Poslednykrat...a potom este raz posledny ked znova sklame, ci?
Toto je extremne tazke,mne sa to nikdy nepodarilo uplne, tiez som chcela vsetko kontrolovat a spravala som sa k tomu cloveku neprimerane tvrdo,len aby nevidel ako moc mi ublizil. A potom som si uvedomila, ze skodim sama sebe.
To ze sa opat obavas ze ta sklame je logicke, a bud sa proste podvolis a prijmes to riziko ze sa zas zranis (a v tomto prípade sa odporuca uz nikdy nezmienovat o tej veci kde bola dovera nastrbena - asi to ani ten kto ta sklamal nevydrzi počúvať vecne), ALEBO - sa rozhodnes ze ti to za to nestoji a posunies sa dalej
Ak mu naozaj chceš tak dôverovať tak pravdepodobne bude najlepšie počkať a ono to príde časom. Lepšia otázka je však ak ťa sklamal raz prečo by ťa nemal sklamať znova? Najlepšie je dôverovať, ale preverovať kri každom človeku, ale pri tom nedosiahneš taký level dôvery.
Zjavne sa to nedá, súdim podľa okolia a aj reakcií tu.
Ja sa dôveru pokúšam vybudovať znova - v niektorých prípadoch. Každý má právo na druhú šancu. A takmer (!) každý u mňa tú druhú šancu dostane, to ale neznamená, že ale zo seba urobím pitchu a neobmením východiskové podmienky a opatrnosť.
Iba stačí mať dosť sebareflexie na to. Rovnako ako spravil chybu ten druhý, kvôli ktorej som stratila dôveru ja, rovnako môžem pochybiť v budúcnosti i ja. Realisticky, myslím si, že ľudia sú skôr chyboví ako dokonalí. Možno práve preto, že neverím v niečiu dokonalosť (a ani svoju), sa snažím odpúšťať/budovať znova dôveru.
Celkovo sa divím absolútnej a sebaistej sebadôvere človeka k sebe samému, že on NIKDY nemôže NIKOMU pochybiť, ublížiť, sklamať, zradiť, etc. Poznám kopec ľudí, čo sa po jednom takomto potknutí už znova nepotkli.
A teda neviem, čo sa tam presne stalo, ale hádam je pochopiteľné, že extrémne prípady ako rejp, zabitie niekoho, veľká časť foriem nevier, týranie, na to sa druhé šance proste nedávajú
Rob ako chces... ja len ze mne to vzdy prislo smutne ako niekto dokazal hovorit prepac a robit znova to iste a dokola. A asi je lepsie povedat si ze takyto ten clovek je a brat ho aj s tym co spravil alebo robi ak sa to da.
Aj keď by človek chcel, aby to bolo ako predtým, a z jeho strany mu v tom nič nebráni(zdanlivo), už nikdy to nebude brať a správať sa tak ako predtým, pretože si bude pamätať to čo sa už stalo.
No, jediny sposob podla mna je, ukazat... To, ze v akej si bol/-a v situacii. Cakat a jemne dufat. Nie vyzadovat, len JEMNE dufat. Len neviem, preco si clovek mysli, ze jeden problem vyriesi vsetky ostatne.
Teda... som typ cloveka, ktory... urobi prvy krok, ked vidi koniec 250-teho kroku, ktore sa skonci vytazne. Niektori ludia to povazuju za zasnenost, alebo nepraktickost. Ja v tom vidim strategiu boja - odvrateny utok znamena prehru. Ano, ked na vitazstve skutocne zalezi, tak clovek si to prisvoji. V praktickom zivote je to vsak skoro bezcenne. V malych veciach, je to nepouzitelne. Druhy sposob...
To je strasne tazko najst odpoved..nikto tu nevie co sa presne stalo, kto mal na tom aky podiel viny, nepozname vase povahy. Zamysli sa nad tym , ci k jeho chybe si nejak nepriamo neprispela aj ty, uvedom si ze chybovat moze kazdy a ak sa lubite oplati sa bojovat a casom sa vsetko zlepsi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Toto je extremne tazke,mne sa to nikdy nepodarilo uplne, tiez som chcela vsetko kontrolovat a spravala som sa k tomu cloveku neprimerane tvrdo,len aby nevidel ako moc mi ublizil. A potom som si uvedomila, ze skodim sama sebe.
To ze sa opat obavas ze ta sklame je logicke, a bud sa proste podvolis a prijmes to riziko ze sa zas zranis (a v tomto prípade sa odporuca uz nikdy nezmienovat o tej veci kde bola dovera nastrbena - asi to ani ten kto ta sklamal nevydrzi počúvať vecne), ALEBO - sa rozhodnes ze ti to za to nestoji a posunies sa dalej
Ja sa dôveru pokúšam vybudovať znova - v niektorých prípadoch. Každý má právo na druhú šancu. A takmer (!) každý u mňa tú druhú šancu dostane, to ale neznamená, že ale zo seba urobím pitchu a neobmením východiskové podmienky a opatrnosť.
Iba stačí mať dosť sebareflexie na to. Rovnako ako spravil chybu ten druhý, kvôli ktorej som stratila dôveru ja, rovnako môžem pochybiť v budúcnosti i ja. Realisticky, myslím si, že ľudia sú skôr chyboví ako dokonalí. Možno práve preto, že neverím v niečiu dokonalosť (a ani svoju), sa snažím odpúšťať/budovať znova dôveru.
Celkovo sa divím absolútnej a sebaistej sebadôvere človeka k sebe samému, že on NIKDY nemôže NIKOMU pochybiť, ublížiť, sklamať, zradiť, etc. Poznám kopec ľudí, čo sa po jednom takomto potknutí už znova nepotkli.
Ale no.
A presne tak ..
Ake lahke je stratit doveru v cloveka....take tazke je ju znova najst Niekedy su to roky
Niekedy ani tie ...
Teda... som typ cloveka, ktory... urobi prvy krok, ked vidi koniec 250-teho kroku, ktore sa skonci vytazne. Niektori ludia to povazuju za zasnenost, alebo nepraktickost. Ja v tom vidim strategiu boja - odvrateny utok znamena prehru. Ano, ked na vitazstve skutocne zalezi, tak clovek si to prisvoji. V praktickom zivote je to vsak skoro bezcenne. V malych veciach, je to nepouzitelne. Druhy sposob...