A o koľko dní máš tú dvadsiatku? Lebo mne o 4 dni skôr nahodilo, že mám 19, napísal som Tomášovi a ten mi odpovedal, že je to vinou priestupných rokov. Znamená to, že tu na Birdze sa každý rok ráta ako 365-dňový a od môjho dátumu narodenia tu boli až 4, čo mali 366. Znamená to, že o 4 dni skôr sa kalendár na Birdze (bez priestupných rokov) dostal na dátum, keď som mal mať 19, na rozdiel od normálneho kalendára (s priestupnými rokmi).
ano, je tam zly vypocet a proste vzdy som riesil dolezitejsie veci, ale nebojte zaciatkom novembra zinfarktujem, ked zistim, ze som uz starsi ako mam byt a opravim to
je to kvoli priestupnym rokom!!! ale NIEEEE kvoli tomu ze by som ratal 365 dni, ratam 365,25 dna cize 365 a stvrt dna. len problem je, ze to rata rovnomerne. cize ine je ked ste sa narodili a prvy priestupny rok bol az o 4 roky (cize ste sa narodili v priestupnom roku PO FEBRUARI, alebo ci prvy priestupny rok bol o 3 roky, alebo hned nasledujuci rok). Preto sice priratava kazdy rok stvrtinu dna, ale nemusi to byt presne, podla toho kedy ste sa narodili vo vztahu k najblizsiemu priestupnemu roku.
priklad dakto sa narodi v 1989 - ma priestupny rok v 1992, 1996, 2000, 2004, cize 4 priestupne roky, system vsak berie ze clovek ma 17 rokov a za 17 rokov prida 17 krat stvrtinu roka cize prida 4,25 priestupnych rokov (v skutocnosti boli len 4)... ked sa to zaokruhli sposobi to chybu... hoci stvrty priestupny rok bude az o rok...
ak sa niekto narodil v 1991 - ubehlo 15 rokov, ale mal tiez 4 priestupne roky za to iste obdobie, system rata 3,75 priestupneho roka - v skutocnosti vsak boli 4 priestupne roky.
toto je problem, myslel som si povodne, ze miesto 365 staci ratat 365,25 dni za rok, ale proste sa to o par dni posunie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
nechapem co ta to tak serie
Nicoolca: skoda ze je vo forach zakazane pisat nadavky, vulgarizmy alebo urazat inych ludi, inac by si si to pekne odniesla
mozno aj skor
priklad dakto sa narodi v 1989 - ma priestupny rok v 1992, 1996, 2000, 2004, cize 4 priestupne roky, system vsak berie ze clovek ma 17 rokov a za 17 rokov prida 17 krat stvrtinu roka cize prida 4,25 priestupnych rokov (v skutocnosti boli len 4)... ked sa to zaokruhli sposobi to chybu... hoci stvrty priestupny rok bude az o rok...
ak sa niekto narodil v 1991 - ubehlo 15 rokov, ale mal tiez 4 priestupne roky za to iste obdobie, system rata 3,75 priestupneho roka - v skutocnosti vsak boli 4 priestupne roky.
toto je problem, myslel som si povodne, ze miesto 365 staci ratat 365,25 dni za rok, ale proste sa to o par dni posunie...
dakujem ti tomas, uz to plne chapem, mozem kludne spavat.
Ozaj dovolite mi teraz byt vulgarny a schuti sa pustit do Nicoolcy???