Ospravedlňujem sa,že v poslednej dobre zakladám toľko veľa diskusíí,ale teraz ma tak napadlo,kde by som mohla hľadať ustálená angl.frázy.Môj profesor AJ mi povedal,že by som mala skúsiť hľadať knihu s názvom "anglické idiómy"ale v knižnici nič také nemali,neviete o niečom?
@Picasso No ja neviem.Ustálené spojenia som myslela ako niečo čo sa nedá pospájať a najmä také čo sú bežne používané.Nemusí to byť niečo ako "Lepší vrabec v hrsti ako na streche (či ako to je)"
Myslis frazove slova ako napr rely on, help out, break down a podobne co dokopy nedavaju doslovny vyznam? Ja mam na to super knizku, vola sa 101 frazovych slovies za jeden den Je to fakt velmi dobre spravene lebo tam nie je preklad ale len obrazky a pomocou vizualnej pamete si to lepsie zapamatas
@Matii , nefilozofuj a radšej sem daj nejaký ten link,ja som zlá hľadačka,a tým to myslím vážne nejde o povrchnosť.
@Picasso , áno myslím aj také. Takže odporučuješ zájsť do kníhkupectva?
No vieš,ja som z veľmi malého mesta,máme tu len jednu okresnú knižnicu,som rada že vôbec aj to,keď nám už chceli zrušiť aj nemocinu ktorá sa o pár dní predala za 100€.
@Jozooo ,ak máš takústrašnú chuť písať,tak choď na Azet,alebo si píš do wordu a potom to preposielaj kamošom,ale ak nemáš čo povedať vzhľadom ktejto diskusii,radšej zavri chrapu,neznášam idiotov!
@Uglylaw Kupil som to davnejsie ked sme prechadzali cez BB v knihkupectve v Europe. Ale vsetky dolezite frazy sa mozes naucit aj tak ze budes citat anglicke texty, napriklad ze zajdes na nejake forum v anglictine alebo ked budes pocuvat anglicke videa na youtube. Tiez mozes zadat do google phrasal verbs a najde ti to stranky s tymito vecami
A ešte som sa chcela opýtať,nepoznáte náhodou nejaký prekladač na nete alebo na stiahnutie ktorý by mi mohol aspoň čiastočne pomôcť pri komunikovaní so zahraničiarmi?
Keď som objavila top-preklady.sk bola som celá hotová,čo sa ale za pár minút zmenilo...
skús pohľadať na www.helpforenglish.cz alebo v dobrom výkladovom slovníku (ja používam Oxford Advanced Learner"s Dictionary), ak je nejaké slovíčko súčasťou dajakej frázy, bude to pri ňom vysvetlené a ukázané na príklade, prípadne na nete skús aj www.thefreedictionary.com
skús troška čítať, (modernejšiu literatúru, nie tie knihy zo "stredoveku") ... a pozeraj filmy v originále, (len nie tie americké omfg) "yea motherfucker, kiss my ass" a podobné.. to nie)
keď sa budeš s angličtinou stretávať takto, tak sa to na teba nalepí ani nevieš ako.
Ja už používam niektoré frázy a ani neviem prečo .. vybehne to zo mňa samé a občas neviem čo to znamená po slovensky
no sak my ich mame v knihe plno heh, pre nasu ucitelku je fraza aj obycajna veta napr: mal vela penazi a kupil si za to oblecenie.... alebo hocijake jednoduche vety kks...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
@Picasso , áno myslím aj také. Takže odporučuješ zájsť do kníhkupectva?
No vieš,ja som z veľmi malého mesta,máme tu len jednu okresnú knižnicu,som rada že vôbec aj to,keď nám už chceli zrušiť aj nemocinu ktorá sa o pár dní predala za 100€.
oooo slecna prepacte ak som vas urazil
tuto máš 200 najpoužívanejších phrasal verbs
» www.englishclub.com/vocabulary/phra...
@Xperiax ĎAKUJEM Vám veľmi pekne! Máte to u mňa (;
» www.echomagazin.com/sk/clanky/prakt...
ĎAKUJEM TI!
Keď som objavila top-preklady.sk bola som celá hotová,čo sa ale za pár minút zmenilo...
» translate.google.sk/?hl=sk&tab=...
mozno je to to co hladas
keď sa budeš s angličtinou stretávať takto, tak sa to na teba nalepí ani nevieš ako.
Ja už používam niektoré frázy a ani neviem prečo .. vybehne to zo mňa samé a občas neviem čo to znamená po slovensky
@Jozooo Ďakujem
prvý výsledok -> » www.eslgold.com/speaking/phrase...
english phrases, english collocations, english idioms