Aký je váš názor na to, keď sa študent / človek len bifľuje a nedokáže sa učiť veci logicky ? Máte spolužiakov, ktorí nekompromisne presadzujú ideu bifľovania sa ?
ja som sa vždy vedela normálne učiť, ale na strednej som sa biológiu napríklad učila od slova do slova. aj fyziku, pretože som ani len nemala záujem sa ich učiť, nebavilo ma to.
Jo dá sa neco našprtat a vedet to na druhý den ale opýtaš sa to dotyčnej za týden a už to nebude vedet. Pri učení by mal človek použit logiku aby to pochopil, nazvyme to polopaisticky... na priklade
by som chcel vediet ako sa da logicky ucit taka bio ... ked mi da z hodiny na hodinu naucit sa 10 tlacenych A4 ... fyz a mat su o logike ale v niektorych predmetoch mi je logika tak na dve veci !
nieco sa aj ja musim biflit..napr dejepis..aj tak ho hned zabudnem lebo ma nebavi...napr chemiu chapem celkom,aj biolu..obcas matiku a vynimocne fyziku ale nieco sa fakt musim nabiflit. .
vo väčšine predmetov, ak nie vo všetkých, sa logika dá využiť. Problém však je, že nie každý ju má vycvičenú na vysokej úrovni. Keďže školský systém je taký, aký je, nezostáva občas žiakovi nič iné, len sa danú látku nabifliť. Rodičia a učitelia (možno aj sám na seba) naňho vyvolávajú tlak, aby dostal dobrú známku .
Ale nabiflené sa veci nemajú potom v živote praktický význam, čo je škoda.
veľa predmetov treba pochopiť a keĎ ich pochopíš vieš sa ich jednoduchšie naučiť, niekoré sa však treba surovo nabifliť, myslím pojmy, zákony....no čo sa človek nabiflí nebude trvať dlho a zabudne to
@hluzar , suhlas, tiez nie som za biflenie bez pochopenia, to je dotycny fakt potom na tom zle, ked nevie odpovedat na otazku z toho, o com vlastne hovoril, ale nevravte mi, ze teoreticke blbosti zo sloviny, na prave sa nemusite biflit, to kde mam hladat tu logiku ?
hmmm..ked sa tak zamyslim tak ano, mali sme bifľošov..ja som napríklad neznášala keď niekto mal samé 1 a všetko sa bifľoval, ale absolútne to nechápal, nevedel to predať ďalej a celkovo po týždni nevedel nič... takže ja som bola vždy priemer ráve kvoli tomuto, radšej som sa snažila veci pochopiť a prijať ich tak pre seba a nie odslova do slova.. preto som zmaturovala z angličtiny na 3, lebo som odmietala drkotať jej debilné poučky...
a mne to nejde..niečo sa nabiflovať...sucho..nerátam do toho básničky..proste keď nemám nejakú spojitosť medzi tým tak to aj tak zabudnem
poznam ludi, co sa bifluju, ale pri niektorych predmetoch sa to inak neda, napriklad taky dejepis, to bola biflovacka datumov. aspon u nas na skole, a ja osobne na tom nevidim nic logicke. zato ludia, co sa chceli biflit napriklad fyziku, tak to som nechapala..
náš školský systém je tak založený, že nám dávajú toľko učiva, aby sme maximále recyklovali.........nauč sa, napíš písomku, zabudni, aby si mal miesto na ďalšie učivo..........
neviem ako vy, ale ľudia so super logikou, ktoých poznám, majú hm, slabšiu pamäť, nejdú im jazyky, nad písaným textom zaspia........logika uľahčuje veci , ale ak príliš zlenivieš, zistíš, že isté veci si neodvodíš........nebudeš mať od čoho!
ide aj o to, či vaša hlava lepšie trávi čísla alebo písmená, holé fakty alebo celé postupy........aj o tom to je
@baggy , viem, ze na prave sa musis biflit, rok som tam chodila, ta veta bola myslena, ze nehovorte mi, ze na prave sa nemusite biflit ale tam si musel tomu aj chapat, ale aby si presiel bolo lepsie sa to nabiflit ako chapat, ale ked dal nahodou kontrolnu otazku, tak samozrejme na zaklade nabiflovaneho si mal prist k logickej odpovedi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ja musím len logicky, a keď v tom logika nie je, tak mám proste smolu
Ale nabiflené sa veci nemajú potom v živote praktický význam, čo je škoda.
+ tomu samozrejme aj rozumeli......
Zaklady treba opakovat, opakovat, opakovat do nemoty......tak sa clovek jednoducho vypracuje a bez biflenia to nejde.
a mne to nejde..niečo sa nabiflovať...sucho..nerátam do toho básničky..proste keď nemám nejakú spojitosť medzi tým tak to aj tak zabudnem
neviem ako vy, ale ľudia so super logikou, ktoých poznám, majú hm, slabšiu pamäť, nejdú im jazyky, nad písaným textom zaspia........logika uľahčuje veci , ale ak príliš zlenivieš, zistíš, že isté veci si neodvodíš........nebudeš mať od čoho!
ide aj o to, či vaša hlava lepšie trávi čísla alebo písmená, holé fakty alebo celé postupy........aj o tom to je
a hlavne KTORÝ ŠTÁT CHCE MAŤ MÚDRY NÁROD?!
a aj @hluzar má dosť pravdu!
VKUSE všetko komentuje, všetko vie, ide ma z nej roztrhať. Ok, nech vie, ale nemusí tým narúšať celú hodinu a každého tým obťažovať.
A, jasné.
Také tie typy, čo ti odrecitujú celú učebnicu ale nevedia rozmýšlať.
Známka na konci roka: 1
Monitor: 70%
Písomka:1
Diktát: 4
A koľko ich máme.. :/
Radšej budem rozmýšlať ako sa bifliť.