Zdravím všetkých nadšencov behu ,minulý týžden som začal behat ,chcel by som sa spýtat kolko mi odporučate behat do týždna a aku vzdialenost by som mal pekonavat ked som začiatočnik ??
jj tu na birdzi kazdy zacne behat hned 5 x do tyzdna 6 km a o mesiac dava polmaratony s usmevom na tvari
ja som dlho, niekolko mesiacov behala tak ze 2-3 km a aj mi trvalo kym som vobec tie 2-3 km ubehla vkuse.. az potom som zacala behat 5-6 km a len v istych obdobiacj tak ze 3 krat do tyzdna, vacsinou mam obdobie kedy sa tak casto nedonutim. teraz som sice bola 2 dni po sebe, ale len necele 3 km lebo ma to tak sialene nebavilo, ze som pocitala kazdu sekundu
a uz to je tak rok a pol co som zacala behat, ale viac ako 7 km som neubehla este, zacnem po siestom km brutalne citit kolena a lytka
ono tu to kazdy prezentuje ako keby to ze z teba leje jak z kona a cely upoteny sa niekam zenies bolo vrcholom extazy a najprijemnejsia vec na svete u mna to tak zial neni a myslim ze to je aj viac bezne ako s radostou si kazde rano vybehnut 10 km ako keby nic. nuz ale ked chcem byt zdrava a fit, zvykla som si a proste to pretrpim
Juj neviem ako ľudí, a prečo ľudia začínajú behať v dospelosti, no ja som dosť športoval aj ako dieťa tak je to iné, a mám skúsenosti na ktorých by som ohol zarábať @H8u keď ťa bolia kolená a lýtka po 7km behu tak niečo robíš zle, nejakú regeneráciu na to alebo cvičenia, strečing, alebo moc rýchlo ideš alebo zlý povrch ...
Pravidelné ranné dlhé behy by som hobíkom neodporúčal.
@tom551 "bolia ma kolená a to chodím behávať" (na betóne a skoro každý deň niekoľko rokov) .. prečo asi? .... a nezanedbaj rozcvičku/strečing už ke´d máš chuť na beh
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Myslis to chemicke masko? V tom pripade k vymene kolien ani nedojde, clovek scipne v 45ke
ja som dlho, niekolko mesiacov behala tak ze 2-3 km a aj mi trvalo kym som vobec tie 2-3 km ubehla vkuse.. az potom som zacala behat 5-6 km a len v istych obdobiacj tak ze 3 krat do tyzdna, vacsinou mam obdobie kedy sa tak casto nedonutim. teraz som sice bola 2 dni po sebe, ale len necele 3 km lebo ma to tak sialene nebavilo, ze som pocitala kazdu sekundu
a uz to je tak rok a pol co som zacala behat, ale viac ako 7 km som neubehla este, zacnem po siestom km brutalne citit kolena a lytka
ono tu to kazdy prezentuje ako keby to ze z teba leje jak z kona a cely upoteny sa niekam zenies bolo vrcholom extazy a najprijemnejsia vec na svete u mna to tak zial neni a myslim ze to je aj viac bezne ako s radostou si kazde rano vybehnut 10 km ako keby nic. nuz ale ked chcem byt zdrava a fit, zvykla som si a proste to pretrpim
@H8u keď ťa bolia kolená a lýtka po 7km behu tak niečo robíš zle, nejakú regeneráciu na to alebo cvičenia, strečing, alebo moc rýchlo ideš alebo zlý povrch ...
Pravidelné ranné dlhé behy by som hobíkom neodporúčal.