Britské a ameritské štúdiá + nemecký jazyk a literatúra (UPJŠ)
Študuje niekto na tomto odbore? Počula som, že je to dosť náročné, ale aj nezáživné, čo sa predmetov týka (priveľa morfológie,syntaxu,fonetiky...) Hľadám si nejakú výšku aspoň trocha na mieru (anglina,nemina,gramatika,literatúra...) Alebo by bolo lepšie í
no, neviem, či a koľko ti to pomôže, pretože som na inej škole(Masarykova , ale tiež na nemčine a zo skúsenosti viem, že sa budeš učiť oveľa viac reálie (dejiny, literatúra), prípadne teoretické veci ako fonetika, morfológia a podobne (týmto sa vždy venuje tak jeden-dva semestre) ako jazyk samotný.Či je to tak aj inde, netuším, ale buď na to pripravená radšej
@lojla tam mám značnú časť výkladu po česky, ale od druhého semestra mávame hodiny fínčiny s fínskou lektorkou, takže časť už po fínsky, ale stále j väčšina našťastie po česky
@lojla uf... ja si myslím, že isto vás najprv musia naučiť jazyk a až potom do vás hustiť švédsky/nórsky, ale môžem pozrieť vyučovacie jazyky nejakých predmetov v prváku, čo tam sú
@lojla ako som pozerala, tak minimálne prvé dva semestre máš takmer všetko (až na jazykové cvičenia, ale to tiež nebude čisto po švédsky/nórsky) v češtine
teda, nemecký jazyk a literatúra je tam dosť zaberák (chodím naň v kombinácii so slovenským jazykom a literatúrou - ten som však nechala a na nemčinu dochodím taktiež len tento semester a padám )
britské a americké štúdiá má moja spolubývajúca a kamoška zároveň a poviem ti, ona vie fakt dobre po anglicky, ale keď ona plakala nad knihami a porobila iba myslím, že dve, alebo tri skúšky, tak to je teda čo povedať. Taktiež mení odbor. a nie je jediná. z môjho ročníka taktiež už polka ľudí poodchádzala
@mielikki máš úplnú pravdu v @2 fakt netuším, načo mi budú také veci k tomu, čo by som mala pôvodne vyštudovať, je to podľa mňa aj dosť ťažké a fakt nezáživné
@delegatka mňa práve ešte tie jazykovedné veci vcelku bavia, ale nakoľko sú literatúra a dejiny dosť podstatne o biflení a nechcú od nás iba základný prehľad (ktorý chápem, že je potrebný), ale dosť nepodstatné veci a to ide na úkor výučby jazyka ako takého (to sa doučte nejako doma), tak to sa mi na tom veľmi nepáči
aspoň že na fínčine sa venujeme prevažne jazyku... hoci to bude i tým, že sme začínali ako úplní začiatočníci
Kosicke vysoke skoly stoja za hovno a o tomto odbore ani nehovorim... boli tam kadejaki... z gymnazii, jazykovych skol, taki co boli dva tri roky v UK/US ...a aj tak tam nadobudli pocit ze anglictinu ani zdaleka neovladaju tak dobre ako si myslia...
ďakujem za info mňa gramatika baví, tam by nebol ten problém, skôr práve to, že to ide na úkor jazyka... a tiež si myslím, že by to bolo pre mňa zrejme priťažké, aj keď mi anglina aj nemina idú po masle... tak sa pokukám po tlmočníctve radšej teda Ďakujem ešte raz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
tu mas po finsky?
teda, nemecký jazyk a literatúra je tam dosť zaberák (chodím naň v kombinácii so slovenským jazykom a literatúrou - ten som však nechala a na nemčinu dochodím taktiež len tento semester a padám )
britské a americké štúdiá má moja spolubývajúca a kamoška zároveň a poviem ti, ona vie fakt dobre po anglicky, ale keď ona plakala nad knihami a porobila iba myslím, že dve, alebo tri skúšky, tak to je teda čo povedať. Taktiež mení odbor. a nie je jediná. z môjho ročníka taktiež už polka ľudí poodchádzala
aspoň že na fínčine sa venujeme prevažne jazyku... hoci to bude i tým, že sme začínali ako úplní začiatočníci
Ak zvažuješ ísť na hocičo s angličtinou na UK v BA... utekaj :S Príšerné.