ja som za antikoncepciu...ale nie za takú čo zabraňuje vajíčku usadiť sa = je to vražda.
som proti aj vnútromaternicovým telieskam lebo to je v podstate to isté... My ľudia nemáme žiadne právo zobrať niekomu život a keď sa ešte nemá ani ako brániť. Veď toto nerobia ani zvieratá. Kedy si nejaké normálne zviera zabilo mláďa???NIKDY!!! Každá žena čo ide na potrat je odlud...
Kedy si nejaké normálne zviera zabilo mláďa???NIKDY!!! táto veta ma zarazila. zvieratá si bežne zabíjajú mláďatá...
no a k téme sa nevyjadrím. len si skúste napríklad predstaviť, že sa nejakou náhodou dozviete, že vaša matka bola pred vami i po vás na niekoľkých potratoch. umelých potratoch. ako by ste sa cítili? nie som veľmi za potraty... ale ani nehovorím, aby sa zakázali. veď to tie ženy s tým budú musieť žiť. a myslím, že to je celkom veľký trest
Bože moj, citim sa ako v minulom storoči.Tabletku PO som pouzila uz dva krat. A nemyslim si ,ze to ze zabrani uhniezdit sa okom neviditelnym bunkam je to potrat preboha.
Neznasam tie fanaticke krestanske bludy, ja takych ludi ani trpiet nemozem....
Kedy si nejaké normálne zviera zabilo mláďa???NIKDY!!!- tato veta ma uplne dostala to sa v prirode stava uplne bezne. Plno ludi si dieta dovolit nemoze, tak co by mali robit?
Všetci tu riešite, či zabránenie usadeniu oplodneného vajíčka v maternici je alebo nie je zabitie dieťaťa.
Nikto z vás si tu ale neuvedomuje, že do 14 dní od oplodnenia, ide len o zhluk buniek, ktorý v žiadnom prípade NIE JE dieťa. Takýto zhluk buniek vzniká pri mnohých pokusoch o oplodnenie a pri 99% prípadov zaniká. Žena ani nemusí vedieť, že došlo k oplodneniu vajíčka, a pritom už tento zhluk buniek mohol zaniknúť.
Aj v takomto prípade by ste tvrdili, že žena zabila svoje dieťa? Ani najväčšie kresťanky a kresťania nemôžu zabrániť tomuto prirodzenému dianiu. Sú preto vrahovia? Porozmýšľajte...
A na záver:
Hormonálna antikoncepcia zabraňuje oplodneniu, preto sa ňou žiadne dieťa nezabíja.
Vnútromaternicové teliesko zabraňuje zhluku buniek, ktorý má v prvých dvoch týždňoch rovnaký charakter ako rakovinové bujnenie (ja viem, že to znie hnusne, ale je to tak), aby sa dostal do podmienok, kde sa môžu tieto bunky naďalej rozmnožovať.
A treba si uvedomiť ešte jednu vec:
Na tomto svete existuje mnoho žien, ktoré nechcú otehotnieť z iného dôvodu, než len "teraz sa mi to nehodí". Možno majú za sebou už nejeden spontánny potrat, možno majú vo svojej geneickej výbave predpoklady, že ich dieťa bude postihnuté či smrteľne choré... Všetkým slečnám, ktoré sú proti antikoncepcii odkazujem, aby sa spýtali samých seba, či by cheli prežívať smrť svojho dieťaťa...
radsej ani necitam cele tie prispevky precitala som si hlavnu temu a hned som ostala vytocena... toto ja neznasam z duse.. nech si kazdy hovori co chce ale toto je chore.... ozaj fakt... dalej suhlasim s nazorom 16. kazdy ma pravo na toto.. fanaticky krestania a hocijaki ini kkti nech mi radsej nelezu do cesty XD
kazda zena ma pravo vybrat si a je to len na jej svedomi...ja nie som proti potratom ale osobne by som za normalnych okolnosti (dieta nebude postihnute, nebola som znasilnena atd) nan nesla
mozem sa spytat ked moja priatelka zobrala tabletku po a ked nahodou ziadny unik semena pri sexe nebol alebo knicomu nedoslo moze sa stat ze bude mat nejake neziaduce ucinky ta tabletka ? alebo ked sme ju dali po 43 hodinach po stiku ci moze pomoct..dik za odpoved
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Pre mňa za mňa, nech si sexujú po svadbe, nech nepoužívajú antikoncepciu, nech majú 5 detí..
Pre mňa to nie je vražda a nikto mi týmto spôsobom ´´nevstúpi do svedomia´´.
som proti aj vnútromaternicovým telieskam lebo to je v podstate to isté... My ľudia nemáme žiadne právo zobrať niekomu život a keď sa ešte nemá ani ako brániť. Veď toto nerobia ani zvieratá. Kedy si nejaké normálne zviera zabilo mláďa???NIKDY!!! Každá žena čo ide na potrat je odlud...
no a k téme sa nevyjadrím. len si skúste napríklad predstaviť, že sa nejakou náhodou dozviete, že vaša matka bola pred vami i po vás na niekoľkých potratoch. umelých potratoch. ako by ste sa cítili? nie som veľmi za potraty... ale ani nehovorím, aby sa zakázali. veď to tie ženy s tým budú musieť žiť. a myslím, že to je celkom veľký trest
Kedy si nejaké normálne zviera zabilo mláďa???NIKDY!!!- tato veta ma uplne dostala to sa v prirode stava uplne bezne. Plno ludi si dieta dovolit nemoze, tak co by mali robit?
vrazda je potom aj masturbacia podla tvojho nazoru
Nikto z vás si tu ale neuvedomuje, že do 14 dní od oplodnenia, ide len o zhluk buniek, ktorý v žiadnom prípade NIE JE dieťa. Takýto zhluk buniek vzniká pri mnohých pokusoch o oplodnenie a pri 99% prípadov zaniká. Žena ani nemusí vedieť, že došlo k oplodneniu vajíčka, a pritom už tento zhluk buniek mohol zaniknúť.
Aj v takomto prípade by ste tvrdili, že žena zabila svoje dieťa? Ani najväčšie kresťanky a kresťania nemôžu zabrániť tomuto prirodzenému dianiu. Sú preto vrahovia? Porozmýšľajte...
A na záver:
Hormonálna antikoncepcia zabraňuje oplodneniu, preto sa ňou žiadne dieťa nezabíja.
Vnútromaternicové teliesko zabraňuje zhluku buniek, ktorý má v prvých dvoch týždňoch rovnaký charakter ako rakovinové bujnenie (ja viem, že to znie hnusne, ale je to tak), aby sa dostal do podmienok, kde sa môžu tieto bunky naďalej rozmnožovať.
A treba si uvedomiť ešte jednu vec:
Na tomto svete existuje mnoho žien, ktoré nechcú otehotnieť z iného dôvodu, než len "teraz sa mi to nehodí". Možno majú za sebou už nejeden spontánny potrat, možno majú vo svojej geneickej výbave predpoklady, že ich dieťa bude postihnuté či smrteľne choré... Všetkým slečnám, ktoré sú proti antikoncepcii odkazujem, aby sa spýtali samých seba, či by cheli prežívať smrť svojho dieťaťa...
Podla mna su celkom zbytocne diskusie kedy sa zhluk buniek stava clovekom.
Kazdemu je predsa jasne, ze o 9 mesiacov to bude babo a nie jasterica...
L confused:
v jednej bunke, oplodnenom vajíčku zhromaždili všetky postačujúce
genetické informácie a týmto začiatkom je moment oplodnenia, o tom niet
najmenších pochýb. (prof.Dr.Jérome Lejeune, nositeľ Nobelovej ceny za genetiku)