Ahojte, počas tohto leta si plánujem spracovať kompletnú anglickú gramatiku, hlavne kvôli nadchádzajúcej maturite. Chcel by som si napísať rôzne poučky, príklady z rôznych učív,
Moja otázka teda znie, či nepoznáte nejaké dobré slovenské, príp. české stránky, kde sú vysvetlené rôzne učivá a nájdem tam anglickú gramatiku? Môže byť kľudne aj anglická. Ďakujem pekne!!
Fuu, radsej zainvestuj do knihy/ucebnice. Mas tam vysvetlenu gramatiku a k tomu aj cvicenia. Najlepsie su asi destination b1-b2-c1.. uz podla tvojej urovne. V skole sme este mali murphy's grammar in use.. to je b1-b2.. a tak. Lepsie nez tlacit trilion papierov
Ja skôr odporúčam napr toto » english.lingolia.com/en/grammar/tens... je to v ang ale učil som sa z nej pred maturami. Hlavne si založ zošit. Ja som si doňho pekne vypísal podľa stránok aký čas sa kedy používa a aj tie slová, s ktorými sa jednotlivé časy spájajú. Takto, že je to v AJ tam musíš aj rozmýšľať a viac sa ti to vryje do pamäti. Ak si rozklikneš čas na úplnom spodku máš ajj cvičenia, čo sa ti vyhodnocujú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Murphy je super podľa mňa, máš to super vysvetlené a rovno aj cvičenia