Zdravím,chcel by som sa popýtať ľudí čo majú spravené štátnice,či už základné,alebo skor všeobecné,a tí čo majú Cambridge certifikát CAE,na odporučenie niakého materiálu na doučenie sa gramatiky,samozrejme tí ktorí si to robili pomimo školy,len tak .Dole
Teraz mám do konca septembra a chcem sa na to konečne pozrieť,verím si na všetky časti na základnú štátnicu,aj na FCE.. a možno aj na veľku a na CAE,v prípade že by som sa doučil gramatiku .. síce si to možno reálne až tak neviem predstaviť čo to všetko obnáša,ale strávil som niaký čas v zahraničí v dennej komunikácií s angličtinou,a taktiež pár týždnov hodín komunikácie.
tiež by sa mi niečo hodilo, gramatiku a slovnú zásobu mám tak na B2, avšak každý deň komunikujem v angličtine a učím sa nové slovíčka a nejak v novembri by som si potrebovala spraviť CAE, je to reálne?
@mousisitka Ja myslim že áno! Keď má človek vycibrené všetky aspekty toho jazyka čítaním knižiek,počúvaní,a hovorením,tak myslím že tá gramatika je najemenj za 4 mesiace
@mousisitka CAE odzrkadluje, ako tomu jazyku rozumies, ci v nom vies mysliet, ci vies z textov vyextrahovat informaciu ktoru tam nemas explicitne uvedenu. nebola to lahka skuska.
@willbebetter a bola by niaká možnosť,že by si mi odporúčil tie správne materiály na prípravu ? chodil si na niaké hodiny na prípravy,alebo si si iba spravil ten test?
@willbebetter tomu verím, utešuje ma to, že aj keby to na C1 nedám , tak ak spravím na B2, tak by mi dali certifikát B2. Čo nie je nič extra, ale do školy stačí Bolo to náročné na slovnú zásobu? Používali aj nezvyčajné slovíčka?
@jednookaustrica tak funguje iba CAE, pokial dobre viem. Závisí od počtu bodov, ktoré v skúške dostaneš. prihlásiš sa na skúsšku C1, ak získaš plný počet bodov môže dokonca dostať C2, ak dostaneš menej C1 a ešte menej dostaneš B2.
Väčšinou je dobré sa pripravovať na kurze, z ich knižiek alebo robením skúšovných testov, ktoré majú na online stránkach.
@alex458 ou dakujem ti si zlatá! rozumiem písomnej časti,ale takým istým sposobom určia aj tvoju zdatnosť na ústnej časti,alebo na základe výsledkov z písomnej časti ťa skúšajú na tú danú úroveň? soráč za otravovanie
@jednookaustrica ústna časť mala u mňa dve časti, prvá bola predstavenie seba v takých plus general veciach, že záluby, ciele a dôvody, prečo anglina, druhá časť bola že si s druhým uchádzačom mal viesť rozhovor na tému, ktorú ti oni zadali + aj oni do toho vstupovali otázkami.
A na ústnu ťa väčšinou nepripravujú nejako extra, ale na kurze je to skôr o diskusii, že máš každú hodinu nejakú tému a lektor ti dáva otázky, na ktoré odpovedáš.
Pohode, neotravuješ, keby dačo kludne napíš TS
Ak stale zhanas knihu, tak mozem odporucit Destination C1&C2 (alebo B2), hruba kniha kde je vysvetlena gramatika, vela cviceni k tomu, slovna zasoba, idiomy, frazove slovesa, word formation..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Väčšinou je dobré sa pripravovať na kurze, z ich knižiek alebo robením skúšovných testov, ktoré majú na online stránkach.
A na ústnu ťa väčšinou nepripravujú nejako extra, ale na kurze je to skôr o diskusii, že máš každú hodinu nejakú tému a lektor ti dáva otázky, na ktoré odpovedáš.
Pohode, neotravuješ, keby dačo kludne napíš TS