poznate? O_o celkom dobry serial, prekvapilo ma ze to je velmi zaujimavo psychologicky rozpracovane na rozdiel od inych serialov ktore sa zameraju len na take jednoduche zapletky, toto je celkom premakane, cely ten "universe". Samozrejme myslim ten z roku
najlepsi sci-fi serial... konecne nieco premyslene (az na poslednu seriu, tu vymyslali na poslednu chvilu). Je velka skoda, ze STV to vysielala na dvojke, dokonca dakedy v noci. Ale musim pochvalit vynikajuci dabing (hoci titulky su titulky = rozumej lepsie). A je to taky dobry serial, ze Star Trek sa moze dakde strcit (hoci som velky fanusik Star Treku)
@Seagull1 jj ja som to pozeral radsej v orginalnom zneni, paradne postavy tam su a hlas ich dost dobre dotvara, hlavne ten Baltar ten jeho anglicky prizvuk a ked hystericil, nema to chybu, inak moja oblubena postava je ta cylonka Sharon
@Nikeboy Babylon 5 si pamatam este z casov ked som bol mensi, pamatam si ze celkom rad som to pozeral, no ked si to vezmes tak tie serialy vesmirne sa lisia vacsinou len kvalitou spracovania, tam uz sa toho moc vymysliet neda len orginalne zapletky a zvraty
@ancientpedestrian hej, origo hlasy su super a mne sa paci aj to, ze si vymysleli vlastny slovnik. Hlavne mam rad slovicko FRAK Ja to pouzivam aj v beznej anglictine Ale tiez dradis, FTL atd...
@seagull1 charaktery a povahy postav.idea zachrani ludstva. system vesmirnej flotili,a tajomnich mimozemstanou.
@ancientpedestrian presne ako vravis. mne sa na Babylone 5 pacil pribeh, zaujimavy dej, mnozstvo roznich mimozemstanou a kopec inich vecii.....( ale POZOR!!! NEMAM TERAZ NA MYSLI TU POSLEDNU SERIU-SERIAL, Z NAZVOM BABYLON 5 CRUSADE (KRIZIACKA VYPRAVA) lebo to bol dost onicom serial, z povodneho nemal vela(vychadzal z filmu babylon 5 a call to arms(volanie do zbrane) ktorii bol dobri filom) )
@nikeboy ehm ehm... videl si ty vobec Galacticu? Ten system vesmirnej flotily v BSG bol inspirovany namornou flotilou USA. Sposob umiestnenia posadky a podobne vecicky... bol prepracovany a nebol len tak mirnix-dirnix postaveny do flotily.
A ze mimozemstania? Kde mas v BSG mimozemstanov??? Cyloni boli stvoreni ludmi. Ved v celej prvej serii to bolo na zaciatku opakovane... cyloni su roboti, ktori sa vzburili, zacali samostatne mysliet a spachali ludsku genocidu... dokonca ju spachali pre ich hriechy voci Bohu!!! Ten serial ma hlboku myslienku...
Je sranda ze tato myslienka nebola az taka hlboka v povodnej serii z 80-tych rokov, kde cyloni boli nejaky roboticky mimozemstania.... ale v novej serii tento prvok premysleli...
@nikeboy ale aj tak neboli mimozemstania... aj ked technologiu a prakticky na konci je tam toho viac, nebudem vypustat tolko spolierov... technologiu dostali od niekoho, ale cely ten dej ma nejake posolstvo:
Vsetko toto sa uz raz stalo, a stane sa to znova!
Ma to iba 4 serie a samozrejme ze na seba navazuju... silno neodporucam, priam zakazujem, pozerat tento kultovy serial od stredu, alebo len tak... pekne od zaciatku. Veci do seba zapadaju ako do skladacky, hoci sa to tak nezda... je tam vynikajuci vyvyn postav, perfektne zauzlovanie deja... asi v strede serialu sa dej pozastavi a ostane stat na jednom mieste, ale potom sa znova rozbehne... 4. seria je rozdelena na dve polovice, a na konci prvej mi padla sanka a vykrikol som COOO?????
a kto este nevidel najnovsi film The Plan, tak vrelo odporucam pozriet. Je tam vysvetlenych dost veci, veci z pohladu cylonov.
inak viete o tom ze od zajtra (22.1) zacina prva cast serialu CAPRICA ? to je 58 rokov pred Battlestar Galactica, som zvedavy ci to bude take dobre, ale hadam hej. Pilotna cast vysla uz v marci niekedy. A od zajtra zacina normalne serial.
Ak nepočítam Red Dwarfa (pretože to je sitcom), tak je to podľa mňa najlepší sci-fi seriál EVR! Celý semester som zabil tým, že som pozeral všetky štyri série
@johnysheek nadobro nastastie teraz ale tvorcovia pracuju na seriali,ktory je akysi prequel BSG,vola sa Caprica a pilotny film vysiel niekedy minuly rok a serial zacina uz o par tyzdnov...a vyzera to tiez velmi zaujimavo
@shroomy som zvedavy, ja som za min rok skukol cely SGA a Atlantis teraz uz mam i universe a ten ma zacat vychadzat az april maj myslim.. alebo proste este o dlhy cas..
Nádherné, dokonalé, šokujúce, emotívne ukončenie 4. série. Scéna s Billom a Roslinovou, je to najdojímavejšie čo som kedy zo seriálovej produkcie videl. Slzy tiekli potokom. Režisérovi a skladateľovi hudobných motívov patrí moja poklona. "So say we all."
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
@Nikeboy Babylon 5 si pamatam este z casov ked som bol mensi, pamatam si ze celkom rad som to pozeral, no ked si to vezmes tak tie serialy vesmirne sa lisia vacsinou len kvalitou spracovania, tam uz sa toho moc vymysliet neda len orginalne zapletky a zvraty
a neuverite, ale tato melodia je nahravana obycajnym akordeonom, je to cylonska melodia, hlavne 6-ky.
@ancientpedestrian presne ako vravis. mne sa na Babylone 5 pacil pribeh, zaujimavy dej, mnozstvo roznich mimozemstanou a kopec inich vecii.....( ale POZOR!!! NEMAM TERAZ NA MYSLI TU POSLEDNU SERIU-SERIAL, Z NAZVOM BABYLON 5 CRUSADE (KRIZIACKA VYPRAVA) lebo to bol dost onicom serial, z povodneho nemal vela(vychadzal z filmu babylon 5 a call to arms(volanie do zbrane) ktorii bol dobri filom) )
A ze mimozemstania? Kde mas v BSG mimozemstanov??? Cyloni boli stvoreni ludmi. Ved v celej prvej serii to bolo na zaciatku opakovane... cyloni su roboti, ktori sa vzburili, zacali samostatne mysliet a spachali ludsku genocidu... dokonca ju spachali pre ich hriechy voci Bohu!!! Ten serial ma hlboku myslienku...
Je sranda ze tato myslienka nebola az taka hlboka v povodnej serii z 80-tych rokov, kde cyloni boli nejaky roboticky mimozemstania.... ale v novej serii tento prvok premysleli...
ano, ale potom unich prebehla ista evolucia, a tak vyvyjali sa uz samostatne, bez zasahu ludiii.
ja som vydel len tu novu seriu. kolko to ma serii??? a navezuju na seba??
Vsetko toto sa uz raz stalo, a stane sa to znova!
Ma to iba 4 serie a samozrejme ze na seba navazuju... silno neodporucam, priam zakazujem, pozerat tento kultovy serial od stredu, alebo len tak... pekne od zaciatku. Veci do seba zapadaju ako do skladacky, hoci sa to tak nezda... je tam vynikajuci vyvyn postav, perfektne zauzlovanie deja... asi v strede serialu sa dej pozastavi a ostane stat na jednom mieste, ale potom sa znova rozbehne... 4. seria je rozdelena na dve polovice, a na konci prvej mi padla sanka a vykrikol som COOO?????
a kto este nevidel najnovsi film The Plan, tak vrelo odporucam pozriet. Je tam vysvetlenych dost veci, veci z pohladu cylonov.
a asi viem aky serial budem pozerat vo februari
a k sitcomu by sa hodilo nieco take
som zvedvy