@tomas znamka je jedna vec, ale ci bude fungovat aj vo vlakoch, to je druha vec...
@huchmanner urcite mas narok na zlavy v obchodoch, divadlach, kinach... to vdaka znamke, ktora plati. Ale nedal by som ruku do ohna za zlavu vo vlakoch a busoch Ale autobusari nekontroluju ISIC elektronicky, takze v busoch mas pohodu
@seagull1 no vo vlaku si ho jedenkrát aktivoval na celý rok, a kým neprejde prístrojom, tak by mu podľa mňa malo platiť to čo tam dal naposledy... čiže celý rok
Ak to má v BA ako električenku, tá sa kontroluje elektronicky.
Ak to ja používam pri cestách BA <-> Zálesie, tam občas stačí keď tú kartu vidí, občas mu to je úplne jedno ale dosť často majú tí šoféri tendenciu kontrolovať to aj elektronicky...
@galinka no hej, to mas pravdu... zalezi od autobusara. Ale ja som sa za 2 roky stretol len raz v autobuse, ze ISIC kontroloval elektronicky... inak len vizualne (niekedy aj znamku pozre . Takze v buse je ta sanca vysoka, ze sa da prejst aj na niekolko rokov stary ISIC...
no vo vlaku je sanca 90% ze ho bude kontrolovat elektronicky...
@galinka este jedna vec ja nemam problem so studentskym listkom v BA - mam bratislavsku elektricenku (tu taku karticku co vydava DP , ktora je platna do 2013, takze mam pokoj
Preto, ked mam tusenie, ze ta vyleju zo skoly, a po meste chces chodit stale za polovicny listok, zober potvrdenie o navsteve skoly a daj si vyrobit cipovu kartu dopravneho podniku Ta plati par rokov, ci si na skole, alebo nie si
@seagull1 Ono karta ako taká ešte môže byť použiteľná do roku 2013, ale dokedy si na ňu budeš môcť kupovať študentské lístky? (pod lístkom teraz myslím to, čo inak volám "električenka")
@galinka no, ja tu kartu beriem aj ako doklad ze som student... takze do roku 2013, co je na tej karte napisane - jej platnost Takze tak... a aj keby, tak furt mam kosicky ISIC, kde nie je prikazane si kupovat prologacnu znamku... pokial viem, tak v BA kosicky ISIC neplati (rozumej - nemozem si nabit mesacny listok). Ale ako doklad to plati... takze tak
@seagull1 Nie čo sa vlaku týka ale všade v doprave zistia či máš kartu ešte aktívovanú, alebo len odrbávaš. Ja len som chcel doplniť tvoje vyjadrenie v @8
Záleží to asi od školy, lebo oni ťa na svojej sieti môžu odhlásiť ako študenta a deaktivovať ti kartu.
@pa3cek no, ale moja karta je aktivna az kym ju niekde elektronicky nepouzijem. Vo vlaku ju elektronicky kontroluju, takze rovno aj nahraju nove udaje do karty, nie?
tiež si myslím že záleží od školy... mne platila klasicky tak ako bolo napísané na tej prolongačnej známke a to som ukončil štúdium cca o 4 mesiace skorej..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@tomas znamka je jedna vec, ale ci bude fungovat aj vo vlakoch, to je druha vec...
@huchmanner urcite mas narok na zlavy v obchodoch, divadlach, kinach... to vdaka znamke, ktora plati. Ale nedal by som ruku do ohna za zlavu vo vlakoch a busoch Ale autobusari nekontroluju ISIC elektronicky, takze v busoch mas pohodu
Ak to má v BA ako električenku, tá sa kontroluje elektronicky.
Ak to ja používam pri cestách BA <-> Zálesie, tam občas stačí keď tú kartu vidí, občas mu to je úplne jedno ale dosť často majú tí šoféri tendenciu kontrolovať to aj elektronicky...
no vo vlaku je sanca 90% ze ho bude kontrolovat elektronicky...
Preto, ked mam tusenie, ze ta vyleju zo skoly, a po meste chces chodit stale za polovicny listok, zober potvrdenie o navsteve skoly a daj si vyrobit cipovu kartu dopravneho podniku Ta plati par rokov, ci si na skole, alebo nie si
Záleží to asi od školy, lebo oni ťa na svojej sieti môžu odhlásiť ako študenta a deaktivovať ti kartu.