Nemám dobrú skúsenosť s takým tým moderným miestenkovým vlakom, nepohodlné, keď som sa chcel dať do pohodlnejšej polohy, vadilo to spolucestujúcemu oproti, ...
ja som sla busom Student Agency z Prahy do BA, študentsky tusim okolo 10€ a uplne som bola spokojna... dostanes napoje zadarmo, časopisy na čitanie, pustia ti telku, dostanes sluchatka a možeš pocuvat radio, fakt spokojnosť
ďakujem ludia. vlakom som cestovala na silvestra do prahy a potom späť, no bola som šokovaná že som 40€ dala za cestu je to určite viac pohodlnejšie tým vlakom, no myslím že dnes už aj autobusmi niektorými sa dá celkom pohodlne cestovať
pre mna je vlak pohodlnejsi, pretoze sa mozem poprechadzat, vykuknut z okna, pripadne sa najest v restike (aj ked je to tam asi 3-4x drahsie nez normalne)
ja jazdím len busom....keď si v eurolines kúpiš lístok dostatočne vopred, tak za 19 eur kúpiš spiatočný, majú akciu volá sa promo ceny... neodporúčam spoj z bratislavy o 12:30 viac ako polovicu krát sa mi stalo že meškal, niekoľkokrát meškal aj vyše dve hodiny...
A studentagency, ak si zaregistruješ kreditový lístok, tak je to 10,20 za jednu cestu a začali už aj so spojmi fun and relax, tak máš svoju dotykovú obrazovku na sedadle, kde si môžeš vybrať čo si pozrieš a zástrčky, wcko, teplé nápoje zdarma a môžeš si kúpiť nejaké občerstvenie u stewardky
@barb95 oplatí sa to, vtedy je cesta lacnejšia (bez neho 10,80) a čím je lístkov menej tým sú drahšie, ale to sa kreditového lístku netýka (stále za 10,20 aj keby bol posledný)...nie je to nič komplikované len si klikneš na stránke studentagency, že chceš zaregistrovať kreditový lístok vyplníš potrebné údaje a máš (je to ako hocijaká registrácia a je to bezplatne)...potom si síce vždy musíš nabiť kredit keď si chceš kúpiť lístok, ale to je v podstate to isté akoby si to platila cez net, len tam je o klik navyše
tie ceny, čo som napísala platia ak máš ISIC alebo iný študentský preukaz, ale kreditový lístok sa oplatí aj na normálne nezlacnené lístky (myslím, že je to 12 € bez akejkoľvek zľavy s kreditovým lístkom a táto cena je bezkonkurenčná...ak nevychytáš promo v eurolines...)
jedinú nevýhodu vidím v tom, že si ešte musíš zaplatiť za kufor, ktorý chceš dať do batožinového priestoru, 50 centov alebo 10 kč
Bus vs vlak do Prahy? Z tychto to bol vzdy len vlak. Autobus na dlhsiu trasu ako cca 50km neznesem. Malo miesta mi je tam. Nieje to pre mna pohodlne cestovanie. Vlak mam radsej, ked uz sa mi nechce sediet prejdem sa voznom. Aj teraz som bol v Prahe vlakom Slovenskou strelou tam-spat 36€ s miestenkou na osobu. Listok bol pre dve osoby. Inak by bol onieco drahsi. Ak by bol pre 3 alebo 4 os tak by bol zase lacnejsi este o nejake 3€. Oproti busu je to drahsie no pre mna je bus pouzitelny do max 50km potom sa tam idem zblaznit od nepohodlia a malo miesta.
@joi ďakujem a tie poplatky za batožinu sú veru nevýhodou na autobusoch. ale do prahy nepotrebujem kufre,to mám len nejakú väčšiu kabelku pri sebe, lebo v Prahe mám dosť oblečenia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ke-praha 22e autobus..
Ale obyčajný rýchlik bol super
a nezabudni si pozrieť na displeji "Včerejší horoskop" zo sekcie študentské filmy - MU
pre mna je vlak pohodlnejsi, pretoze sa mozem poprechadzat, vykuknut z okna, pripadne sa najest v restike (aj ked je to tam asi 3-4x drahsie nez normalne)
A studentagency, ak si zaregistruješ kreditový lístok, tak je to 10,20 za jednu cestu a začali už aj so spojmi fun and relax, tak máš svoju dotykovú obrazovku na sedadle, kde si môžeš vybrať čo si pozrieš a zástrčky, wcko, teplé nápoje zdarma a môžeš si kúpiť nejaké občerstvenie u stewardky
tie ceny, čo som napísala platia ak máš ISIC alebo iný študentský preukaz, ale kreditový lístok sa oplatí aj na normálne nezlacnené lístky (myslím, že je to 12 € bez akejkoľvek zľavy s kreditovým lístkom a táto cena je bezkonkurenčná...ak nevychytáš promo v eurolines...)
jedinú nevýhodu vidím v tom, že si ešte musíš zaplatiť za kufor, ktorý chceš dať do batožinového priestoru, 50 centov alebo 10 kč