@ujoperun každy niecomu a dokonca niekomu verí. kazdy ma nejaky svoj idol... preco ked ty mas nejaky svoj idol, preco veriaci nemozu mat na prvom mieste Boha? a pritom plati fakt, ze nik nie je láskavejší ako Boh, tak neviem preco prechovávaš tolko nenavisti.
@mato29 myslim si, ze nemozno doslova brat stvorenie zeny z Adamovho rebra... myslim ze je to symbolika. Boh chcel, aby zena stála pri muzovi (a samozrejme on tu bol pre nu). teda ma byt pri jeho srdci... chapat ho, poznat, milovat, pricom láska je uloha pre obe pohlavia.
a dosiahnutie zivota v nebi zavisi od utrpenia, smrti, zmrtvychvstania Jezisa, našej viery a Božieho milosrdenstva... presne od tohto.
no samozrejme, žili by ste v raji, pekne všetci muži a @zajko30 by mal radosť, lebo by všetci chápali jeho nadšenie pre mužské pokolenie (nič v zlom zajo, ja ti fandím ) ... a rodili by ste si deti sami
nič nehovorím pokiaľ to neuvidím alebo nezískam o tom infošky ale zatiaľ som si na 100% istá že svet nestvoril boh a že živočíchy moria oceány a proste všetko na zemi som vôbec nesúvisia s bohom
@zajko30 Adam a Eva neposlúchnutím svojho Stvoriteľa - Boha. nezáleží ako neposlúchli, ale že neposlúchli...
@flussica - je nezmysel hovorit ze keby clovek nebol, svet by zil v raji, pretoze my ludia tu sme... a ak tu uz nebudeme, tak preto lebo je kazdy v zatratení alebo v nebi
Takmer všetko z Biblie je len symbolické, podľa mňa žiaden Adam, Eva ani zakázaný strom nebol, len je to symbol nejakej inej udalosti. Teda že Boh stvoril Zem... no tým, že najprv stvoril Big Bang a ... ten zvyšok (evolúcia a pod).
@smutny > @20 Ak tu už nebudeme, sme podľa mňa fyzicky skôr, pravdepodobnejšie poňaté, niekde pod zemou alebo rozfúkani po lučinách, luhoch a hájoch vetrom vo forme miniatúrnych popolových čiastok (no jo, keď to vezmeme, ako "z prachu si vzišiel, v prach sa obrátiš", tak by sa možno dalo polemizovať aj o čomsi "nadpozemskom".. či "podpozemskom"). Ale tak.. nie je hlúpe povedať, že keby sme tu neboli, svet by žil vo večnom raji, pretože svetom myslím Zem a prírodu a všetko toto materiálne, čo práve my, ľudia, tak bezbožne ničíme v snahe povedať, že sme POKROKOVÍ. Aspoň z istej strany pohľadu.
@flussica iste ze sa necudujem tomuto nazoru. chapem, ze veris tomu, keby clovek nebol, bol by raj na zemi. a myslim si, ze my ludia by sme dokázali mať raj na zemi, ak by kazdy objavil istu pravdu a radoval sa z poznania toho, ze je Božím stvorením, a veril v Boha.
@smutny > @28 Takmer suhlasim. Vlastne uplne, kedze Boh je pre kazdeho nieco ine - a pre mna je to priroda. Ak by si ludia vseobecne ctili tohoto ´boha´, mohla by existovat ista funkcna harmonia.
jezisi maria...v ziadnom vecnom raji by sme neboli lebo boh nestvoril ani adama ani evu, boh nestvoril ani tuto planetu ani tento vesmir...je to uplny primitivizmus verit tomu ze boh stvoril svet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
@mato29
tu je presna naslednost co by sa bolo stalo
1. Adam by ostal sam
2. nebol by ziaden Kain a Abel teda ziaden bratovrazedny hriech a v konecnom dosledku by nebol ani prvotny a ani vyhnanie z raja..
3. stale sme vsak pri tom, ze Adam je sam..
tym padom nie je ziadne potomstvo. ziadne deti.. ani tvoji rodicia..
nebol by tomas, ani birdz a teda..
ANI TATO ANKETA (ach to by sa (ne)zilo 8) )
@mato29 myslim si, ze nemozno doslova brat stvorenie zeny z Adamovho rebra... myslim ze je to symbolika. Boh chcel, aby zena stála pri muzovi (a samozrejme on tu bol pre nu). teda ma byt pri jeho srdci... chapat ho, poznat, milovat, pricom láska je uloha pre obe pohlavia.
a dosiahnutie zivota v nebi zavisi od utrpenia, smrti, zmrtvychvstania Jezisa, našej viery a Božieho milosrdenstva... presne od tohto.
@ujoperun nasrať sa môžeš, to ti nikto neberie, ale pamätaj na to, že Božie mlyny melú polali ale isto...
a ak vieš o kešíkoch, ktoré neputujú tam, kde by mali, ohlas to na políciu..
a že by boli všetci teplííí, veď by sme nevedeli, že nejaké čarodejnice
by aj mohli existovať..
bolo by to bombovééééééééééé
@flussica - je nezmysel hovorit ze keby clovek nebol, svet by zil v raji, pretoze my ludia tu sme... a ak tu uz nebudeme, tak preto lebo je kazdy v zatratení alebo v nebi
Takže nie, nemyslím si že by sme tam žili.
šak to máš o tom, či veríš alebo nie..nikto ti na to nedá odpoveď..je len na tebe či tomu veríš alebo nie..