Našiel som tu jednu anketu že ktore bojove umenie je najlepšie, ale mňa by skôr zaujímalo, ktoré bojové umenie je najlepšie na sebaobranu ? Lebo neviem načo by som chodil na nejake bojove umenie, v ktorom by som protivnika mojimi udermi mohol zabiť, keď n
@matuliq12 ja som zasa na aikido chodila a mňa to veľa nenaučilo, bola to skôr záľuba, ale na ulici by som sa s tým určite osobne neubranila. Proste pre mňa to nebolo to pravé. Ono každý si musí nájsť niečo preňho, lebo naozaj ma každý iné predispozície, nároky, ciele a pod.
@smajdalf@adrianne@matuliq12@15matka14 Ide oto, že by som chcel začať chodiť na nejake bojove umenie s ktorym by som sa ubranil, len problem je v tom že musí byť v Prešove ... ak viete o niečom tak dajte pls vedieť ..... lebo napríklad systema sa mi páči ale v Prešove asi nieje nie ? a ešte podmienkou je žeby to bolo aj pre mládež, nielen pre dospelých a tak
@patofbc to wing chun na ktoré chodím aj keď je pravda, že v poslednom čase flákam je aj v Prešove. Pošlem ti link do správy a keď budeš mať nejaké otázky, tak sa kľudne pýtaj.
@elefantt napríklad aj wing chun ...najprv je jedna forma, kde je zopár kopov, potom sa však začína cvičiť chi sao (v preklade lepiace sa ruky). Daj si chi sao na youtube a pozri si.
Inak box nie je bojové umenie, je to skôr bojový šport.
@patofbc áno, winch chun je čínske bojové umenie (celým názvom wing chun kung fu= jeden zo štýlov kung fu), využíva boj na krátku vzdialenosť napr spomínané chi sao a pod. Cieľom je čo najefektívnejšie využiť silu protivníka v tvoj prospech. Proste nemusíš byť ani silný, stačí ak tú jeho silu "pohltíš" ty a využiješ tu jeho vlastnú silu proti nemu.
Combat sambo je ruský bojový štýl.Veľa o ňom neviem, pozerala som najmä videá, rau to chcem vyskúšať určite lebo vyzerá jednoducho a účinne.
@15matka14 ano došla, ale to wing chun je niečo take ako teakwondo ? lebo take sa mi npačia že na treningu tam pridem pred všetkych sa poklonim a zakričim dajake somariny po činsky/japonsky/neviem jak .....
A je to vôbec účinné ? .. ja by som rad chodil na systemu, no to by som musel mať viac ako 18 a byť v blave ... raz možno ... no tu v prešove asi nieje na výber .... skús mi prosím ťa viac popísať o tom wing chun ako to vyzerá na tréningoch a tak pls
poviem to rovno, ak sa chceš vedieť brániť, chod na full kontaktný šport. Páni na rôznych aikidách a čo ja viem kde, ani netušia ako správne udrieť, aby si udrel čo najväčšou silou. Čiže tu pripadá do úvahy box, kick-box, thajský box. Čo si pozrieš aj aké videá na nete, človek čo vie box, dá dole akehokolvek trapáka čo sa vo vzduchu ohána rukami ako najväčší frajer (lebo mu samozrejme chyba reálny fight, ktorý v boxe máš).
Ale ak chceš totálne najlepšie sa vedieť brániť, chod na MMA tam máš prvky každeho bojového športu, z každého to najlepšie + je to fulll kontakt a aj sa tam boxuje a kope. Fakt never tomu, že ťa ohánanie rukami vo vzduchu zachráni, ta niekto na ulici zastaví a prefacká a ty sa budes len divit, prečo to nefungovalo tak ideálne ako na tréningu
A ku krav mage a systeme? to všetko je aj v MMA. A aj keby nie, kopnúť do rozkroku, prípadne udrieť na hrtan dokážeš aj bez krav magy
@semhamforas neviem nevyznám sa do toho, ale ja niespm silný takže mne by asi trebalo nieco čo využiva protivnikovu silu ... skusim zistiť čo všetko v PREŠOVE existuje a potom si z toho vyberiem
@patofbc kto tu hovorí o sile? Ak vieš dobre využiť aj svoju váhu pri údere, zložíš jedným dobrým úderom aj ovela silnejšieho protivníka. Na box chodia väčšinou chalani čo sú skôr chudý ako namakaný, no asi ani o 20kg ťažší človek by s nimi nechcel prísť do konfliktu
Čo počúvaš o využívaní protivníkovej váhy (napr. pri aikide) ver mi, že to je blbosť. Pri aikide by si možno za 4 roky bol schopný ubrániť sa. A aj tak by som sa kludne vsadil, že ak by si proti sebe postavil chlapíka čo chodí rok na box (kludne aj klasický) a chlapíka čo chodí 4 roky na aikido (alebo dačo podobné) tak ten boxer by ho vyriadil behom jednej minúty
@devilmajster také válanie sa je skôr do telocvične, na obranu v reálnom živote asi ťažko. Kým by som takto s niekym utieral asfalt, tak ďalší piati mi zatiaľ spravia z chrbtice vlakovú súpravu.
---
A to by ma veru zaujímalo, aký šport/umenie je najúčinnejšie. Dalo by sa to porovnávať začiatočník : začiatočník, majster : majster, teda na rovnakej úrovni, a kam sa dostanem za rok napr. pri boxovaní a kam za rok pri nejakom napr. wing chun...
@elefantt dokonca aj na nete sú nejaké videá kde sú proti sebe rozne bojové športy a v 90% prípadoch vyhrávaju full kontaktné športy
Čo vidíš na prezentačkách sú veci, aby spravili dojem. No pri boxe a MMA vidíš skutočné možnosti a preto to v realite vyzerá takto
@patofbc Záleží pri akej výške možno máš 140 cm ale neboj, oni z teba už spravia chlapa ak budeš chcieť čo som chodil ja, tak raz týždene sme mali cvičenie. Nebolo to zamerané na rast svalstva ale na výbušnosť. No princíp je ten istý. Prípadne ak trocha zmeníš jedálnik, tak behom 5 mesiacov naberiaš 10kg svalstva v pohode (+tuk dalších aspon 5kg pri fakt dobrej strave . Ak sa chceš vedieť brániť, neradím ti ist na krarate, judo, jiu-jitsi, aikido a podobné veci. Judo alebo jiu-jitsu by som zvažoval možno ak by som už vedel box viníkajúco a chcel by som zvládať aj boj na zemi. Skús si vyhladať, kde sa u vás trénuje MMA to je univerzálne bojové umenie je tam z každeho bojového umenia trocha. No bude ti dlhšie trvať, kým sa do toho dostaneš, lebo sa tam cvičí aj boj na zemi a tie páky a podobné veci sú podla mna tažsie ako správne techniky úderov a kopov (no neviem to isto, nikdy som na MMA/jiu-jitsu a podobné veci nechodil . Sám zistíš čo sa ti bude najviac páčiť, prvý trening je v zásade zdarma, tak sa chod pozrieť a uvidíš čo ti bude srdcu najbližšie. Ja by som ti odporučil asi thajský box a ked ho budeš zvládať dobre (cca po roku) tak prestúpiť na MMA ale to je na tebe
@patofbc a dalšia vec 50% bitiek sa skončí tak, že niekto padne po prvých pár ranách na zem omráčený a na toto ťa pripraví jedine full kontaktný bojový šport. Pri aikide by ti boli hmaty na hovno ak by si po rane lahol na zem. V boxe si na udery zvykneš a nedajú ťa tak lahko dole
@majo16 nič čo by v MMA nebolo a udery do roskroku/hrtana zvládneš aj bez systemy myslím že 50% úkonov čo tam robia by nedokázali reálne ukázať napríklad na mne a len by kecali že : "nie, to musíš stáť takto a takto, nie, to musiš udrieť takto a takto "
@patofbc Ja žijem v Hlohovci ... a trénujem Wing-tsun .... je to vlastne Wing-chun .. lenže do Wing-tsunu stále pribuudaju nove a nove veci ... dá sa velmi dobre obrániť proti boxerovi alebo kickboxerovi .. alebo proti volakému street-fighterovi ... nie som silný taktiež .. ale s WT (wing-tsun) sa dá super obrániť aj proti niekomu , kto ma ruky jak lopaty ... Inak chcel som povedať jednu vec ... všetky bojové športy su rovnako dobréé .. nezaááleži na tom .. proste si vyber to ktore ti je sympatické a ostatné je už v tebe ... (mimochodom plánujem do budúcnosti ked budem v BA , ak sa tam dostanem .. tak tam trénovať Jeet kune do .. to učil Bruce Lee )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Inak box nie je bojové umenie, je to skôr bojový šport.
Combat sambo je ruský bojový štýl.Veľa o ňom neviem, pozerala som najmä videá, rau to chcem vyskúšať určite lebo vyzerá jednoducho a účinne.
Inak došla ti správa, lebo akosi mi to tu blbne
A je to vôbec účinné ? .. ja by som rad chodil na systemu, no to by som musel mať viac ako 18 a byť v blave ... raz možno ... no tu v prešove asi nieje na výber .... skús mi prosím ťa viac popísať o tom wing chun ako to vyzerá na tréningoch a tak pls
účinné to určite je, ale nie po 1 mesiaci. Zo začiatku sa to možno tie formy, aplikácie a pod, zdajú zložité, ale potom sa do toho zabehneš a ide to
No, máš pravdu, v Prešove nenájdeš takmer nič.. :/
ok, info ti dám v správe ak budeš niečo potrebovať.
Ale ak chceš totálne najlepšie sa vedieť brániť, chod na MMA tam máš prvky každeho bojového športu, z každého to najlepšie + je to fulll kontakt a aj sa tam boxuje a kope. Fakt never tomu, že ťa ohánanie rukami vo vzduchu zachráni, ta niekto na ulici zastaví a prefacká a ty sa budes len divit, prečo to nefungovalo tak ideálne ako na tréningu
A ku krav mage a systeme? to všetko je aj v MMA. A aj keby nie, kopnúť do rozkroku, prípadne udrieť na hrtan dokážeš aj bez krav magy
Čo počúvaš o využívaní protivníkovej váhy (napr. pri aikide) ver mi, že to je blbosť. Pri aikide by si možno za 4 roky bol schopný ubrániť sa. A aj tak by som sa kludne vsadil, že ak by si proti sebe postavil chlapíka čo chodí rok na box (kludne aj klasický) a chlapíka čo chodí 4 roky na aikido (alebo dačo podobné) tak ten boxer by ho vyriadil behom jednej minúty
---
A to by ma veru zaujímalo, aký šport/umenie je najúčinnejšie. Dalo by sa to porovnávať začiatočník : začiatočník, majster : majster, teda na rovnakej úrovni, a kam sa dostanem za rok napr. pri boxovaní a kam za rok pri nejakom napr. wing chun...
Čo vidíš na prezentačkách sú veci, aby spravili dojem. No pri boxe a MMA vidíš skutočné možnosti a preto to v realite vyzerá takto
@patofbc Záleží pri akej výške možno máš 140 cm ale neboj, oni z teba už spravia chlapa ak budeš chcieť čo som chodil ja, tak raz týždene sme mali cvičenie. Nebolo to zamerané na rast svalstva ale na výbušnosť. No princíp je ten istý. Prípadne ak trocha zmeníš jedálnik, tak behom 5 mesiacov naberiaš 10kg svalstva v pohode (+tuk dalších aspon 5kg pri fakt dobrej strave . Ak sa chceš vedieť brániť, neradím ti ist na krarate, judo, jiu-jitsi, aikido a podobné veci. Judo alebo jiu-jitsu by som zvažoval možno ak by som už vedel box viníkajúco a chcel by som zvládať aj boj na zemi. Skús si vyhladať, kde sa u vás trénuje MMA to je univerzálne bojové umenie je tam z každeho bojového umenia trocha. No bude ti dlhšie trvať, kým sa do toho dostaneš, lebo sa tam cvičí aj boj na zemi a tie páky a podobné veci sú podla mna tažsie ako správne techniky úderov a kopov (no neviem to isto, nikdy som na MMA/jiu-jitsu a podobné veci nechodil . Sám zistíš čo sa ti bude najviac páčiť, prvý trening je v zásade zdarma, tak sa chod pozrieť a uvidíš čo ti bude srdcu najbližšie. Ja by som ti odporučil asi thajský box a ked ho budeš zvládať dobre (cca po roku) tak prestúpiť na MMA ale to je na tebe
@majo16 nič čo by v MMA nebolo a udery do roskroku/hrtana zvládneš aj bez systemy myslím že 50% úkonov čo tam robia by nedokázali reálne ukázať napríklad na mne a len by kecali že : "nie, to musíš stáť takto a takto, nie, to musiš udrieť takto a takto "
A to s tou váhou neni úplne ako píšeš. Aj ja mám problém pribrať, no dá sa pribrať každému, len musíš trocha zmeniť jedálníček