Dnes ma totálne nasralo keď som išiel na bicykli po hlavnej ceste a jeden vodič tesne predo mnou vybehol z bočnej ulice na križovatku a potom začal ešte aj nadávať že jazdím na bicykli ako blázon. No nie je to prvýkrát čo sa mi stalo že som bol jednoducho
po hlavnej nechod na bicykli ja ked vidim auto so znackou BA radsej sa reflexne vyhybam do jarku ale aj v Nitre je to otras idu jak kokoti aj ked maju chodci zelenu prijebanci skurveni...nastastie nie su vsetci sofeti taki
@guzer : ale to bola chyba toho na skutri... ak si vsimnes siel rovno po pravej strane (z pohladu aut) a to mal ist teda rovno lenze on sa potom zrazu rozhodol odbocit vlavo a to ten chlapik s tym nakladiakom nemal ziadnu sancu zabrzdit...
inak citali ste zmeny v zakone? Mna osobne dost pobavilo toto "chodci budú mať zakázané telefonovať a počúvať volkmen pri prechádzaní cez cestu" (este dobre ze mp3 pocuvat mozem
@1 Nastastie nemam. Byvam v malom meste, mame jednu vacsiu hlavnu ulicu a aj na tej to nie je ziadna velka premavka
Ale casto to vnimam aj zo strany spolujazdca. Vela cyklistov nadobudli akousi zahadou pocit, ze su nesmrtelni. Uplne bezne vydavam situaciu, ze si cyklista jednoducho zmysli, ze odpoci vlavo. Ziadny pohlad za seba, ziadna vystraha rukou nic. Uz je to potom len na soferovi, ci to zbrzdi.
Ale mam kolegu (byvaleho), ktory byva v Bratislave v Raci a hovori, ze tam na bycikli chodi len samovrah. Totalna intolerancia zo strany soferov. Ma vraj kamarata, ktory to mal do prace do 1km a chodil na bycikli. Ked ho zrazili treti !!! krat a zlomil si nohu tak to vzdal a zacal chodit peso.
@7 Moze si za to ten na skutri, ked chcel odbocovat, mal na to odbocovaci pruh a mal sa do neho zaradit predtym, ked chcel ist rovno mal ostat napravo. Kamionista nevidi pred seba cca 1-2 metre lebo je posadeny velmi vysoko.
ja som zvyknuta, ze na mna truubia, lebo newiem chodit cez prechody=D=Dvždy sa rozhodnem ist v tu nepravu chviilu=Da to som chodila na zš do dediny v ktorej byvam.Som zvedava ako budem cestovat ked pojdem na strednu teraz=D
odkedy mám vodičák, úplne rozumiem tomu, čo si vodiči myslia o cyklistoch.
@1@Sportingman => Teda niežeby si nemal pravdu v tom, že mnohí vodiči sú neohľaduplní, ale niekedy nie sú oveľa ohľaduplnejší ani samotní cyklisti.
Minule som sa jak nejaký magor, musela vliecť od jednej križovatky po ďalšiu za sprostou babkou cyklistkou, lebo mala vzadu naložené nejaké prútie či čo a zabrala tým celý pruh. To by ešte šlo, veď ju môžem obísť aj v druhom pruhu, lenže ona išla dobreženie po strede cesty a ešte nadávala, že čo trúbim
@7 to je ale fingovane, že.. ? bo to sa budem bat vyjist na cestu potom kriste ved už to že ho nabral mi dalo zabrat no to že si ho ešte valkal predsebou.. to sa predychat neda..
Heh no ja ako cyklista som v poslednej dobe ostal milo prekvapeny ako ma vodici beru a davaju mi prednost, dokonca aj ked skoro uplne zabrzim a pustam ich tak oni nechaju ist mna (co ma vacsinou len nasere lebo musim rychlo zabrat ... To bude asi tym ze tak pekne vyzeram
ono je to 50:50. vodiči by mali brať ohlad na cyklistov, lebo aj oni sú účastníkmi cestnej premávky, a cyklisti by nemali robiť hovadiny (inak zatial čo som nadával cyklistom tak to bolo len dôchodcom, tak neviem či to nieje skôr niečím iným )
Na halvnej ceste mozu chodi bicykle ale po dialnici nie. kebyze sa mi toto stane tak zoberem suter ak je pri ceste alebo by som nosil zo sebou a hodil by som mu to da uata. Mnesa tiez kolko rat stalo, ze vodici neberu ohlad na ine vozidla ktore chodia po dobravnych komunikaciach najme cyklistov mam na mysli.
Jednoznance kamen a hodit mu to da auta. a ako sa to vysvetli policajtom? Ohrozval ma motorovym vozidlom, konal som v prosech mojho svedomia. Len som sa branil co ine?
A niektori vodici si zasa myslia, ze cyklisti neovladaju dopravne znacky a tak si pomyslia. ze idem aj tak zastane ale ja ich zasa poznam
márny hnev...dávno zistené, odísť do Prahy, tam sú vodiči zosratí, ak ide pešiak...tu je to opačne, a pre primitívov nie som už ani hodná sa robiť hrdinkou ako kedysi, že si prejdem, však zastaví, musí, hovno!, seriem na to, veď čo sa tu deje v Košiciach, to je nonsens, stĺpy sa menia na hrobné kamene, na našej hlinkovej sa v jeden deň stali tri havárie, zomreli tu traja ľudia už tento rok, za necelých desať sekúnd mohla vidieť moja kamoška názornú ukážku, ako ožraté svine si stáli uprostred zebry, polícia trúbila na nich, a odišla aj tak a červené auto na to prefičalo, keď sme mali zelenú my! MY! samí požiarnici a santiky tu hučia každú polhodinu, preč stade
aha a čo sa týka cyklistov, na nich mám tiež ťažké srdce, bezohľadnosť jak hrom, minulý rok som len tak tak predišla ťažkej zrážke, riadne svine sú to, tiež! patria na cestu a nie na chodník, človek dostáva infarkt potom, keď len tak preletia popri
aj keď nie je ľahké chodiť po ceste hlavnej, ale to užje problém cyklistov...ja som tak chodila ako decko malé s bmx ešte s otcom, bo toho nič nezaujímalo, a mala som riadny strach, keď chodili kamiony a tak
no..mna nedavno skoro zrazil nejaky stary dedo na petrzalskom korze, ktore je urcene pre chodcov a cyklistov, a je tam jediny uzky prechod, kde chodia auta po bocnej ulicke..a este mi nadaval, co necakam kym prejde ved poho
Nuz ono hlavny dovod je, ze niektori cyklisti sa vyjebu na cestu, tvaria sa ako majstri sveta a kkt vedia z pravidiel cestnej premavky ako uz spomenute signalizovanie zmeny smeru a co najviac milujem je ked ich ide viec a chodia tak ze 2-3 vedla seba ako jebnuti kkti vtedy fakt si niekedy hovorim ze by nebolo odveci zapnut stierace a zotat tych zvysnych co tam nemaju co robit...
@1 aaaa Hlohovec, to je normalka, tam su jebnuti ludia a hlavne chodci na hlavnej, tam ti skoci do cesty hocikt to ta to skoro presiel hod auto,mozno poznam
Osobne tiež dosť často krát chodím autom a priznám sa mnohokrát prekročím aj najvyššiu dovolenú rýchlosť, ale väčšinou iba keď cestujem sám, aby som neohrozil bezpečnosť ľudí, ktorých veziem a aj to na menej rizikových úsekoch, inak sa snažím dodržiavať predpisy. Zatiaľ som dostal pokutu iba raz, aj to za pásy. Nemám rád takisto tie typy ľudí, ktorí si myslia, že za volantom im patrí celý svet. Už sa mi pár krát podobne stalo(dokonca i dnes), že vďaka týmto arogantným vodičom, sa skoro zapríčinila dopravná nehoda na ktorú doplatia len nevinní ľudia. Týmto vodičom by som okamžite bral vodičské preukazy. Takisto berem ohľad i na cyklistov, pretože už sa mne ako cyklistovi stala menšia nehoda s vodičom, ktorý mi nedal prednosť a troška viac neopatrnosti a nemuselo by to tak dopadnuť, ako to dopadlo. Trocha sme na seba ponadávali za poškriabaný lak, ale keď som mu povedal, že môžme zavolať aj políciu, trocha sa skludnil a odišiel bez slova. Myslím, že takýchto ľudí z toho dostane iba facka v podobe že zabijú jeho vinou nejakého človeka.
Vidím že protibratislavská nálada sa objavuje ešte aj v téme o cestnej premávke...
Bicykle síce patria na cestu, ale... Premávku poznám z pohľadu chodca, cyklistu aj šoféra a chodiť po chodníkoch (pokiaľ tade práve nejde kopa ľudí) sa mi zdá ako najbezpečnejšia možnosť. A cyklistické chodníky... hmmm... tých tiež nie je nejako úžasne veľa ani v meste ako je Bratislava.... a navyše mám občas pocit že sú viac využívané chodcami než cyklistami...
A celkovo - šoféri a cyklisti by sa mali navzájom akceptovať a brať na seba ohľad...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
» www.mojevideo.sk/video/1015/drsn...
inak citali ste zmeny v zakone? Mna osobne dost pobavilo toto "chodci budú mať zakázané telefonovať a počúvať volkmen pri prechádzaní cez cestu" (este dobre ze mp3 pocuvat mozem
Ale casto to vnimam aj zo strany spolujazdca. Vela cyklistov nadobudli akousi zahadou pocit, ze su nesmrtelni. Uplne bezne vydavam situaciu, ze si cyklista jednoducho zmysli, ze odpoci vlavo. Ziadny pohlad za seba, ziadna vystraha rukou nic. Uz je to potom len na soferovi, ci to zbrzdi.
Ale mam kolegu (byvaleho), ktory byva v Bratislave v Raci a hovori, ze tam na bycikli chodi len samovrah. Totalna intolerancia zo strany soferov. Ma vraj kamarata, ktory to mal do prace do 1km a chodil na bycikli. Ked ho zrazili treti !!! krat a zlomil si nohu tak to vzdal a zacal chodit peso.
ti su najhorsi, jazdia jak zmyslov zbaveny
@2 Radsej nic nepis aby si sa nezhovadila zase..
@1 @Sportingman => Teda niežeby si nemal pravdu v tom, že mnohí vodiči sú neohľaduplní, ale niekedy nie sú oveľa ohľaduplnejší ani samotní cyklisti.
Minule som sa jak nejaký magor, musela vliecť od jednej križovatky po ďalšiu za sprostou babkou cyklistkou, lebo mala vzadu naložené nejaké prútie či čo a zabrala tým celý pruh. To by ešte šlo, veď ju môžem obísť aj v druhom pruhu, lenže ona išla dobreženie po strede cesty a ešte nadávala, že čo trúbim
Radšej som na tej najbližšej križovatke odbočila.
a vo vseobecnosti- soferi su coraz vacsi ignoranti ...
Jednoznance kamen a hodit mu to da auta. a ako sa to vysvetli policajtom? Ohrozval ma motorovym vozidlom, konal som v prosech mojho svedomia. Len som sa branil co ine?
A niektori vodici si zasa myslia, ze cyklisti neovladaju dopravne znacky a tak si pomyslia. ze idem aj tak zastane ale ja ich zasa poznam
Bicykle síce patria na cestu, ale... Premávku poznám z pohľadu chodca, cyklistu aj šoféra a chodiť po chodníkoch (pokiaľ tade práve nejde kopa ľudí) sa mi zdá ako najbezpečnejšia možnosť. A cyklistické chodníky... hmmm... tých tiež nie je nejako úžasne veľa ani v meste ako je Bratislava.... a navyše mám občas pocit že sú viac využívané chodcami než cyklistami...
A celkovo - šoféri a cyklisti by sa mali navzájom akceptovať a brať na seba ohľad...