Ahojte,
mám so zamestnávateľom uzavretú dohodu o brigádnickej práci študentov kde si uplatňujem aj nezdaniteľnú časť základu dane. Chcela by som sa spýtať či by som aj popri tejto brigáde mohla uzavrieť TPP a ako je to potom s tými odvodmi a daňami? Ďakuj
Ak máš viac brigádnických prác, nezdaniteľnú časť základu dane si môžeš uplatniť len na jednu z nich. Ale mám taký dojem, že sa to nedá vôbec uplatniť ak máš TPP, no toto neviem isto.
@luc.ka VŠ asi ano ale neviem, ci aj SŠ... ale napisal som mozno nie som na SK, nesledujem to prilis, len si spominam, ze dceru ako studentku nechceli zamestnat na trvaly..
mas dceru na strednej skole? alebo na vysokej nebodaj?
na ss neviem, ale to asi ani nik moc nepredpoklada, ze by stredoskolak stihal pracovat na tpp, predsa je tam rozvrh fixnejsi, nez na vs
ale moj kamos uz robi na tpp, a je normalne denny student, ibaze uz len statnicuje a konci, takze z toho pravneho hladiska s tym asi problem nebude, len s casom toho jedinca
@luc.ka už nie, už je vydatá ale ked brigadovala, spolu s nou brigadovalo dost SŠ (aj synovec teraz maturuje na biling. gympli a uz dva roky brigaduje popri skole v callcentre a robi tolko hodin, akoby bol na tpp ale myslim, ze legislativne nemoze stredoskolak robit na TPP)
Jj chapeme sa s tou skolou vs uvazkom pracovnym
Na deti som sa pytala, ze kolko mas probuuuh rokov, vedela som, ze si starsi, ale az tak, aby si mal dospele deti, to ma soklo mierne
boze vy ste sa nasli teda este povedz, ze aj ty aj ona mate dvojca, a ze este tie vase dvojcata su tiez par, a aj oni maju x dvojciat
to mozes byt ozaj rad, ze su to u vas "len" dvojicky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
mas dceru na strednej skole? alebo na vysokej nebodaj?
na ss neviem, ale to asi ani nik moc nepredpoklada, ze by stredoskolak stihal pracovat na tpp, predsa je tam rozvrh fixnejsi, nez na vs
ale moj kamos uz robi na tpp, a je normalne denny student, ibaze uz len statnicuje a konci, takze z toho pravneho hladiska s tym asi problem nebude, len s casom toho jedinca
Jj chapeme sa s tou skolou vs uvazkom pracovnym
Na deti som sa pytala, ze kolko mas probuuuh rokov, vedela som, ze si starsi, ale az tak, aby si mal dospele deti, to ma soklo mierne
ty mas 2x dvojicky????? to je ake zlate tusim je to fakt nejaky dvojickovsky gen
mal by si vyzadovat vykanie
si nepotrpim na vykanie, nemam rad vykanie
boze vy ste sa nasli teda este povedz, ze aj ty aj ona mate dvojca, a ze este tie vase dvojcata su tiez par, a aj oni maju x dvojciat
to mozes byt ozaj rad, ze su to u vas "len" dvojicky
tak to musel byt tazky vyber, ked su este aj jednovajecne
toto mi akosi vobec nenapadlo
ok, uzatvaram tuto temu, lebo sa mi tyzden bude snivat o dvojcatach