raz keď som bola na oslave svojej o dva mesiace staršej kamarátke.takže ja som nemala ešte ani dvanásť a druhákrát znova u nej,ale to bol druhý sviatok vianočný a šli sme koledovať
raz.. ale zas.. nebola som dáko zle.. pamätám si všetko, hlava ma ráno nebolela, zle mi bolo len trochu, uvedomovala som si čo robím, nemotalo ma po celom chodníku a tak..
@milo5 nekričím žiadne individuálne, dal si tam len polovicu... môžeš mať abstinenta, do nálady, podnapitý, opitý, spitý a spitý pod obraz boží všetko záleží od správania... abstinent je jasný, do nálady znamená, že je trochu viac ukecaný, podnapitý, že sa mu už aj mierne motá hlava, opitý znamená, že sa mu hlava motá aj jazyk, ale ešte rozmýšľa, normálne chodí... to je taká hranica... spitý znamená, že už nevie čo robí, ale ešte aspoň robí... a spitého pod obraz boží treba niesť, taký je opitý to len také na vysvetlenie...
@Shoshana aha, ja som len chcel byt spisovny. A podnapity je uz najvyssie stadium spisovne Ale viem ze sa to uz kadejako nazyva No dakujem, za vysvetlenie
@Milo5 ja neviem, čo je spisovne, ide o to, ako sa to používa, pre tieto pojmy sú aj synonymá atď., existuje tu veľmi veľa expresívnych a nespisovných výrazov, vulgárnych výrazov v tejto problematike... ja som ti sem len hodila základné rozdelenie ktoré poznám, ktoré používam a ktoré používajú aj ľudia, ktorých poznám...
Bolo už aj nadnapitie a bolo to nechutné. A nebolo to raz. Nepijem často, vždy len pivo, ale keď už pijem tvrdé, tak nemám mieru. Ale neslúži mi to ku cti
uz len prilezitostny pijan =ked nespim doma, vacsia akcia.. uz ma prestalo davno bavit take piatkove pitie aale inak momentalne skor abstinent.. co nelutujem, kedze uz len v piatok som zazila policajtov a vysla som z toho najlepsie, kedze som nemala ani glg a to dost vela flias okolo mna preslo
A o alkoholikoch si tiež myslím svoje... A zároveň nemám rada, ľudí ktorí sa vedia náramne zabávať na tackajúcom sa notorikovi. Dokážu sa pri ňom zastaviť a robiť si z neho zábavu.
Čo je na tom smiešne?
Myslí niekto aj na jeho ženu (nevravím, že pijú len muži je to len príklad), ktorá naňho niekde doma márne čaká? Na vystrašené deti, prázdnu peňaženku, plač a krik? Je na tom niečo k smiechu? Podľa mňa nie! Neobhajujem teraz alkoholikov, ale nepáči sa mi ani postoj ľudí k nim.
Možno len 2 % percentá ľudí, keď vidia na zemi ležať človeka sa ho dokážu spýtať či nepotrebuje pomoc. Ostatní ho prekročia nech "aj umrie na otravu alkoholom veď si za to môže sám". Alkoholizmus je choroba... Ale škoda, že je málo tých, ktorí si to uvedomujú.
@Pelly neviem odkiaľ si, ale skús prísť do Trnavy. Ak by si za deň stretla 15 ožranov, nemala by si ani najmenjšiu chuť doprosovať sa im, či pýtať sa ich na pomoc.
Ak človek (v tvojom príklade muž, ktorý má rodinu) "chlasce" je to jeho volba. Ak muž ide chlastať do šenku, aj keď má rodinu doma, tak to je ich problém. Problém rodiny, oboch manželov. Nie náš. (znie to sebecky, ale je to tak)
Už som chcela pomôcť jednému "ožranovi" lebo spadol na schodoch, ale dostala som od neho hrubo /ožrato/ vynadané. Tak na to nemám teda najmenšiu chuť
No heh ..o tom y sa dali písat litáánie ale podla mna kááždý kto sm píše už aspoň raz pil ..áno bola som už spitá ...ale preto niesom žiadna alkoholička ani nič také...
napijem sa ale viem kolko mozem takze som nebol ani v nalae...nevidim zmysel chlastat lacny alkohol za ucelom aby mi bolo co najviac zle a aby som si nic nepamatal to radsej skocim na trening a poprosim o kopacku do hlavy. Z vlastnej (sirsiej) rodiny viem kam to vedie a tam sa ja nikdy dostat nechcem. Na ozrana pekny pohlad nieje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
raz keď som bola na oslave svojej o dva mesiace staršej kamarátke.takže ja som nemala ešte ani dvanásť a druhákrát znova u nej,ale to bol druhý sviatok vianočný a šli sme koledovať
Fúha.
A ako?
Fúha.
---------
(Iste, a do štvrtka si bola hrdá nefajčiarka.)/koniec schizofrenického okienka/
Čo je alkohol?
A o alkoholikoch si tiež myslím svoje... A zároveň nemám rada, ľudí ktorí sa vedia náramne zabávať na tackajúcom sa notorikovi. Dokážu sa pri ňom zastaviť a robiť si z neho zábavu.
Čo je na tom smiešne?
Myslí niekto aj na jeho ženu (nevravím, že pijú len muži je to len príklad), ktorá naňho niekde doma márne čaká? Na vystrašené deti, prázdnu peňaženku, plač a krik? Je na tom niečo k smiechu? Podľa mňa nie! Neobhajujem teraz alkoholikov, ale nepáči sa mi ani postoj ľudí k nim.
Možno len 2 % percentá ľudí, keď vidia na zemi ležať človeka sa ho dokážu spýtať či nepotrebuje pomoc. Ostatní ho prekročia nech "aj umrie na otravu alkoholom veď si za to môže sám". Alkoholizmus je choroba... Ale škoda, že je málo tých, ktorí si to uvedomujú.
nepijem,možno príležitostne ale to len také slabé
Bola som aj do nálady, ale to mne nerobí problém a neplánujem to, pretože pri mojej váhe, výške mi stačí skutočne málo aby som sa smiala na bublinkách
Ak človek (v tvojom príklade muž, ktorý má rodinu) "chlasce" je to jeho volba. Ak muž ide chlastať do šenku, aj keď má rodinu doma, tak to je ich problém. Problém rodiny, oboch manželov. Nie náš. (znie to sebecky, ale je to tak)
Už som chcela pomôcť jednému "ožranovi" lebo spadol na schodoch, ale dostala som od neho hrubo /ožrato/ vynadané. Tak na to nemám teda najmenšiu chuť