Zdravím, kúpila som si wifi router, a zistila som, že mi nepôjde, pretože mám na to zlý internet (slovanet) . Mama tam zajtra zavolá, či sa to nejako dá nastaviť. Neviete mi poradiť? Alebo aspoň či budem za to platiť?
@syma235 no najprv ju musíš zitit. Daj štart do hladať napíš cmd otovrí sa ti také čierne okienko ( prikazovy riadok ) doň napíš ipconfig/all a stlač enter zobrzia sa ti informacie o tvojej sietovke a opíš si physical addres vyzerá to neako tak 5 42:F4:3E:14. Potom dáš v nastaveniach routera clone mac adress napíšeš tam tú svoju a potvrdíš to je vše prátele tááádííídáádíídááádáá.
@mmm12 chlapče, mne to bol nastavovať bratranec, ktorý sa do toho rozumie ... skúsil to aj na jeho pc a tam to išlo!! mimochodom, má iný internet ako ja...
@syma235 otvor prehliadač, pripoj sa na router káblom, a do adresy napíš » 192.168.1.1
a daj enter. ako meno daj admin a ako heslo daj admin. ak to nebude fungovať, tak pozri na zadnú stranu routra, tam bude taká nálepka a bude tam že "IP Address", alebo niečo také, tak to číslo zadáš do prehliadača do adresy ( »  , a podtým bude niečo ako Username: a Password: tak to zadáš ako meno a heslo. stránka ktorá sa ti v prehliadači potom otvorí sú nastavenia routra. aj keď... z toho posledného príspevku to vyzerá že už to máš vyriešené, tak to ber len tak pre info do budúcnosti, alebo pre zaujímavosť.
@syma235 tak chod podla prírušky a pojde midnight ti dal navod BTW : može sa stat že niektorym routrom to nejde otvorit v Internet explorer tak chod cez mozilu.
Ale váážne zavolaj si technika lebo nevieš sa dostat ani do nastavenia routera tak neviem či ho nastavííš aj keď
@syma235 že chlapče, skôr pane lol, bratranec odborník a nevie ani jednuduchý router nastaviť čo má pár funkcií... ach Už len prvá veta stačí nato aby každý normálny človek pochopil tvoje znalosti v tejto oblasti..:"pretože mám na to zlý internet (slovanet)...", asi najskôr skontroovat pripojenie k routru, ak by aj šlo tak pozerat dalsie caste chyby, filtre - nastavenia ochrany, DNS, nastavenia IP... a ked uz niet rady tak kontaktovat poskytovatela internetu aku pouzit konfiguraciu...
každy kto vie pripojit router sa do toho rozumie, tak som tomu pochopil.. ok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
a daj enter. ako meno daj admin a ako heslo daj admin. ak to nebude fungovať, tak pozri na zadnú stranu routra, tam bude taká nálepka a bude tam že "IP Address", alebo niečo také, tak to číslo zadáš do prehliadača do adresy ( »  , a podtým bude niečo ako Username: a Password: tak to zadáš ako meno a heslo. stránka ktorá sa ti v prehliadači potom otvorí sú nastavenia routra. aj keď... z toho posledného príspevku to vyzerá že už to máš vyriešené, tak to ber len tak pre info do budúcnosti, alebo pre zaujímavosť.
(bez tej medzery za dvoma lomítkami)
h t t p : / /192.168.1.1
(bez všetkých tých medzier slight_smile:
Ale váážne zavolaj si technika lebo nevieš sa dostat ani do nastavenia routera tak neviem či ho nastavííš aj keď
nechcem podceňovať
každy kto vie pripojit router sa do toho rozumie, tak som tomu pochopil.. ok