Moja kamoska bola trosku tucnejsia, ale cez minule prazdniny sa rozhodla ze schudne, ja som si myslela ze chce schudnut 6 kg aby mala normalnu vahu. Lenze ona ani nie za rok schudla 20 kg.Ona nam povedala ze nepocituje hlad a niekedy zje iba jednu müsli t
možno keď jej niekto surovo povie ako príšerne vyzerá tak sa zobudí.. lebo keď jej poviete "aká si chudá" tak by to brala ako pochvalu.. a ak papá fakt len tú jednu musli tyčinku, tak mi ver, že jej volačo bude
Načo si to chceš všímať? Tým ju rozhodne nevyliečiš ani nepomôžeš, keď si budeš všímať jej choroby a podobne...normálne buď jej kamoška, prejavuj jej podporu, ako ju máš rada...nerieš také blbosti, že ťa objala slabšie, veď to mohla byť náhoda preboha...ona by sa aj tak mala rozodnúť sama, že sa chce vyliečiť, ak je naozaj chorá, takže takto jej len prejavíš, že ju považuješ za nejakú chudinku alebo tak a rozhodne to tvojmu vzťahu s ňou ani jej osobne nepomôže...kašli na to. Nie si psychiater ani psychológ, ani lekár. Ty sa spamätaj.
@hajlander ja som mala kamošku čo vyzerala ako z koncentráku ale nikdy som jej nevravela nech sa spamätá a podobne lebo som vedela, že by mi akurát mohla prestať veriť a prestať mi dôverovať lebo by ma vnímala ako nepriateľa že jej chcem zabrániť v chudnutí...myslím že tomu je lepšie predísť. A po čase na to prišla nejak sama, síce to trvalo roky ale proste teraz vyzerá super a nemá traumu z behania po psychiatroch a vie že sa nestarám do toho do čoho ma nič. Lebo nie som lekár... môže mať strach o kamošku, ale veď čo, každý skúšal všelijaké drastické diéty a to ešte nezanemá že všetci okolo mu budú diagnostikovať anorexiu...myslela som to tak nech si uvedomí kde je jej miesto. O kamoškino zdravie sa má starať lekár...
baby s anorexiou si dávajú strašný pozor na to, čo zjedia, resp. nejedia vôbec, ak je to už pokročilé štádium
ono vlastne zo začiatku kontrolujú kalorické hodnoty všetkých potravín, čo zjedia, v hlave počítajú kalória z každého kúsku jedla
a ľudia s anorexiou majú niekedy problém jesť v prítomnosti iných ľudí, resp. pred inými ľuďmi, takže to by som si všímala
a zvyknú si trhať/lámať jedlo na maličké kúsky, proste ak ju nejako donútiš zjesť napr. kus rožka a ona si ho natrhá na úplne maličké kúsočky a zje až tie, to by tiež mohlo niečo znamenať
a anorektičky si stále myslia, že sú tučné, aj keď sú len kožou obtiahnutá kostra
inak nedávno som videla niečo na túto tému v telke, ak to niekde najdem pošlem ti link
@sapphirizing Tvoj prístup mi príde zvláštny. Udržanie kamarátstva je dôležitejšie ako úprimný záujem o kamarátove zdravie? Ako určite je potrebný citlivý prístup ale nezáujem podľa mňa nie je dobrý.
Ak zje jednu musli tyčinku denne a povie že jej to stačí tak to podľa mňa už anorexia môže byť.
ale ak chceš aby to prekonala, tak do nej proste nemôžeš za každú cenu len tlačiť jedlo, ale skôr by si jej možno mohla nejako pomôcť zmeniť jej vzťah k jedlu, lebo pri takýchto poruchách to všetko začína tam
@james114 to nie je nezáujem, keď vieš o čom to je a nechceš ju ešte viac stresovať pri jedle...keď to nevyjde z nej, že si neprizná chybu prvá, tak podľa mňa by ju taký záujem ešte viac povzbudzoval, aby chudla ďalej.
ako písala @9 trhajú si jedlo na malé kúsky a jedia hrozne pomaly, vlastne z takého rožka sa najedia ráno, poobede a dokončia ho večer, a také nejaké znaky aspoň čo som si ja ešte všimol, tak sú to vpadnuté oči, viac ochlpenia na rukách, redšie vlasy, majú taký smutný výraz v tvári a keď to dievča bolo v minulosti veselé tak si všimneš, že je taka uzavretá, potom odmietajú jedlo a veľa športujú, všade chodia radšej peši a potom ešte doma cvičia a sú viac pedantné v niečom, napríklad v učení budú dôsledné a stanú sa z nich veľmi dobré žiačky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
» media.comicbookmovie.com/images/users/up...
iba tak letmo..
a niekoho ineho kto je pre mna top tak ho idem rozpucit
ono vlastne zo začiatku kontrolujú kalorické hodnoty všetkých potravín, čo zjedia, v hlave počítajú kalória z každého kúsku jedla
a ľudia s anorexiou majú niekedy problém jesť v prítomnosti iných ľudí, resp. pred inými ľuďmi, takže to by som si všímala
a zvyknú si trhať/lámať jedlo na maličké kúsky, proste ak ju nejako donútiš zjesť napr. kus rožka a ona si ho natrhá na úplne maličké kúsočky a zje až tie, to by tiež mohlo niečo znamenať
a anorektičky si stále myslia, že sú tučné, aj keď sú len kožou obtiahnutá kostra
inak nedávno som videla niečo na túto tému v telke, ak to niekde najdem pošlem ti link
Ak zje jednu musli tyčinku denne a povie že jej to stačí tak to podľa mňa už anorexia môže byť.
- Dievča, či žena má výraznú podváhu
- Je doslova posadnutá zdravou výživou, zdravým stravovaním
- Jedáva strašne málo, dáva si pozor na energetické hodnoty
- Vo veľkom športuje aj niekoľko hodín denne, preháňa to s pohybom
- Ak jej niekto ponúkne jedlo, odmietne s tým, že už predtým jedla
- Žena stratila menštruáciu vplyvom prinízkej váhy
- Anorektičky sa zvyknú váži aj niekoľkokrát denne
- Odpadáva, máva mdloby, nízky tlak
- Stratila záujem o mužov ,aj o sex
- Býva jej často zima, permanentne je podchladená
- Napriek výraznej podváhe vníma samú seba ako ženu s nadváhou
- Máva ťažké depresie
- Tým, že má nedostatok vitamínov a vápniku, má zlú pleť, zchlpené vlasy a zlé nechty
PRÍZNAKY BULÍMIE:
- Žena je schopná skonzumovať neskutočne veľa kalorických a nezdravých potravín naraz
- Môže mať podváhu, ale aj normálnu hmotnosť
- Bulimičky mávajú veľké výkyvy váhy
- Často navštevuje toaletu za účelom vyvrátenia potravy
- Vo veľkom konzumuje preháňadlá, diuretika a čaje na chudnutie
- Má krvavé hánky na rukách, od častého zvracania
- Má pokazený chrup, choré zuby
- Má nedostatok sebavedomia, veľké výkyvy nálad
- Po jedle má pocit znechutenia, viny
- Má občas anorektické obdobie, kedy takmer nejedáva
» z0r.de/2757...
existuje aj nieco, co sa vola mat zodpovednost sam za seba