no ja neviem ci kloktanie pomaha....ja som len nad hrncom so slanou vodou bola...(uzasny slovosled a dychala som to ale ze by to nejak pomohlo no neviem
mne to vždy pomôže ...síce je to dosť neprijemné ...ja mam svoj improvizovaný recept: lyžičku soli do polky poharika teplej vody a poriadne rozmiešaš (bacha aby si neprehltla)
mne to mamicka bezne robieva uz len ked je naznak bolesti hrdla a pomaha mi to, len je to dost hnusneee.. ...to da tusim dve lyzicky soli a dve deci vody abo tak...nwm.:p
hej hej.. a to mne aj doktorka povedala.. a ono to trochu aj pomaha a ono sa to do pohara dava tak ako ty chces.. ale cim viac soli tym lepsie ale zas aby sa sol rozpustila
fuj mne raz doktorka kázala aby som nosom vdýchla tu slnú vodu a ústami mi musela vyjst
kloktanie slanou vodou je vlastne akesi zmrstovanie tych bakterie,tzv.plazmolyza.
Ked ma prostredie vyssiu koncentraciu ako cytoplzma bunky, je to hyperonicke prostredie a vtedy nastava ta plazmolyza.V takom prostredi bunka straca vodu a zmensuje svoj objem.
A zas opak,hypotonicke prostredie je, ked ma prostredie nizsiu konc.rozpustenych latok ako bunka,a tym padom bunka nasava vodu a zvacsuje svoj objem.Bunka moze aj prasknut-praskanie ceresni po dazdi=tzv.plazmptyza.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Poriadne rozmiešať a naraz vypiť.
Hodíš takú tyčku, že si na hrdlo ani nespomenieš.
fuj mne raz doktorka kázala aby som nosom vdýchla tu slnú vodu a ústami mi musela vyjst
a ano POMAHA TO
kloktanie slanou vodou je vlastne akesi zmrstovanie tych bakterie,tzv.plazmolyza.
Ked ma prostredie vyssiu koncentraciu ako cytoplzma bunky, je to hyperonicke prostredie a vtedy nastava ta plazmolyza.V takom prostredi bunka straca vodu a zmensuje svoj objem.
A zas opak,hypotonicke prostredie je, ked ma prostredie nizsiu konc.rozpustenych latok ako bunka,a tym padom bunka nasava vodu a zvacsuje svoj objem.Bunka moze aj prasknut-praskanie ceresni po dazdi=tzv.plazmptyza.
Zmaturujem?