raz som mala bazalku v kohlíku a po asi mesiaci mi len tam zomrela, pritom som ju polievala aj vsetko ostatné potrebné... Dnes som si kúpila novú tak prosím poradte tí ktorý máte bazalku ako ju pestujete tak aby sa jej darilo. Chcela
Bazalka vyžaduje hlboké, veľmi výživné a priepustné pôdy s dostatkom vlahy. Pestujeme ju na slnečnom a teplom stanovišti chránenom pred vetrom. Bazalka je veľmi vhodná na pestovanie v interiéri. Rozmnožujeme ju jarným výsevom v teplom parenisku (sklenníku) už vo februári. Ak si chceme bazalku vypestovať v byte, začíname s výsevom v druhej polovici marca. Semená klíčia o 8 až 14 dní. Po vzídení umiestnime kvetináč na južné slnečné okno. Rastlinky však chránime pred priamim poludňajším slnkom.
+ mne čo zdochla, tak to preto, lebo bola v prievane pri okne a hej mätu keď si dáš na záhradu tak za chvíľu jej máš plnú riť, ale neviem či to funguje aj pri bazalke... nám rastie normálne na záhrade, na slnku, a nič s ňou špeciálne nerobíme, nepolievala si ju príliš ? síce je pravda, že nám vyšla asi 1/4 toho, čo sme zasadili, takže nie sme práve experti vraj je lepšie predpestovať v kvetináči.
ja ju mam uz asi v 5 kvetinacoch(kohlikoch?) na balkone, pol dna ma prme slnko a treba ju dost zalievat lebo inak uz vidim ze ma "schlapnute" listy ... ale tato je zo semienok
minuly rok sme mali kupenu uz tu rastlinu ale zahynula
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
minuly rok sme mali kupenu uz tu rastlinu ale zahynula