Ak budem behať každý (pekný,nie upršaný deň 1 mesiac ... a zabehol by som asi 15 tých kruhov na tartanovom ihrisku čo je asi 4,5 km ... zlepšila by sa mi moja vytrvalosť ? o dosť ? a poprípade behal by som trochu rýchlejšie ?
nechod behat vonku.., ak chces tak vela behat tak chod do posilky na pas, aj ked to stoji peniaze atd, na pase vydrzis omnoho dlhsie, pretoze paty si neodieras o pevnu zem atd., a ano zlepsi
@semhamforas .. chudý som dosť takže s tým cieľom tam neidem športujem, takže by nemal byž problém zabehnúť tých 4,5 km hneď ale je pravda, že som už mesiac bez behu takže by sa trebalo dostať do formy ... a ako by som mohol docieliť to, aby som behal aj rýchlejšie ? šprintom ? ...
neviem, pre mna nejake behanie nie je. Aj ked naposledy som bol prekvapeny, ako dlho beham a po pol hodine som prestal. Sice vladal som dalej, ale nechcelo sa mi. Radsej nejake sporty alebo plavanie...
sprintom by si mal dosihnut rychlejsie behanie zvol si nejaky usek trebars 25m a skus ho behat sprintom na serie trebas 3X10.mozes skusit aj clnkovi beh. ak si ale ak si dlhsie nebehal tak tak najpr skus nabrat vydrz tym behanim na dlhsie trate aby si po troch sprintoch nekapal jak po 55km. a nezabudni na strecing a spravne dychanie pri behu..
@patofbc tak to sa ti naozaj zlepší ovela vytrvalosť ... mne sa tiež zlepšila, ked som začala behávať kolečka zabehnem tiež tak 15, ale nemôžem denne, tak každý druhý deň, alebo 3xdo týždňa úplne stačí a rozdiel uvidíš
aaa s vytrvalosťou sa vytvára sama aj rýchlosť, takže to ano nepostrehneš a budeš behať rýchlejšie
na rýchlosť je dobré ak si pustíš neajkú hudbu v rýchlejšom tempe a budeš behať v rytme pesničky .... a ani nepostrehneš že beháš a potom tie kolečka aspoň nie sú nudné
a aj ten bežecký pás je dobrý, len mňa z toho pália nohy ....
@majqqqo Behanie na páse je pekná pičovina, keď tam má tartanové ihrisko ktoré je robené špeciálne na behanie.
@patofbc Trénovanie rýchlosti je ťažie ako vytrvalosti. Na rýchlosť potrebuješ väčšiu dynamiku. Okrem toho, dáš si tak 5 šprintov a si zničený úplne. Kondička sa vybuduje aj sama, stačí ak budeš pravidelne behávať a aj pri tom ostaneš (tzn. viac ako dva týždne...). Ja som šprinty behával, ale nejak špeciálne som na to nikdy necvičil, mne to šlo tak nejak prirodzene.
urcite ano, ale daj si pozor ci chces behat na vytrvalost alebo na rychlost, su na to rozne techniky, tiez pre behanie by malo platit to iste ako pre akekolvek iny fyzicky happening - najlepsie je kazdy druhy den, aj kebyze posilujes, tak rychlejsie naberies svaly takto, pretoze sa ti regeneruju.
s Máriom beháme kvôli figure po lesoparku v Žiline aj 2 hodiny, ale nie v kuse tak s prestávkami, je to určite lepšie ako vnútri, nie že by sme šetrili ale vonku je vonku, príroda, vzduch, chalani hahahha
@patofbc jaaaj, sorry, zle som si precital otazku.. .....ale podla mna vobec netreba denne.....viem to z vlastnej skusenosti......hoci teraz som uuplne mimo kondicky, nezabehnem vkuse ani 1,5Km... ....ale este tak rok dozadu, ked som hraval futbal, tak mi stacilo ist raz za tyzden na trening+potom fut. zapas a kondicka bola....nic extra, ale vladal som omnoho viacej ako teraz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
sprintom behat xDDD ahahahahahaha
@4 dalsi ktory nikdy nenavstivil posilovnu.
Len pozor na srdce , lebo to nema rado nahle zmeny. A zvysi sa jasne a cititelne, povedal by som ze o dost, ked mne pomohol spociatku bicykel.
zacinat treba postupne. ide o zdravie.
vela stastia
aaa s vytrvalosťou sa vytvára sama aj rýchlosť, takže to ano nepostrehneš a budeš behať rýchlejšie
na rýchlosť je dobré ak si pustíš neajkú hudbu v rýchlejšom tempe a budeš behať v rytme pesničky .... a ani nepostrehneš že beháš a potom tie kolečka aspoň nie sú nudné
a aj ten bežecký pás je dobrý, len mňa z toho pália nohy ....
@patofbc Trénovanie rýchlosti je ťažie ako vytrvalosti. Na rýchlosť potrebuješ väčšiu dynamiku. Okrem toho, dáš si tak 5 šprintov a si zničený úplne. Kondička sa vybuduje aj sama, stačí ak budeš pravidelne behávať a aj pri tom ostaneš (tzn. viac ako dva týždne...). Ja som šprinty behával, ale nejak špeciálne som na to nikdy necvičil, mne to šlo tak nejak prirodzene.
joj zachybalo mi behanie na kondicnom
ak tam budes najblizsie tak sa spytaj niekoho, kto cvici tam dlhsiu dobu o co je lepsi.
1. 15 nemam
2. kto sa hada? xD
3. pre mna za mna si bez aj okolo luniku 9.
@semhamforas má pravdu
s Máriom beháme kvôli figure po lesoparku v Žiline aj 2 hodiny, ale nie v kuse tak s prestávkami, je to určite lepšie ako vnútri, nie že by sme šetrili ale vonku je vonku, príroda, vzduch, chalani hahahha