ožrala by som ju niekde v bare a natočila ju,ako poškodzuje školu (rozbíja okná,sprejuje steny školy...) a požalovala to +ukázala video riaditeľke/riaditeľovi ktorý by vyvodil následky
Ale ja by som sa jej nesmiala. Na to, že má podľa webky 9 rokov, aspoň píše gramaticky správne (odmysliac si chýbajúce čiarky), dokonca s diakritikou a ani sa nepýta, či nie je náhodou tehotná. To sa len tak často nevidí.
hahaha.. ja som mala horsi trest. raz som na zakladke s kamosom prehrala stavku. mala som asi 10 min tancovat na stole. tak, samozrejme, som vyliezla na katedru a zacala. z nasej triedy bo uzsany vyhlad von na chodnik. a co cert nechcel, prave vtedy tamadial prechadzali asi 5 ucitelia. vyviazla som s napomenutim od triednej za poskodzovanie skolskeho majetku
Napísala by som trest pretože na lavici sa stáť nesmie a porušila som školský poriadok, a trest som si právom zaslúžila.. A budem ďakovať spolužiačke, že ma upozornila na moju chybu a budem prisahať, že sa to už nezopakuje..
@tunidlo Ale tak predstav si decko, čo by to doma urobilo, rodič by si spravil poriadok a zavelil, nech zlezie zo stola, ešte spadne. V škole to spraví a učiteľka sa na to vykašle, že predsa vie, aké riziko podstupuje, malé spadne, zlomí si nohu a čo teraz urobí rodič? Povie si, že jeho dieťa vedelo, aké riziko podstupuje? Nie, povie, prečo učiteľka nič neurobila, keď jemu samému to prišlo ako úplne jednoduché, povedať "Zlez dolu." A je to pravda, však stojí to tak veľa námahy? A je dobré deckám všetko dovoľovať na vlastnú päsť? Presne takýto prístup vychováva tých ignorantov, čo sa nezmestia do kože, lebo rodičia si na všetko povedali, že im to nezakážu. Neprirovnávaj toto k nejakému napitiu sa na hodine, toto má nejaké opodstatnenie. A inak, keby ti doma decko skákalo po stole, čo urobíš?
Keď som to písal, tak som presne na toto myslel a nevedel som si predstaviť, ako veľkému decku niekto povie, aby zliezlo zo stola, lebo si ublíži ...
Čo nemá vyvinuté mozgové centrá pre rovnováhu?
Asi to meriam príliš podľa seba, ale ak by sa to nestalo v škôlke, kde sa na deti musí dávať pozor, tak čo by som mal spraviť? ... Obviniť učiteľku z mantavosti môjho dieťaťa? ... Tak staré dieťa veľmi dobre vie, čo robí, už má niesť zodpovednosť za niektoré svoje činy, a rozhodnutia, na ktoré má kompetencie ...
Nie a veľa námahy nestojí ani, ak mne niekto povie, nech neleziem po stromoch, lebo si môžem ublížiť ...
Ale čo sa mi do toho má kto starať, to ide na moje triko
A nie je dobré im dovoľovať všetko na vlastnú päsť, podľa mňa je ale dobré nechať na nich niektoré rozhodnutia ... Napríklad takéto, týkajúce sa vecí ako lezenie po stole, ktoré závisí na nejakej motorike dieťaťa, ktorá je na základnej škole dostatočne vyvinutá na to, aby decko nepadalo zo stola ako hruška
Ak by mi decko doma skákalo po lavici, (ktorá to fyzicky znesie a z ktorej sa neje) tak by som ho nechal ... Neviem, čo je na tom zlé ...
Ak skáče na lavici v škole, môže ju zašpiniť, čo sa logicky nemusí vyučujúcim páčiť, to je mi jasné ...
Ale nazvať to poškodzovaním majetku je podľa mňa sprostosť ...
@tunidlo Ale tak čím je človek starší, tým lepšie vie odhadnúť svoje schopnosti a posúdiť niektoré situácie. A stavím sa, že je plno malých detí, ktorým by ani nenapadlo, že odniekiaľ môžu spadnúť. A mimochodom, nie som si istá, ale tuším sa rovnováha rozvíja výraznejšie až v puberte.
Nie len na tvoje....Pozri, ak by ti dieťa zhrmelo zo stromu a rozbilo si hlavu, tak by si asi v nemocnici bezcitne nepozeral na neho s tým, že to je jeho vec a teba sa to netýka. (aj keď iste, že záleží od veku, za 16ročného chalana si nebudeš robiť výčitky, ide o to, kde asi je tá veková hranica)
A to je na tom zlé, že stačí pár podobných dovolení a dieťa vyrastie s tým, že si môže všetko dovoliť.
Ich určite zabalíš do polystyrénu, až kým nebudú plnoleté
Ani ja si nie som istý, ale myslím, že stáť na stole a skákať na jednej nohe viem zhruba rovnako ako keď som mal 8 rokov
S tým nesúhlasím ... (ako princíp to fungovať môže, ale celé je to vec rodičom tak jednoducho regulovateľná, že odvolávať sa na toto je podľa mňa bezpredmetné ... Týmto môžu argumentovať aj dogmatici, ktorí by zakazovali všetko, ja niečo takéto ako argument neakceptujem)
Fakt sa ti zdá státie základoškolákov na lavici tak nebezpečné?
(Inak, mamina práve zaargumentovala tým, že niekto pod deckom tú lavicu potiahne ... No dobre, s tým som nerátal ...
@tunidlo k akým deťom? Čo keď sa zmenia nejaké zákony a nedovolia ti mať deti?
A to nie je pravda. A prepáč, že v zakazovaní deťom skákať po stole nevidím obmedzenie ich osobnej slobody.
No, sestra si presne tak zlomila ruku Ale nehovorím, že by som sa zľakla a vyhubovala decku, čo to robí, skôr by som povedala niečo ako "Daj si pozor, nech nespadneš," keby teda šlo o povedzme desaťročné dieťa a to by na tom stole nerobilo nejaké hyperaktívne činnosti. Ale ako učiteľka by som samozrejme vyžadovala väčšiu autoritu, ktorú by som ale neriešila takýmto ani iným trestom, kým by to nebolo nutné.
(A ešte mi napadlo, ale to už je len taká blbosť, že tie lavice sú často dosť nestabilné a vychýlené )
Každého človeka, ktorý má v najbližších troch generáciách Maďarského predka dá Slota sterilizovať?
Ja som si kopukrát niečo udrel a podobne, dokonca aj prst na nohe som si zlomil, lebo som krivo skočil zo stoličky ... Tak keď som mantavý, tak sa mi presne toto stane, to mi mali zakazovať stáť na stoličke?
Ale tak nestabilitu lavice vie decko tiež posúdiť, aj keď niekedy lezie na neznámu a prekvapí ho to, tiež sa mi to párkrát stalo ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
och, to ty máš ale problémy...písať trest:d:d:d
a vládla by tam demokracia ?
printf("Uz nikdy nebudem stat na lavici");
nabudúce nestoj na lavici
To je všetko.
@chrumkar
Aj to by som zrušil ...
Žiak, ktorý nemá 2 roky, vie, aké "riziko" podstupuje, keď lezie na lavicu a je kravina, ak má za toto zodpovedať učiteľ ...
Keď som to písal, tak som presne na toto myslel a nevedel som si predstaviť, ako veľkému decku niekto povie, aby zliezlo zo stola, lebo si ublíži ...
Čo nemá vyvinuté mozgové centrá pre rovnováhu?
Asi to meriam príliš podľa seba, ale ak by sa to nestalo v škôlke, kde sa na deti musí dávať pozor, tak čo by som mal spraviť? ... Obviniť učiteľku z mantavosti môjho dieťaťa? ... Tak staré dieťa veľmi dobre vie, čo robí, už má niesť zodpovednosť za niektoré svoje činy, a rozhodnutia, na ktoré má kompetencie ...
Nie a veľa námahy nestojí ani, ak mne niekto povie, nech neleziem po stromoch, lebo si môžem ublížiť ...
Ale čo sa mi do toho má kto starať, to ide na moje triko
A nie je dobré im dovoľovať všetko na vlastnú päsť, podľa mňa je ale dobré nechať na nich niektoré rozhodnutia ... Napríklad takéto, týkajúce sa vecí ako lezenie po stole, ktoré závisí na nejakej motorike dieťaťa, ktorá je na základnej škole dostatočne vyvinutá na to, aby decko nepadalo zo stola ako hruška
Ak by mi decko doma skákalo po lavici, (ktorá to fyzicky znesie a z ktorej sa neje) tak by som ho nechal ... Neviem, čo je na tom zlé ...
Ak skáče na lavici v škole, môže ju zašpiniť, čo sa logicky nemusí vyučujúcim páčiť, to je mi jasné ...
Ale nazvať to poškodzovaním majetku je podľa mňa sprostosť ...
(to som reagoval najmä na @23 )
Nie len na tvoje....Pozri, ak by ti dieťa zhrmelo zo stromu a rozbilo si hlavu, tak by si asi v nemocnici bezcitne nepozeral na neho s tým, že to je jeho vec a teba sa to netýka. (aj keď iste, že záleží od veku, za 16ročného chalana si nebudeš robiť výčitky, ide o to, kde asi je tá veková hranica)
A to je na tom zlé, že stačí pár podobných dovolení a dieťa vyrastie s tým, že si môže všetko dovoliť.
Ja ťa k deťom nepustím
Ich určite zabalíš do polystyrénu, až kým nebudú plnoleté
Ani ja si nie som istý, ale myslím, že stáť na stole a skákať na jednej nohe viem zhruba rovnako ako keď som mal 8 rokov
S tým nesúhlasím ... (ako princíp to fungovať môže, ale celé je to vec rodičom tak jednoducho regulovateľná, že odvolávať sa na toto je podľa mňa bezpredmetné ... Týmto môžu argumentovať aj dogmatici, ktorí by zakazovali všetko, ja niečo takéto ako argument neakceptujem)
Fakt sa ti zdá státie základoškolákov na lavici tak nebezpečné?
(Inak, mamina práve zaargumentovala tým, že niekto pod deckom tú lavicu potiahne ... No dobre, s tým som nerátal ...
Ale doma by som mu to dovolil )
A to nie je pravda. A prepáč, že v zakazovaní deťom skákať po stole nevidím obmedzenie ich osobnej slobody.
No, sestra si presne tak zlomila ruku Ale nehovorím, že by som sa zľakla a vyhubovala decku, čo to robí, skôr by som povedala niečo ako "Daj si pozor, nech nespadneš," keby teda šlo o povedzme desaťročné dieťa a to by na tom stole nerobilo nejaké hyperaktívne činnosti. Ale ako učiteľka by som samozrejme vyžadovala väčšiu autoritu, ktorú by som ale neriešila takýmto ani iným trestom, kým by to nebolo nutné.
(A ešte mi napadlo, ale to už je len taká blbosť, že tie lavice sú často dosť nestabilné a vychýlené )
Ja som si kopukrát niečo udrel a podobne, dokonca aj prst na nohe som si zlomil, lebo som krivo skočil zo stoličky ... Tak keď som mantavý, tak sa mi presne toto stane, to mi mali zakazovať stáť na stoličke?
Ale tak nestabilitu lavice vie decko tiež posúdiť, aj keď niekedy lezie na neznámu a prekvapí ho to, tiež sa mi to párkrát stalo ...
ja neviem ja somv tvojom veku mal iné problémy