Caute mam taky problem a nejak som uz zufaly s neho.S priatelkou sme zistili ze cakame babo,ale problem bol v tom ze to nebolo planovane a mali sme ine plany ist spolu do zahranicia do roboty.Spolocne sme to preberali a ciastocne aj dospeli k zaveru ze to dame prec ak sa bude dat(aj ked nerad),ze je to najjednoduchsi sposob ako predist problemom lebo nemame nic zabezpecene any spolu nebyvame a financne to tiez neni bohvieco.Ale som jej povedal ze ako sa rozhodne tak bude, ze ked si to neda zobrat ze aj to sa da zvladnut ze pojdem sam do zahranicia zarobit viac penazi ako tu u nas na Slovensku, a ze zatial pojdeme do bytu do podnajmu a casom opravim dom ktory mam po rodicoch(co by som chcel tak do roka).Proste som povedal ze stojim pri nej pri akom kolvek rozhodnuti.Na koniec sa rozhodla ze si to chce nechat som povedal ze v poriadku,ze to nejak zvladneme,ale v poslednej dobe my dava najavo ze to male ja som nechcel a ani nechcem a my to zacala vycitat ze som ho chcel dat prec (aj ked sme dosli k spolocnemu zaveru ze to dame prec a suhlasima aj ona s tym),aj ked je to pravy opak som rad a stastny ze budeme mat babo.Stale sa pytam na male ze ako sa ma aj ked je len este v 3 mesiaci,som jej povedal ze som rad ze budeme mat male aj ze som rad aj ked su stym teraz trosku problemy,ale stale tie vycitky a je uz ina hadava sa hada aj ked nema a pravdu a prekruca vsetko len aby to sedelo k tomu co ona tvrdi.Ja neviem co mam uz robit ma to stve ze sa hadame a ze si mysli ze to male nechcem aj ked jej som jej povedal aj vravim ze som rad ze budeme mat male nechcem nieco spravit co by som potom lutoval.Tak my mozete poradit co by som mal spravit,alebo ako sa zachovat v takej situacii?Dakujem za pomoc.
Treba si sadnúť za jeden stôl a úprimne, bez kriku a zvyšovania hlasu jej povedať čo cítiš a čo si myslíš. To nie je o tom, že jej len povieš, že nemá pravdu..
Keby to bolo take jednoduche nehadat sa ignorujem hadky a zasa zacina ze nic nato nepoviem alebo ze ju ignorujem,napadlo ma to iste ze to bude hormonmi lebo bola akasi cudna odkedy sme to zistili.Hadam to cim skor prejde lebo este mne prepne a to by som nerad.A mozno je to aj preto taka ze ked zistila ze si to male necha tak vie skor si mysli ze pride o mna,ked pojdem do zahranicia do roboty a ona bude tu sama a k tomu este s malym babom(co nikdy sme neboli dlho bez seba)a ked si mozno predstavy ze budem par rokov len par tyzdnov v roku doma.Aj to ma asi nejaky podiel na tom aka je.
Tak vravel som jej a sadli sme si a porozpravali sme sa aj cez net pisali o tom ked niesme spolu ale stale je to o tom istom ja ho nechcem aj ked tvrdim nieco ine a aj konam.Na nete jej hladam co by bolo dobre pre nu ked je tehotna ako sa starvovat ake vitaminy by mala mat a doplnat a vsetko okolo toho.Toto si myslim zeby som nerobil keby som to male nechcel kaslal by som nato ako zije ako sa stravuje nezakazoval jej ze toto nemozes v tehotenstve ze to skodi malemu a atd.
si si zabudol dat kondom a vidis ako to dopadlo ved v lidli som ich videl tie gumy za cca 1,7€ a to je urcite lepsie a hlavne lacnejsie ako mat potom starosti ale mas uz 25 a to je uz pomaly cas na nejake to babo mam znamu co ma 20 a 2- rocneho syna
Tak aj sme sa o tom rozpravali zeby bolo pekne mat babo a ja niesom teraz ani proti aj ked su starosti ved bez tych sa to neda.Len ma trapi to co si mysli o mne aj ked to neni pravda a hadkami sa nic nevyriesi.
podla mna je to tiež tymi hormonmi...stale zmeny nalad a ona je určite tiež z toho ešte zmatena ze bude mat babo, ved predsa zacne uplne iny zivot..a tak ako si spominal sa určite aj boji že o teba pride a ostane sama..je nanu teraz toho dosť ja ju aj chapem.. budeš to musieť vydržať niaky ten čas, potom ju to určite prejde držim palce
ste obaja v strese z toho, že ste mali pôvodne iné plány a dotoho aj hormonálne zmeny u partnerky... to všetko je len obava, či ste sa rozhodli nakoniec správne. Partnerka teraz prežíva ťažšie obdobie-ako ty, a keďže sa obáva správnosti svojho rozhodnutia, tak ťa skúša všemožnými spôsobmi aby sa presvedčila, že si ten pravý a silný na to aby si ju podržal a aj dieťa. Takže, chce to pevné nervy, a kopec trpezlivosti... no a hlavne neustále prejavy náklonnosti a pochopenia.
A pokracujem dalej.Ja si asi hodim spagat.Dnes my oznamila po dlhom slubovani ze ma nemieni predstavit u nich doma,a ze ma predstavi az ked budeme krstit to male.Slubovala my to uz skoro rok a podla mna je normalne ked poznam rodinu mojej polovicky.Bola ochotna sa aj rozist len aby ma nemusela predstavit.Byvaju normalne v panelaku neviem co je na tom ked by ma zobrala k nim a jednoducho predstavila.Ja som ju zobral k nam a predstavil po necelom roku (cca 7-8m)Ja uz neviem co s tym som v koncoch s nervami mam sa taku chut ozrat (a to pijem prilezitostne) a zabudnut na vsetko.Uz viem preco vsetci chlapy chlastaju chcu len zabudnut.
No to su hormony,ale zasa ked ti to slubuje uz skoro rok tak asi sa ta boji predstavit,ci si ten pravy alebo nieco taji doma co nechce aby si vedel alebo videl.A mozno sa s tebou hraje a chce ta len nahnevat a aby si nieco spravil co by mozno rada ona spravila (rozchod)len si to potom nechce vycitat.A mozno je pravda uplne nejaka ina a toto su len teorie.
No neviem preco ma nechce predstavit ci sa hanbi za mna alebo neviem preco to je.A ked sa jej pytam ze preco tak povie ze proste nechce to a tym hasne diskusia.Neviem ci sa chce teraz rozist ved co by robila sama s malym babatkom?Urcite by to nezvladala v tejto dobe.Nie zeby bola rada ze mame male a ze ideme spolu byvat tak ma cim skor zoznami s rodinou,ale robi pravy opak len aby sme sa hadali.Mne uz s toho asi zacne prepinat.
Tak mozno sa hanbi za tebe,ale zasa by nemala ked sa spravas normalne a aj tak vystupujes tak by nemala dovod.Skuste si sadnut a porozpravat sa o tom preco to nechce urobit,lebo predstavit ta jej rodine pri krsta vasho spolocneho dietata je podla mna vrcholne neslusne a totalne trapne.A otazka myslis ze si sa zalubil do tej pravej?
zabudol som dotat ci si sa zalubil to tej pravej ked robi to co robi a je ina ako si myslel?Mozno by ona potrebovala skor sa poradit na tejto stranke ako sa ma zachovat k chalanovy ktoreho lubi ak ta vobec lubi ked ta nechce ani predstavit doma ked uz cakate dieta.
Neviem myslel som si ze je ta prava ale v poslednej dobe som si neni fakt na 100% isty pri tom co robi.Len rozmyslam co bude napr o par rokov ako to dopadne,nechcel by som aby to male sa divalo na nas ako sa hadame a aby vyrastalo v neuplnej rodine.Viem jedno ze ju lubim aj to male co cakame.A to s tym zoznamenim pri krste to si myslim aj ja ze to neslusne a vrcholne trapne sa zoznamovat s jej rodinou.
Len jej skus povedat nech sa tu skusi poradit co jej napisu iny ludia svoj nazor a urcite jej poradia co a ako.Lebo s nou teraz hadzu hormony ked je tehotna a nevie co je dobre len si mysli ze robi dobre a k tomu robi pravy opak.Moj osobny nazor na to zoznamenie(Zoznamenim davas najavo ze tomu druhemu veris a mas ho rad/a(milujes) ze ho chces do rodiny resp.aby ho poznala rodina.Ale tu to tak neni):po tolkom slubovani ako ona tebe slubovala a tolkym hadkam by som sa asi s nou rozisiel,ale to zavisi ako moc si zalubeny a k tomu cakate male(ale zasa byt nasilu vo vztahu kvoli malemu neviem ci to je dobre a ako dlho to vydrzi)Kazdopadne je to moj nazor.
No skusim jej to navrhnut nech sa tu pride poradit ak ma vobec posluchne a uzna to za vhodne.A rozchod neni podla mna riesenie,urcite by som to nechcel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
držím pršteky