vedel by mi niekto poradit s instalaciou/konfiguraciu archu? ... nainstaloval som si ho (myslim ze dobre ) ale cakal som nejaky desktop a miesto toho mam velky cierny terminal a neviem sa pohnut dalej... tak ten desktop treb nejak natavit cez termin
@George90 hmm ono mi to vyhadzuje vzdy errory ked chcem nainstlovat Xserver a pri desktope nevie najst balicky... to znamena ze ho mam zle nainstalovany ?
To ze nevie najst balicky nie je problem chybnej instalacie, nemaj strach. To znamena iba ze nemas nastavene repozitare (servery odkial sa tahaju dalsie veci)
Pravdu povediac Arch vobec nepoznam..
Ale ides nejak takto
pacman -Syu <-- updatne system/repozitare
pacman -S xorg <-- nainstaluje Xka
pacman -S hwd <-- nainstaluje HW
a proste dalej ides podla toho navodu @1 , ale najprv si musis dat ten update, tak by to malo ist
@Xdom no "#pacman -Syu" ....som skusal ale tam mi tiez vyhodilo error (tam vypisalo nejaku chybu k pripojenim k databazam alebo take nieco)...uz neviem presne co.... uz som zufaly
@6 a mas pripojenie k netu? bez neho vela nenarobis.. resp. ak mas take, kde treba manualne nastavovat IP adresu (bez DHCP podpory), tak to bude problem
je pravda ze sa do toho este velmi nerozumiem, ale navody mam uz prestudovane, ale podla ziadneho navadu to neviem nakonfigurovat
1.) no ja som dal ftp install a ARCH nainstolovalo OK aj net mi ide... ale ked dam pacman -Syu tak stale mi to vyhhadzuje chyby.... vyhladava balacky iba z jedneho mirroru( z ktoreho installovalo OS a na tom ich nevie najst) aj ked v pacman.mirrorlist ich tam je viac, ale myslim ze tie vobec nepouziva..tak sa chcem spytat ci nevies ako nastavym pacmana ... pozeral som nejake subory /etc/pacman.conf a pacman.mirrorlist ale nevedel som co tam spravit, lebo vsetko sa mi zdalo v poriadku... nevies aky problem by tam mohol byt? :/
2.) instaloval som core ... nastavenie siete som "odkopiroval" z predosleho nastavenia (ftp installu) , ale pri pacman -Syu vyhlasilo "need to configure server" alebo nieco v tom zmysle .... btw nastavoval som len /etc/rc.conf ci treba este nieco? ak nie co znamena to configure server ..neporozumel som tomu... neviem vobec co to odomna chce
neviem shit co tam mam zle ... uz som to skusal instalovat podla XXXX navodov a nic ... sa stavim ze tam mam niekde len malu chybicku kvoli ktorej sa trapim uz dost dlho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Pravdu povediac Arch vobec nepoznam..
Ale ides nejak takto
pacman -Syu <-- updatne system/repozitare
pacman -S xorg <-- nainstaluje Xka
pacman -S hwd <-- nainstaluje HW
a proste dalej ides podla toho navodu @1 , ale najprv si musis dat ten update, tak by to malo ist
» wiki.archlinux.org/index.php/Confi...
Sice iba na virtualnej masine...
je pravda ze sa do toho este velmi nerozumiem, ale navody mam uz prestudovane, ale podla ziadneho navadu to neviem nakonfigurovat
1.) no ja som dal ftp install a ARCH nainstolovalo OK aj net mi ide... ale ked dam pacman -Syu tak stale mi to vyhhadzuje chyby.... vyhladava balacky iba z jedneho mirroru( z ktoreho installovalo OS a na tom ich nevie najst) aj ked v pacman.mirrorlist ich tam je viac, ale myslim ze tie vobec nepouziva..tak sa chcem spytat ci nevies ako nastavym pacmana ... pozeral som nejake subory /etc/pacman.conf a pacman.mirrorlist ale nevedel som co tam spravit, lebo vsetko sa mi zdalo v poriadku... nevies aky problem by tam mohol byt? :/
2.) instaloval som core ... nastavenie siete som "odkopiroval" z predosleho nastavenia (ftp installu) , ale pri pacman -Syu vyhlasilo "need to configure server" alebo nieco v tom zmysle .... btw nastavoval som len /etc/rc.conf ci treba este nieco? ak nie co znamena to configure server ..neporozumel som tomu... neviem vobec co to odomna chce
neviem shit co tam mam zle ... uz som to skusal instalovat podla XXXX navodov a nic ... sa stavim ze tam mam niekde len malu chybicku kvoli ktorej sa trapim uz dost dlho
mne to ide v poho aj instalacia...akurat uz som trocha stratil nervy na Arch a prechodne pouzivam stary dobry Debian
to som spravil tiez (a skusal som nie len ceske, ale aj kopec dalsich) ... mam tam chybu "cant transfer ______ from (nastavenych serverov) "....
zaujimave je to ze na virtualboxe to slape bez problemov ... ja netusim v com je problem
/etc/rc.conf
/etc/pacman.conf
/etc/pacman.d/mirrorlist
/etc/hosts
/etc/resolv.conf