Boli ste/chystáte sa niekto na prijímačky na UK filozofickú fakultu v BA?
ak áno,tak by som rada vedela niečo o teste všeobec. študíjnych predpokladov,resp.aby som sa o ňom dozvedela niečo bližšie (ako sa pripraviť,či sa vôbec pripravovať,podklady,okruhy a tak vďaka
no čo ja viem či otázka "čo je deflácia?" súvisí s formálnou logikou nevravím,boli tam aj logické úlohy,ale nie všetky-v tom vzorovom teste čo majú na stránke školy,ale nie všetky preto by som sa chcela opýtať niekoho kto to absolvoval skôr.
@darkstreet ja som sa neučila nič. tie všeobecné predpoklady boli ako pre debilov. minulý rok ... napríklad otázka: kam sa mám pozerať človeku keď mu podávam ruku a možnosti : do očí, na hruď, na špičky... takže asi tak
@darkstreet ja tiež uvažujem že tam pôjdem. Ináč niekde na stránke som našiel doporučenú literatúru. A po mnohých zisteniach som dospel k názoru že neviem. Jedni mi povedali že je to ťažké. Druhí mi povedali že sa to celkom dá. Takže tiež vôbec neviem čo si o tom mám myslieť Už si si podala prihlášku?
Pre každého je ťažké niečo iné. Niekto zvláda chémiu ľavou zadnou, niekto dejepis. Záleží to aj toho aký máš k tomu premetu postoj a motiváciu. Testy štúdijných predpokladov sa píšu aj na Masarykovej Univerzite v Brne a majú na stránke aj minuločočné testy. -> » www.muni.cz/admission/tsp... .... na tomto linku v tej tabuľke nájdeš v PDF verzie testov a aj výsledky. Je ich tam dosť a sú aj na dosť vysokej urovni. Myslím si, že ak zvládneš tieto tak tie v Ba budú pre teba malina.
@thevanderdark prihlášku ešte podanú nemám,veľmi rada by som sa dostala do Brna alebo do tej Bratislavy..Stále som v štádiu rozhodovania kam a koľko ale chcela by som= Brno-angličtina alebo europske študia (tam sú aj scio testy) alebo len tú anglinu prekladateľstvo a Bratislava-anglina prekladateľstvo,lenže to sa asi musí spájať s nejakým ešte iným jazykom a to neviem alebo politologia,kebyže sa dalo tak si dam v Blave tu politologiu+anglinu,ale netuším či to pôjde takt
potrebujes dejepis - take stredne vedomosti, nosku, matiku, a na konci boli take veciz priestorovej predstavivosti ( ako na psycho testoch)..plus sledovat aktualne dianie - boli tam otazky ktore sa daju vediet ak pozeravas spravodajstvo, plus nezodpovedatelne otazky, moja oblubena z min, roka : kto preložil šeherezádu..nikdy nevies
@ praveze nie :/ a boli tam aj take tie logicke, ze je sedem bratov peter ma zenu milu , juro katu a bla bla..koho zena je eva.. neviem ci som to zrorumitelne napisala, proste take typy prikladov....ale ked is´des na jazyk skor by som a obavala tych specialnych testov
@mrlamala toho sa až tak neobávam,ale ako to je s tými testami,že je jedno ako urobíš ten všeobecný alebo ho musíš urobiť nad nejakú hranicu aby ťa pripustili k špeciálnym, či nevieš?
@darkstreet práveže nie je jedno ako urobíš ten všeobecný.Pretože body zo všeobecného a talentovky sa ti zrátajú a podľa toho sa umiesniš v poradníku uchádzačov o štúdium a buď ťa prijímu, alebo nie. A tam je aj tá nespravodlivosť, že niekto urobí výborne talentovky a všeobecný slabšie a nevazmú ho a niekto je antitalent, ale má znalosti z dejepisu, nosky a diania a vazmú ho :/...
ahojte,tiež si dávam prihlášku do BA a tiež na prekladateľstvo,čiže sa mi tu hodila otázka.
Kamošky idú do Brna,tak na SCIO budem mať nejaké typy príkladov,ale teda tie všeobecné sa v tom ako odlišujú?Tam nie sú také okruhy ako SCIO?Analytické,kritické,verbálna myslenie a pod.?Toto ma zaujímalo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
googlila som. a našla som tam tie 4 príklady. podľa mňa na tú logiku sa pripraviť dá ťažko..nebola som tam. bola by som rada, ak by som prešla o rok
držím place
Kamošky idú do Brna,tak na SCIO budem mať nejaké typy príkladov,ale teda tie všeobecné sa v tom ako odlišujú?Tam nie sú také okruhy ako SCIO?Analytické,kritické,verbálna myslenie a pod.?Toto ma zaujímalo.
Držme si palce