Chcel by som sa spýtať. Je problém keď mám ploché nohy ? Nemusel by som kôli tomu prejsť lekárskou prehliadkou ? Aj keď to trochu obmedzuje moju výkonnosť kôli tým spomínaným padnutým klenbám ?? Môj problem je v tom že pri behu alebo rýchlej chôdzi ma zač
neviem ale čo mi hovorili musíš prejsť všetkými možnými lekármi...a malo by byť všetko ok...zuby žiadne kazy a tak...a ty s tým behaním, čo je tam zrejme toho dosť, asi veľa nenarobíš...neviem no
@flegma1triedy nemám problém s behaním pokial nebolia, prekonať sa viem ae že či to neni problem, pozeral som už na viacerých fórach a dočítal som sa že v AČR to problém neni
@beaurebelle a možem vedieť kde slúžil ? či to nevieš ? lebo napríklad pochybujem že do 5pšu by brali ludi s niečím takým, kamarát mal zlomenu a operovanu licnu kosť a nič ine, kondičku mal perfektnú ale koli hentomu ho nezobrali
@soldier1 nooo on robil zdravoťaka tu v slovenskej armade potom si porobil nejake testy a v Kosove už bol na takom stroji ktory netušim ako sa vola ale nebol to tank vidiš že sa vtom očividne vyznam .... musel tiež prejst nejakymi testami tušim psycho testy a tak isto aj kondične...beh plavanie a všetko toto..potom chodieval na dva tyzdne do vycvikovych taborov kde uz mali teren , simulovane pripady a podobne ... takto testuju aj obyčajne uradničky v armade čo je pre mna nepochopitelne ale je to tak
@soldier1 lekárske prehliadky bývajú dosť prísne takže je dosť možné že by ťa kvôli takej banalite neuznali spôsobilým nehovoriac o tom že jednou z podmienok vstupu do ossr je absolvovanie fyzického preskúšania vrátane 12 minútového behu, s tým by si nemal problémy ?
@l4ky čo som si pozeral tak všetky disciplíny mi celkom vyhovujú, v niektorých som nad limit, ale čo sa týka tej 12 minútovky, poviem ti pravdu že rok a pol čo ma začali trápiť tie nohy ju mám problém zabehnúť, zabehnem len okolo 2200 metrov, u nás na telesnej sa beháva cez 3000 metrov, neviem aký je limit v ossr lebo niekde píšu tak inde tak.. ale vedel by som sa tváriť že mi nič neni, horšie by to bolo keby mi koli takej ako vravíš banalite napísali do papierov D
@mcaxebread viem, ortopéd mi ich hneď podal do rúk ako som tam prišiel, a vraj bolesť by mala prejsť po nejakých 3-5 mesiacoch intenzívneho nosenia, o operácií som už čítal, ale bál by som sa rizika že potom sa mi to môže vrátiť do pôvodného stavu alebo ešte viac zhoršiť, predsa by to už bolo operované tak by som tomu až tak neveril
@groza napráva sa klenba, bolesť ustupuje, idem objednať ďalšie vložky cez jedného ortopéda na mieru s väčším kopčekom(tvar), kamarátov otec také nosil a do 3 mesiacov mal nohu úplne v poriadku
@soldier1 Aj ja mám ploché nohy, teda už nie tak moc. Riešim to jednoducho a prirodzene. Keď to počasie dovolí, chodím čo najviac bosý. Úplne všade. Po asfalte, po chodníkoch, po tráve, po hline, po blate... teda čo najviac. Je to pre chodidlá prirodzené a efekt je zaručený. Ale treba to robiť dlhodobo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ortopedicka vlozka by mala pomoct, da sa to myslim inak aj operovat.
zevraj to treba kombinovat s nejakymi cviceniami, a treba behat po spickach