ja som toto nikdy nevedela pochopiť, takéto plánovanie vzťahu, že "toto bude naše prvé rande"
ja to vnímam tak, že do vzťahu idem s človekom, ktorého už nejakú dobu poznám a postupne sa z toho vyvinie vzťah. nie také, že "odteeeeeeraz" sme vo vzťahu a toto presne sa volá rande.
tak to hej, to rande ani ja neopouzivam, to len teraz aby to bolo jasne o co ide he, ja nemam rad moc taketo prve stretnutia ale treba to prekusnut a potom po nejakej dobe uz je to v pohode si myslim
Hej som nervóznym...ale priamo na nom uz tak ani nie.len pred nim, alebo ked sa nevyvyja ako by som rad ... A vzdy idem na stretnutie az ked akotak poznam tu babu a viem ze nas to k sebe taha
@trdelniiiq pardon, ale ja o osobe, s ktorou som sa nestretla ešte ani raz, nedokážem povedať, že ju milujem/páči sami/niečo ma k nej ťahá a pod., takže to beriem ako normálne stretnutie s kýmkoľvek, a myslím že toto fórum sa zameriava na niečo iné ako na normálne stretnutia
@marleymt a kto tu spomina milovanie/lubenie? ludia sa zoznamia bud na internete/niekde vonku, sadnu si/mozu sa navzajom pritahovat, neskor sa skontaktuju a idu na rande. koniec.
a aj keby neplatilo to, ze sa dobre nepoznaju, tak je celkom logicke, ze ak idem von aj s osobu, ktoru sice poznam ale pritahuje ma a uvazujem nad vztahom, ze budem pred/pocas prvych minut nervozny/nekludny z obac, ci to dobre dopadne
neviem ale. nevidim tu absolutne ziaden priestor na polemiku alebo nepochopene temy, ako napriklad v @9
nechodim nikam s nikym, mam pici, aj tak su to setko len sracky, naco teraz vztahy ked nejdete zakladat rodiny, len tak rok dva chodit za rucicky a sukat z nudy? nie diky... je to primitivne, ubohe, trapne a hlupe...
@misko112 mne je to uplne u prdele co z toho raz za dvesto rokov po milion piatom pokuse moze byt.. vzdy som sa snazil byt gentleman k zenam a vzdy som nato doplatil, tak mam hlboko v pici teraz, ked sa nejakej nejakou nepochopitelnou nahodou zapacim, a chcela byt skusit svoje stastie a ja ju surovo poslem dopice ako to robievaly ony kedysi mne, nech sa ide podakovat tym picam co vo mne zabili romantika ked som ja skusal stastie.. lebo ja jej uz sancu n ikomu nedam ani zaboha.. niesom masochysta aby som robil veci ktore mi ublizuju a tiez nie som sialenec aby som to robil znovu a znovu a cakal ze to bude zrazu inak.. hovno, nic nebude.. --Aversio--
@shoesmaniac hahaha tak to by som ta chcel vidiet po kolkych minutach by si mi "zo srandy" chrstla vodu do xicthu a nasrane odisla hahah si ma pobavila teraz hahahaha
@aversio toto presne zazila aj kamaratka, minule mi to rozpravala ze ako vela krat si uz ublizila kvôli vztahom, ako vela kvôli tomu plakala a tak, ale hned aj povedala vzapäti ze aj tak to bude stale skusat a hladat toho praveho lebo ked ho najde tak to bude za to vsetko stat takze podla mna netreba brat neuspech nejak velmi osobne, netreba sa tym trapit, ale treba mysliet pozitivne do buducna
ano.... pretoze to znamena ze to prislo k niecomu aspon trochu "oficialnemu" ked uz obaja ratame s tym ,ze je to rande, a som teda dost zvedava ako to vypali, a teda aj nervozna...
Myslím,že väčšina ľudí je z prvého rande nervoznych ale dá sa nato psychicky pripraviť, človek ako človek, nezaseknem sa kvôli prvému rande, Everything goes naturally
@trdelniiiq no ty si mi povedal, že "ak tú osobu nepoznám a idem na prvé stretnutie" a zároveň autor sa v prvej vete pýta na "rande", a keďže je to v jednej diskusii, tak som si to spojila tak, že "ak tú osobu nepoznám a idem na prvé stretnutie, tak je to považované za rande" - a na rande ideš s niekým, kto sa ti páči, minimálne. nemusíš ho zrovna milovať, aj keď teraz to je u niektorých moderné, "milovať niekoho" predtým ako ho vôbec poznáš....
a ak tvoja reakcia bola myslená tak, že sa stretávame dajme tomu pol roka a potom ideme na to prvé rande, tak ku tomu som sa vyjadrila už v mojom prvom príspevku, že mi príde divné, keď to človek seká že "toto dneska ešte bolo kamarátske stretnutie a od zajtra to voláme prvé rande a sme vo vzťahu"...ja viem že píšem ako hotentót, ale je aspoň trochu jasné moje stanovisko?
@marleymt lenze urcity "sek" v tom druhom pripade musi prist a v podstate aj pride. ak x mesiacov/rokov existujes pri niekom v kamaratskom vztahu a zrazu ste partneri, tak sa tam urcite veci zmenia a "sek" v zmysle zmeny sposobu vnimania vztahu a inych veci tam je.
neviem kolko vztahov si uz mala a kolko z nich sa vyvinulo z priatelstva ale je to normalne. "sek" pride v oboch pripadoch, kedze menis zasadnu podstatu vztahu
ja sa vyjadrujem k svojej vlastnej povahe, kde proste viem, že vzťah ktorý začne u toho, že sa nepoznáme, fungovať u mňa nebude, ale okej, uznávam že nejaká zmena tam isto je...ale aj tak si neviem predstaviť, že sa ten "sek" udeje niekde (napríklad na internete), kde sa tí ľudia seriózne "dohodnú", že už nie sú kamaráti, ale sú vo vzťahu...
a aj keby, okej, tak v tom prípade, ak sa takéto stretnutie už berie ako rande, aj tak si nemyslím, že bude natoľko odlišné, aby pred ním mal človek zmiešané pocity - a možno som sa konečne dokopala k vyjadreniu vlastného názoru na to, čo bolo napísané v otázke...koľko mi to trvalo?
@misko112@25 ono v takom veku očakávať niečo vážnejšie je naivné. za seba tiež momentálne už nehľadám ani neznasilňujem. nemám potrebu ísť od vzťahu do vzťahu tak ako to poniektorí robia, že ostavajú sami len napr.necelý týždeň. zdá sa mi choré zmýšľanie súčasných ľudí, že "áno mám priateľku, aby som nebol sám". ja radšej si počkám na svoju vyvolenú, a pokiaľ sa tak stane tak si myslím, že určite to spoznám. o to sa nebojím, nateraz budem snažiť sa prežiť svoj život naplno a robiť vecí tak, aby som bol spokojný s každým dňom. na to nepotrebujem nejako ani ženu. mám dostatok iných záľub na každý deň.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
ale raz zazvonil zvonec a rozprávke bol koniec...
ja to vnímam tak, že do vzťahu idem s človekom, ktorého už nejakú dobu poznám a postupne sa z toho vyvinie vzťah. nie také, že "odteeeeeeraz" sme vo vzťahu a toto presne sa volá rande.
asi som mimo
a ak idem už s dakým na to rande, tak už sa asi poznáme, čiže sme sa dakedy už stretli, čiže to vlastne prvé rande aj tak nie je
ak raz tu osobu nepoznas a ides s nou na prve osobne stretnutie, co je na tom zle? a rande/stretnutie nie je zaciatkom vztahu, ani jeho planovanim
von chodim len s ludmi co poznam, z toho vyplyva ze nemam dovod byt nervozna (lebo ho/ich poznam)
neviem ale. nevidim tu absolutne ziaden priestor na polemiku alebo nepochopene temy, ako napriklad v @9
Ale ak nie, tak je všetko tip top
A aj najhorsie rande sa da premenit na srandu.
Myslím,že väčšina ľudí je z prvého rande nervoznych ale dá sa nato psychicky pripraviť, človek ako človek, nezaseknem sa kvôli prvému rande, Everything goes naturally
a ak tvoja reakcia bola myslená tak, že sa stretávame dajme tomu pol roka a potom ideme na to prvé rande, tak ku tomu som sa vyjadrila už v mojom prvom príspevku, že mi príde divné, keď to človek seká že "toto dneska ešte bolo kamarátske stretnutie a od zajtra to voláme prvé rande a sme vo vzťahu"...ja viem že píšem ako hotentót, ale je aspoň trochu jasné moje stanovisko?
neviem kolko vztahov si uz mala a kolko z nich sa vyvinulo z priatelstva ale je to normalne. "sek" pride v oboch pripadoch, kedze menis zasadnu podstatu vztahu
ja sa vyjadrujem k svojej vlastnej povahe, kde proste viem, že vzťah ktorý začne u toho, že sa nepoznáme, fungovať u mňa nebude, ale okej, uznávam že nejaká zmena tam isto je...ale aj tak si neviem predstaviť, že sa ten "sek" udeje niekde (napríklad na internete), kde sa tí ľudia seriózne "dohodnú", že už nie sú kamaráti, ale sú vo vzťahu...
a aj keby, okej, tak v tom prípade, ak sa takéto stretnutie už berie ako rande, aj tak si nemyslím, že bude natoľko odlišné, aby pred ním mal človek zmiešané pocity - a možno som sa konečne dokopala k vyjadreniu vlastného názoru na to, čo bolo napísané v otázke...koľko mi to trvalo?