
@night teraz som bola na stranke lenova a zaraza ma ze pri tom obrovskom vybere zariadeni a priamo .exe driverov na ne, tam moj tablet proste nie je
ani vygooglit sa to neda, asi ma z toho porazi, ako keby to vsetkym fungovalo okrem mna
co si mi napisal ani moc nechapem, v prikazovom riadku robit neviem a ten emulator mi nejde tiez cize asi mi len ostava vysrat sa na to cele, lebo ja uz som z toho fakt unavena kolko hodin som tym dneska zabila.. a nemyslim si ze to neskor bude lepsie.. ach jaj..
@assasins cez SDK som v moznosti extras stiahla drivere, tam je to vidiet na tych obrazkoch
@hoperpohroma Takto, úplne nechám chceš pripojiť tablet aby sa na ňom mohla otestovať aplikáciu ktorú ešte nemáš dokončenú , ale chceš sa ujistiť či ti beží správne ?
@assasins chcem ho prezatial len pripojit tak, aby pc vedel ze je to thinkpad tablet a nei usbcko. pokial budem zaseknuta na tomto kroku, ze ho pc ani neuvidi, tak nema cenu vyvijat appku
@hoperpohroma Je úplne zbytočné aby rozoznal PC tvoj tablet , vyvíjaš aplikáciu na android nie na "leonovo" čiže pri finálnej fáze kompilácie uvedieš na aký android najlepšie 2,3 aby to šlapalo aj na starších androidoch .Aplikáciu skompiluješ uzavrieš predtým samozrejeme otestuješ. Hodíš ju na tablet nainštaluješ a ak si ju napísala správne bude šlapať. Čiže nechápem potrebu toho aby tvoj pc rozoznal značku tabletu poprípade ako thinkpad.
@assasins hovorim ze chcem na tablete vidiet proces vyroby a nie stale instalovat a odinstalovavat aplikaciu ako idiot, z toho by ma porazilo. okrem toho mne je jedno ci to pojde na inych zariadeniach, zatial sa chcem len ucit cize nepotrebujem to ani zdielat ani aby to islo na neviem akom starom androide.. keby si sam vyvijal hry a furt by si to musel prenasat a instalovat tak by ta tiez skor ci neskor porazilo..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A najpodstatnejšiu vec teda - model tabletu - si tu nedala.
(BTW, testovať sa tuším dá aj v Android emulátore priamo priloženom v SDK, nie?)
» developer.android.com/tools/help/emul...
to by si malo stačiť. potom v určitom štádiu si môžeš inštalačku dať na tablet a nainštalovať, vyskúšať, chytiť nervy, whatever
ten emulator mi bude nahovno ked ja to chcem testovat na tom tablete =/
na tej lenovovskej stranke som tiez nasla akurat kopu omaciek a nic podstatne.. ono ja tie drivere mam, len sa akosi odmietaju nainstalovat a ja netusim preco
na sekundu sa objavi cierne okienko (podobne ako prikazovy riadok) a potom sa zrusi
A ešte niečo dôležité k developmentu pre Android oproti iOSu:
» techcrunch.com/2012/05/11/this...
keby som to zakazdym mala ulozit ako appku, instalovat a tak skusat (bohvie ci by mi to vobec fungovalo) tak to by bolo strasne narocne a zdlhave
k tomu clanku: co ti poviem, ja chcem hlavne aby to fungovalo mne, ostatni ma nejako nezaujimaju
@night ako tam mam nieco spustit ked to hned zmizne?
pripadam si ako debil
4.3 a 4.3.1 (tam máš poppísané, čo sú arguments a čo options/flags/switches). Niečo z toho asi ten SDK emulator vyžaduje (osobne neviem, nie som kóder).
» en.wikipedia.org/wiki/Command-li...
Spúšťanie terminálových programov sa robí otvorením commandline-u a volaním programu už rovno aj s argumentami a options v pokyne.
Čiže Start - Run - cmd.exe (trvale otvorené okno) a v ňom spustiť C:cesta-k-programuprogram[.exe] argument1 argument2 -option1 hodnota1 -option2 hodnota2 ...
Ak drivery nenájdeš, tak by som proste developoval v emulátore a vždy po nejakom čase (nie každých 5 minút) overil, či skompilovaná vec beží aj na tablete.
Netuším ake je vývojarske prostredie na Game maker studio. Ale SDK nepoužiješ ako driver na pripojenie tabletu . Sú to iba nástroje andoridu problém môže byť práve ten Game maker. SDK tools musíš nainštalovať priamo do vývojarského prostredia napríklad ako je môj obľúbený Eclipse. Skús pohľadať v game makery inštalácia nástrojov a cez to to nainštalovať.
ani vygooglit sa to neda, asi ma z toho porazi, ako keby to vsetkym fungovalo okrem mna
co si mi napisal ani moc nechapem, v prikazovom riadku robit neviem a ten emulator mi nejde tiez cize asi mi len ostava vysrat sa na to cele, lebo ja uz som z toho fakt unavena kolko hodin som tym dneska zabila.. a nemyslim si ze to neskor bude lepsie.. ach jaj..
@assasins cez SDK som v moznosti extras stiahla drivere, tam je to vidiet na tych obrazkoch
(nie lenovo thinkpad tablet 2, ten ma win 8)
uvadza sa aj ako
Lenovo ThinkPad Tablet 16GB WiFi 1838-2SG
kazdopadne lenovo tam nema drivere ani na jeden z tychto dvoch
» tinyurl.com/dylx6um...
Hm?
@night
dakujem pekne, teraz robim toto:
» www.addictivetips.com/mobile/enable-a...
ak to nepojde, skusim to tvoje aj ked toto vyzera ze by uz mohlo, ale kazdopadne vdaka