Kamarátka žijúca v USA to má je to podobné ako uniforma ale s tým rozdielom , že nemá presne predpísané čo musí nosiť ,má len nejaké pravidlá,ktoré musí dodržiavať napr : tričko môže mať hocijaké ale s golierom ,nohavice tmavé a bunda nesmie mať kapucňu...
keďže svojím oblečením zvyčajne vyjadrujem samu seba, beriem to ako obmedzovanie, neznášam obmedzovanie, chcem sa rozhodovať sama a nemá mi kto čo diktovať....ešte aj aby sa starali, čo si mám obliekať, akože sorry....zabudnite
ale hovorte si čo chcete, svoje výhody by to malo, aspoň by sa po školách nepremávali polonahé trinástky
(a okrem toho, napríklad horeuvedený popis by nebol problém spĺňať... teda možno v lete hej, ale napríklad tmavé nohavice by u mňa nepredstavovali žiaden problém
Na jednej strane som za a na druhej proti. Proti - lebo každý má svoj štýl a veciam ako šikana a vysmievanie to nepomôže. Za - lebo síce je fajn mať svoj štýl.. ale niektoré oblečenie sa do školy fakt nehodí. Aby chodili dievčatá obečené ako na nočný žúr.. alebo skôr ledva oblečené.. Videla som v škole kadečo.. a ako sa potom majú chúdence chlapci v škole zaoberať niečim iným.. ked pred ním sedí nejaké veľmi skromne oblečené dievča
Možno len nejaké pravidlá.. keby sa zaviedli.. aby sme nemali výstrihy po pupok a sukne pomýlené s opaskom..
Pravidlá skôr typu.. tričko ok, ale ramená zahalené.. tričko bez výstrihu.. pupok zahalený sukňa a kraťasy zahaľujúce stehná.. kolenné jablčko môže trčať.. alebo ja neviem no.. žiadne polo/priesvitné materialy.. žiadne divné a urážlivé nápisy na odeve.. myslím že NORMALNE sa obliekať nie je až také divné.. aj ked.. ked sa tak niekedy pozerám.. hmm
co ja viem, na jednej strane by sa dali zakazat mikrosukne, tricka s vystrihom a podobne ale zas ono je to vacsinou o tom, ako si to na seba clovek navlecie. aj kratka sukna sa da nosit vkusne, aj cierne vybijane veci mozu vyzerat celkom v pohode. cize skor nejaky style code ako dress code.
nepoznám väčšiu sprostosť (mierne povedané)ako školské uniformy alebo dress code ! všetko takéhoto štýlu ! by som prizabila toho,kto to nariadil prvý ...! nikdy v živote by som to nenosila ..človek tým ako sa oblieka vyjadruje ,aký je ...!
@madnesshouse jj nepatris do stada.mas velmi originalnu fotku ozaj taku nikto nema.aj tie okuliare na fotkach nikto nema.ani kazdy druhy v meste.henten styl triciek som tiez videl len na kazdom druhom a taka MIKINA S KAPUCNOU. WOW!
@tisko a o tom je dress code.. lebo ozaj, ked sa nejaka slecna zjavi v skole v krataskoch z ktorych jej trci pol zadku a v tielecku na ramienky ktore jej ledva prsa zakryva a este aj tak jej cez to presvitaju bradavky.. je to strasne v skole to posobi komicky a lacno..
ja som za uniformu aj dress code... myslim si, ze kto sa chce odlisovat, dokaze to a nepotrebuje byt pri tom zamerany len na napr. oblecenie, ked uz sme pritom. a ked uz tak, ved mnohi z vas nosia uniformy a ani o tom nevedia, tak co sa vsetci stazujete? hiphoperske teplakove supravy, ktore ma kazdy druhy nie su v podstate uniforma? imidzove okuliare a odobne doplnky nie su uniforma? a nikomu to nevadi, tak nechapem
Uniformy v skolach su skvela vec. Ak sa chcete odlisovat, resp. nosit imidzove veci ktore nosi kazdy druhy a to nazyvat "vlastnym stylom", mozte to robit po vyucovani a mimo skoly. Podla mna skoda ze na Slovensku tak malokedy inklinujeme k spravnym veciam
socialne rozdiely su coraz vacsia , uniforma by teda bola prinosna , ale ja mozem povedat , ze na mojej skole som nikdy nezazil aby sa kvoli socialnemu statusu vyvysoval niekto nad niekym chudobnejsim , asi mam stastie na skupiny v ktorych sa pohybujem a pritom som mal par bohatych spoluziakov , a kto chce byt iny ako ostatni to dokaze aj bez oblecenia , ludia to dokazali aj cez komunizmus dokazu to aj teraz , takto sa ukazu ti , ktori su skutocne kreativni a vystupuju z radu a ti , ktori su len zasrati pozeri
Dúfam, že si aj za zavedenie uniformných mobilov, aby sa frackovia nemohli chváliť drahými vymoženosťami
Inak, na mňa komicky a lacno pôsobí aj keď sa baba oblečie ako štetka aj mimo školy ... Preto by som mal chcieť niečo zakázať, lebo sa mi to zdá komické?
jaj hento nie ale potesilo by ma keby niekto mojim rozumovo zdatnym spoluziackam vysvetlit ze dat si do skoly na normalny den biele obtiahnute saty bez ramienok (take tie uzke jednokusove) v rozmere:
zaciatok 1 cm nad bradavkou
koniec 1 cm pod zadkom
asi nie je velmi vhode (zvlast ked si sadnu a trci im z nich cela....)
@tunidlo jejda... chytajme sa tu teraz za slovicka, ze?! to bolo jednoznacne cielom tejto diskusie. myslim, ze som to napisala dostatocne pochopitelne...
@tunidlo naco.. zjavne si sa len rozhodol rypat. ja by som cakala trocha konstruktivnejsiu diskusiu od teba..
sam vies ze uniformovane mobily je kktina na entu, nerealizovatelna zalezitost. zatial co dajaka ta uniforma by uzemnila tych chujkov co sa potrebuju chvalit fajockami kade tade po obleceni a pridala by na sebavedomi deckam, co na to nemaju.
a to ze povazujes za komicke ked ja baba oblecena ako stetka kdekolvek. jasne, pochopitelne. ale hypoteticky ako riaditel skoly ktory sa musi starat okrem ineho aj o moralny vyvin deti by si to uplne v pohode akceptoval a nezakazoval?
cize.. ty sa len potrebujes tvarit aky si strasne liberalny, skrabkat si ego obhajovanim niecoho s cim aj tak nesuhlasis len preto aby si vyzeral drsne.. a pritom zo seba robis.. hmm.. smiesneho cloveka
Mne to príde ako presne rovnaká hovadina, ako uniformné oblečenie pre žiakov, ktorí to nepotrebujú ...
Ale niečo realizovateľnejšie, hoci stále debilina, zákaz nosiť do školy mobil, prípadne obmedzenie nominálnej hodnoty mobilu, s ktorým dieťa môže prísť do školy, aby sa nikto nemohol vystatovať tým, že má mobil za 1000E? Či ani to nie je tak super ako uniformy?
Fakt je úplná hlúposť zakazovať niečo, s čím je možné sa vystatovať ... Vystatovať sa dá s čímkoľvek, čo človek vlastní, to vychádza z podstaty vlastníctva ... A predsa nebudeme všetko zakazovať, lebo je to hlúposť ...
Miesto toho by sme radšej deti mohli vychovávať rozumným spôsobom, aby jedny nemali dojem, že sú niečo viac, lebo majú drahšie šaty a aby nebolo najväčším problémom druhých to, že ich majú lacnejšie
Akonáhle je v povahe ľudí takéto vystatovanie sa, nevymizne len preto, lebo im zakážeme vystatovať sa v škole jednou milióntinou z vecí, ktorými je vystatovanie sa možné
Uznávam, že ak by toto bol nejaký globálny problém, ktorý by neumožňoval množstvu ľudí kvalitne žiť, tak nemusí existovať vyslovene dobré riešenie a uniformy by mohli byť nutným kompromisom. Ale tak to nie je a týmto principiálne zlým spôsobom sa rieši vec, ktorá nie je smrteľne dôležitá.
@tunidlo v prvom rade zakladom uniformy je oddelit sa od davu a priradit sa k istej skupine. tym sa pestuje v deckach hrdost na to, ze su ziakmi tej ktorej skoly.
v druhom je to o tom, ze na prvy pohlad su si vsetci rovni. vystatovat sa bude kde kto a vzdy, ale na prvy pohlad sa tie rozsiely zmazu a jednoducho patris k istej komunite ktoru spolu budujete.
to je hlavny ciel skolskych uniforiem.
kto tu spominal "zakazovanie vsetkeho"?
a ano, uniformy nie su smrtelne dolezite, ale boli by dobrym krokom vpred. konecne by decka pochopili ze ne su na planete sami, ze kazdy clovek patri do akejsi spolocnosti a musi pracovat na jej dobre.
jo a ty rad masturbujes nad svojim bohatym slovnikom, vsak?
No a čo vychádza z takejto hrdosti? Predsa možnosť sa školou vystatovať ...
Takže týmto by tá uniforma podryla svoj zdanlivo jediný zmysel ...
Zakazovanie všetkého spomínam ja a to preto, lebo medzi zakazovaním neuniformného oblečenia a zakazovaním niečoho iného principiálne naozaj nevidím rozdiel ... Presne preto, že vystatovanie tu bude stále a človek sa, ak nebude mať k dispozícii oblečenie, bude vyvyšovať nejak inak, ten účel uniforiem v mojich očiach padá.
A chcel som hovoriť o uniformách a logických následkoch ich zavedenia, ale na tomto mieste sa mi zdá, že tomu prisudzuješ príliš ďalekosiahle následky ... Neviem, či si naozaj kvôli nim decká uvedomia zrovna to, že nie sú na planéte samé a že patria ku komunite, ktorú spolu budujú ...
Ani náhodou. Ale občas niečo napíšem debilne a ťažkopádne, lebo sa zamotám a potom to vyzerá strašne podivne ... Dúfam, že sa mi to hore nepodarilo.
Pravdepodobne ludia co v zivote nezazili dresscode v praxi si ho asi dobre predstavit nevedia. dress codeom sa stale da odlisit a byt svojsky, aj ked v urcitych pravidlach danych skolou. Ako sixth former mas napisany dress code, ale tolko variacii co som zazila, kazdy by si prisiel na svoje.
som za dress code aj za uniformy. a ako @idiotproof podotkol paci sa mi aj dovod, preco nosti uniformy.
A samozrejme kazdy druhy by rad studoval na prestiznej univerzite alebo skole, kde je sucastou samozrejme dress code a uniforma, ale to uz nikomu nevadiiiii
@idiotproof tu si vela ludi maze ega svojim slovnikom a tym ako dokazu vyargumentovat barsjaku chobotinu
@plarika neviem čo ti tak strašne prekáža na výstrihoch a krátkych sukniach.. niekomu možno práve to vyhovuje a práve v tom sa cíti dobre..ak sa to tebe nepáči nenos to, ale aby sa to zakazovala iným mi pripadá ako strašná sprostosť.... že kolenné jablčko môže trčať? čo sme vkláštore?
@tunidlo chapem, co chces povedat, len mi pride strasne divne, ze mnoho veci, ktore nechceme a mali by sme proti nim daco podniknut, tak su nam lahostajne, a stale riesime uplne primitivne blbosti, ktore by nam mali byt jedno
Ked som dress code zažila (na škole), nebola som nijak nadšená, ale to som bola decko. Je fakt nezmysel vyjadrovať sám seba cez oblečenie. Do určitej miery to robí každý a to je super, ale takto? že just budem vyzerať tak a tak, aby som bol sám sebou... To je proste detinské. Ale presne to som robila aj ja, čiže to chápem. Ale teraz vidím, že to má svoje opodstatnenie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
(a okrem toho, napríklad horeuvedený popis by nebol problém spĺňať... teda možno v lete hej, ale napríklad tmavé nohavice by u mňa nepredstavovali žiaden problém
Dress code dáva školám ako takú úroveň, pripravuje mladých na dospelejší život kedy si nebudú môcť dovoliť prísť do práce v čom sa im zachce.
tažko som im tam ten ich dress code fuckoval
Možno len nejaké pravidlá.. keby sa zaviedli.. aby sme nemali výstrihy po pupok a sukne pomýlené s opaskom..
dress code je vyborna vec
a keby boli uniformy, aspon by sa zmazalo to absurdne vytahovanie sa znackovymi vecami na ktore si, pochopitelne, kazdy fracek zarobil sam..
mi povedzte jednu vec načo to je dobré :/
@plarika to rozvinula tak, že to dáva zmysel, lebo to vychádza z nejakých praktických požiadaviek ...
Ale komu čo pomôže, že mám golier a tmavé nohavice?
O čo môže ísť niekomu, kto niečo takéto navrhne?
Dúfam, že si aj za zavedenie uniformných mobilov, aby sa frackovia nemohli chváliť drahými vymoženosťami
Inak, na mňa komicky a lacno pôsobí aj keď sa baba oblečie ako štetka aj mimo školy ... Preto by som mal chcieť niečo zakázať, lebo sa mi to zdá komické?
Akosi ti z príspevku vypadlo slovo "povinnosť", ktoré si nevzala do úvahy ...
Aj človeku, ktorý chodí do školy vo vojenskej uniforme, ktorá má slovo uniforma v názve, môže kľudne vadiť zavedenie povinných školských uniforiem ...
Je rozdiel vybrať si svoju uniformu a obliecť si nejakú pod nátlakom.
jaj hento nie ale potesilo by ma keby niekto mojim rozumovo zdatnym spoluziackam vysvetlit ze dat si do skoly na normalny den biele obtiahnute saty bez ramienok (take tie uzke jednokusove) v rozmere:
zaciatok 1 cm nad bradavkou
koniec 1 cm pod zadkom
asi nie je velmi vhode (zvlast ked si sadnu a trci im z nich cela....)
(Teenage angst a tak.)
Neviem, čo sa ti nepozdáva.
Nerozumela si, akoby niekto, kto sa oblečie do akože uniformy, mohol protestovať proti zavedeniu školských uniforiem ...
Tak som ti to ukázal, s dôrazom na to, že nie je uniforma ako uniforma ...
Kde tam vidíš nejaké nemiestne chytanie za slovíčka?
Čakal som trocha konštruktívnejšiu odpoveď ...
sam vies ze uniformovane mobily je kktina na entu, nerealizovatelna zalezitost. zatial co dajaka ta uniforma by uzemnila tych chujkov co sa potrebuju chvalit fajockami kade tade po obleceni a pridala by na sebavedomi deckam, co na to nemaju.
a to ze povazujes za komicke ked ja baba oblecena ako stetka kdekolvek. jasne, pochopitelne. ale hypoteticky ako riaditel skoly ktory sa musi starat okrem ineho aj o moralny vyvin deti by si to uplne v pohode akceptoval a nezakazoval?
cize.. ty sa len potrebujes tvarit aky si strasne liberalny, skrabkat si ego obhajovanim niecoho s cim aj tak nesuhlasis len preto aby si vyzeral drsne.. a pritom zo seba robis.. hmm.. smiesneho cloveka
Mne to príde ako presne rovnaká hovadina, ako uniformné oblečenie pre žiakov, ktorí to nepotrebujú ...
Ale niečo realizovateľnejšie, hoci stále debilina, zákaz nosiť do školy mobil, prípadne obmedzenie nominálnej hodnoty mobilu, s ktorým dieťa môže prísť do školy, aby sa nikto nemohol vystatovať tým, že má mobil za 1000E? Či ani to nie je tak super ako uniformy?
Fakt je úplná hlúposť zakazovať niečo, s čím je možné sa vystatovať ... Vystatovať sa dá s čímkoľvek, čo človek vlastní, to vychádza z podstaty vlastníctva ... A predsa nebudeme všetko zakazovať, lebo je to hlúposť ...
Miesto toho by sme radšej deti mohli vychovávať rozumným spôsobom, aby jedny nemali dojem, že sú niečo viac, lebo majú drahšie šaty a aby nebolo najväčším problémom druhých to, že ich majú lacnejšie
Akonáhle je v povahe ľudí takéto vystatovanie sa, nevymizne len preto, lebo im zakážeme vystatovať sa v škole jednou milióntinou z vecí, ktorými je vystatovanie sa možné
Uznávam, že ak by toto bol nejaký globálny problém, ktorý by neumožňoval množstvu ľudí kvalitne žiť, tak nemusí existovať vyslovene dobré riešenie a uniformy by mohli byť nutným kompromisom. Ale tak to nie je a týmto principiálne zlým spôsobom sa rieši vec, ktorá nie je smrteľne dôležitá.
v druhom je to o tom, ze na prvy pohlad su si vsetci rovni. vystatovat sa bude kde kto a vzdy, ale na prvy pohlad sa tie rozsiely zmazu a jednoducho patris k istej komunite ktoru spolu budujete.
to je hlavny ciel skolskych uniforiem.
kto tu spominal "zakazovanie vsetkeho"?
a ano, uniformy nie su smrtelne dolezite, ale boli by dobrym krokom vpred. konecne by decka pochopili ze ne su na planete sami, ze kazdy clovek patri do akejsi spolocnosti a musi pracovat na jej dobre.
jo a ty rad masturbujes nad svojim bohatym slovnikom, vsak?
ale ja chcem ukázať kto som mojím výzorom! A toto by mi to úplne znemožnilo takže niééé!!!
No a čo vychádza z takejto hrdosti? Predsa možnosť sa školou vystatovať ...
Takže týmto by tá uniforma podryla svoj zdanlivo jediný zmysel ...
Zakazovanie všetkého spomínam ja a to preto, lebo medzi zakazovaním neuniformného oblečenia a zakazovaním niečoho iného principiálne naozaj nevidím rozdiel ... Presne preto, že vystatovanie tu bude stále a človek sa, ak nebude mať k dispozícii oblečenie, bude vyvyšovať nejak inak, ten účel uniforiem v mojich očiach padá.
A chcel som hovoriť o uniformách a logických následkoch ich zavedenia, ale na tomto mieste sa mi zdá, že tomu prisudzuješ príliš ďalekosiahle následky ... Neviem, či si naozaj kvôli nim decká uvedomia zrovna to, že nie sú na planéte samé a že patria ku komunite, ktorú spolu budujú ...
Ani náhodou. Ale občas niečo napíšem debilne a ťažkopádne, lebo sa zamotám a potom to vyzerá strašne podivne ... Dúfam, že sa mi to hore nepodarilo.
som za dress code aj za uniformy. a ako @idiotproof podotkol paci sa mi aj dovod, preco nosti uniformy.
A samozrejme kazdy druhy by rad studoval na prestiznej univerzite alebo skole, kde je sucastou samozrejme dress code a uniforma, ale to uz nikomu nevadiiiii
@idiotproof tu si vela ludi maze ega svojim slovnikom a tym ako dokazu vyargumentovat barsjaku chobotinu
Ak sa ti tam niečo zdá chobotné, aspoň by si mohla ukázať, čo konkrétne ...
add for @madnesshouse chceš v škole vytŕčať? Tak exceluj v učení a nie v obliekaní ty paródia na Biebera
takym nekreativcom a nevkusnym by dress code dost pomohol
a ja som zasadne proti uniformam a podobnym veciam