Caute. Chcela by som sa vas spytat, ci mate skusenost s brigadou za pokladnou v Tescu. Ako to je s tou hmotnou zodpovednostou ked nemam 18 rokov a so stratami. Dakujem
@alex458 aj ja som prekvapene ale je to uz dlhy cas ze za pokladnou mozu byt od 16 sa mi zda alebo od 15 to neviem... Je to zaujimave posielala som si ziadost a chcela som vykladat ale napisali mi ze kedze niesom hmotne zodpovedna mozem robit len za pokladnou
@blazonbuchta aha no ono to je tak že keď si spravíš manko tak to zaplatí tesco, ale ťa asi napomenú a ak by sa to stalo zas tak ťa asi vyhodia alebo tak nejak .. neviem ja som manko ešte nemala ale nepodpisovala som žiadnu hmotnú zodpovednosť
robila som v tescu dávno, ale ak sa nič nezmenilo, čo ale fakt neviem, tak manko sa neriešilo, pretože nebola vlastná kasa.
Teda ráno sa kasa doniesla, pomenilo sa na nej milion brigdnikov, večer uzavierka, takže bolo aj ťažko zistiť, kto vôbec manko spravil. Ale ak si všimli že pravidelne je manko pri nejakom brigadnikovi, tak si dali pozor a potom to riešili.
No a potom som nemohla predávať cigarety (musela som stále volať hlavnú pokladňu) a tiež som nemohla chodiť na taxíkové smeny (do polnoci).
boze ludia, spamatajte sa. brigada za pokladnou v tescu. to tak zufalo potrebujete peniaze, alebo byvate v rimavskej sobote kde je 30% nezamestnanost? robte nieco uzitocnejsie, nieco s pridanou hodnotou, aspon dobrovolnictvo. ved takto travit najlepsie roky svojho zivota by nechcel dobrovolne ani blazon.
ked uz mate nutkanie makat ako mladi kym vyslovene nemusite, tak skuste pohladat ine firmy, z ktorych prax vam bude benefitom do buducna.
//viete kedy kurča posledný krát zapípa? pri pokladni v tescu
@jozotraktorista mam 16 rokov dlho si hladam brigadu ale malokde ti daju nejaku pracu za docela fajn plat .. a ano potrebujem peniaze .. uzivam si dost... ked sa to tebe nepaci ze by si aj mladsi zarabali je to tvoj bordel ..
@jozotraktorista tolko optimizmu/naivity alebo az "donchichotstva" pokope v jednom prispevku som uz dlho nevidel.
co ma clovek, resp. student, ktory si potrebuje zarobit peniaze na najom etc s nejakou pridanou hodnotou z dobrovolnictva, ked nebude mat z coho zaplatit privat/intrak/jedlo/a podobne. a tych firiem, z ktorych clovek bude mat nejaky benefit zas tiez niet prave ako listia v jeseni, minimalne na vychode/strednom slovensku.
pokladna/dokladanie tovaru/rozne casnicky a podobne su podla mna v pohode brigady, pretoze su dost flexibilne, clovek si zarobi a tiez sa tam nemusi orobit do umoru
@trdelniiiq nebolo mojim cielom znevazovat pracu za pokladnou. vazim si kazdeho slusneho, pracujuceho cloveka na SVK, obzvlast ked viem aky chliev Slovensko je a kolko svin sa na nom najde.
odporucam ti, mily trdelniiiq, precitat si moj prispevok este raz a poriadne. dobrovolnictvo, resp. brigada s vyssou pridanou hodnotou pripadaju do uvahy v tychto dvoch situaciach:
- ak clovek nepotrebuje mat za kazdu cenu pracu
- ak nezije v hladovej doline.
za to, ze ty si zdecimovany mozno svojim neuspechom, nemusis tu hned moje povzbudenie ku kvalitnejsej brigade oznacovat za naivne, resp. donquijotske.
dovolte mi polozit otazku, na co tak nevyhnutne potrebuje 16 rocny clovek makat v Tescu?
a trdeniiiq netvrd mi tu, ze 16rocna baba si sama plati nejaky intrak a ostatne blaboly
@jozotraktorista nikdy nevies v akych situaciach su ludia .. ja chcem pracovat, privyrobit si .. ja tam nebudem kazdy den 8 hodin .. co je na tom si privyrobit ? .. to mam kazdy den chlastat atd cez prazdniny ? co je zle na tom si privyrobit ? proste potrebujem peniaze .. lebo v tejto aj ked sa ides vystat platis
no vsak v pohode. len niektorych ludi taketo brigadovanie pocas strednej uplne pohlti a potom sa cuduju ze nezvladaju skolu - a na druhej strane ani nemaju bohvie aku pracovnu skusenost, povedzme si to na rovinu.
@jozotraktorista co ma je po druhych .. ja cez skolu nemozem robit nestihala by som to .. je to brigada na letne prazdniny.. nemaju pracovnu skusenost ale zaucia sa ... podla mojho nazoru je praveze super ked mladi brigaduje a je pracovity .. lebo povecme si to na rovinu dnesne decka len chlastu a fajcia..
@jozotraktorista zdecimovany rozhodne nie som. ale to, co si napisal mi skor zavanalo az snenim, nez realitou pretoze realita na slovensku je trocha inde. vravis to, akoby kazdy jeden clovek mal rovnake prilezitosti, rovnake nadanie, rovnake zazemie.
preco by 16 rocny clovek nemohol makat v tescu? co ak chce mat peniaze, byt co najmenej zavisly na rodicoch? plno ludi, vratane mna brigadovalo odkedy mohlo a zatial som nevidel nikoho, kto by sa stazoval, ze "nezil" ale niekde sedel pred pokladnou a potom si za vyplatu mohol kupit co sa mu zachcelo a mal sa na pomery a vzhladom na svojich rovesnikov, omnoho lepsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Teda ráno sa kasa doniesla, pomenilo sa na nej milion brigdnikov, večer uzavierka, takže bolo aj ťažko zistiť, kto vôbec manko spravil. Ale ak si všimli že pravidelne je manko pri nejakom brigadnikovi, tak si dali pozor a potom to riešili.
No a potom som nemohla predávať cigarety (musela som stále volať hlavnú pokladňu) a tiež som nemohla chodiť na taxíkové smeny (do polnoci).
ked uz mate nutkanie makat ako mladi kym vyslovene nemusite, tak skuste pohladat ine firmy, z ktorych prax vam bude benefitom do buducna.
//viete kedy kurča posledný krát zapípa? pri pokladni v tescu
co ma clovek, resp. student, ktory si potrebuje zarobit peniaze na najom etc s nejakou pridanou hodnotou z dobrovolnictva, ked nebude mat z coho zaplatit privat/intrak/jedlo/a podobne. a tych firiem, z ktorych clovek bude mat nejaky benefit zas tiez niet prave ako listia v jeseni, minimalne na vychode/strednom slovensku.
pokladna/dokladanie tovaru/rozne casnicky a podobne su podla mna v pohode brigady, pretoze su dost flexibilne, clovek si zarobi a tiez sa tam nemusi orobit do umoru
odporucam ti, mily trdelniiiq, precitat si moj prispevok este raz a poriadne. dobrovolnictvo, resp. brigada s vyssou pridanou hodnotou pripadaju do uvahy v tychto dvoch situaciach:
- ak clovek nepotrebuje mat za kazdu cenu pracu
- ak nezije v hladovej doline.
za to, ze ty si zdecimovany mozno svojim neuspechom, nemusis tu hned moje povzbudenie ku kvalitnejsej brigade oznacovat za naivne, resp. donquijotske.
dovolte mi polozit otazku, na co tak nevyhnutne potrebuje 16 rocny clovek makat v Tescu?
a trdeniiiq netvrd mi tu, ze 16rocna baba si sama plati nejaky intrak a ostatne blaboly
preco by 16 rocny clovek nemohol makat v tescu? co ak chce mat peniaze, byt co najmenej zavisly na rodicoch? plno ludi, vratane mna brigadovalo odkedy mohlo a zatial som nevidel nikoho, kto by sa stazoval, ze "nezil" ale niekde sedel pred pokladnou a potom si za vyplatu mohol kupit co sa mu zachcelo a mal sa na pomery a vzhladom na svojich rovesnikov, omnoho lepsie