Ahojte. Zamýšľali ste sa už nad tým, ako rýchlo ide dnešná doba dopredu? Takmer vo všetkých smeroch (keď nemyslím zrovna budovanie diaľníc na Slovensku [joke])... (pokr. nižšie)
Ide o to, že predstavte si, ako naši starí rodičia ani nechyrovali za mlada, že bude nejaký mobil, či dokonca farebná televízia... Chcem tým povedať, že čo nás čaká, keď mi budeme mať vnúčatá? Budeme stále takí aktívny a pôjdeme s dobou celý život a budeme stíhať aj našim vnúčatám, napríklad s technikou? Alebo budeme na tom tak, ako keď v dnešnej dobe dám starkej do ruky myš od počítača a nevie ako to funguje? Vyjadrite sa.
podla mna my, mladi, budeme radi, ked nas v buducnosti nevyhladi ziadna jadrova/technologicka/prirodna katastrofa
myslim si, ze tento technicky progres so sebou nesie velky dlh a dokial sa ludia nenaucia byt setrnni (ani ja nie som, bohuzial), vrati sa im to aj s urokmi
@hoperpohroma Som toho istého názoru, ale s optimizmom, naozaj veľkým verím, že my sa takej katastrofy ani nedožijeme. Ale s určitosťou si dovolím tvrdiť, že naši potomkovia sa s tým žiaľ stretnú, pokiaľ s tým ľudia nezačnú v budúcnosti nič robiť.
katastrofa bude, otazka je, ci sa ludia dovtedy stihnu vystahovat na inu planetu alebo nie tuto len vytazit vsetky prirodne zdroje, zaplnit odpadom a letime prec
resp. ci sa nepovojnuju nejako nestastne este nez to stihne nastat
Podla mna buducnosť nebude. Ono my a veľa iných ľudí si to neuvedomuje, ale život nie je to že chodíš v autíčku do kanclu na 8 hodín v obleku a domov a máš všetko... keď nebude čo jesť, piť, búd fronty, nebude benzín ... to ešte len budú smiešne tie kecy o slušnosti a morálke, agresívnych a neprispôsobyvých občanoch... Veď iba keby tu bola v Európe jedna prírodná katastrofa... alebo nedajbože vojenská, jadrová alebo iná... , to by hned ludia začali inak myslieť, zrazu by im nevadilo že sused ferko má krivý nos a uši a nemá svaly, ale stačilo by že by bol s nimi a pomáhal, a aj v opačnom prípade rovnako. Je to ako domček z karát... veď len trochu šťastia(nešťastia) a malý asteroid dopadne na Zem podobný tomu čeljabinskému ale o trošku väčší ktorý vlastne ani nevedia spozorovať ani s ním nič urobiť ...niekde do EU a do obývanej zóny... to by sa ludia prebrali. Ohladom technologii pokial by svet zostal naooko taký aký je tak určite by sme nerozumeli technologii ako 60+ roční nejakým holografickým hrám, kódom a riadenie pohybom a podobne ... ale tam je to veľké pokiaľ... ja nechcem zomrieť... ale na svete ťa môže zabiť úplne všetko a zrazu všetko naberá na hodnote aj to aj ten koho/čo si neznášal.
@hoperpohroma Nikdy neodletia na inú planétu. TO nie je realizovatelné. Všetci ľudia ktorí žijú na Zemi, na Zemi aj zostanú, možno ak by sa k niečomu schyľovalo, tak by určite urobili minimálne jeden pokus( v závislosti od času ktorý by na to mali) vyslať posádku na Mars a založiť tam kolóniu... A tým myslím iba zárodkami ľudí čiže nie nebudú brať ľudí zo Zeme, viem každý to tak nejak myslí že ľudia osídlia inú planétu a že oddtialto odídu ... ale nie ... vzniknú len noví a my tu umrieme akúkoľvek planétu by sme dokázali nájsť a osídliť. Maximálne keby si dala spoločnosti nejaké triliardy dolárov tak by ťa tam poslali ... inak nie.
@hoperpohroma a tá kolónia tam veľmi dlho nevydrží, keďže nebudú mať prakticky kde žiť, iba v uzatvorenom priestore. Nejaké roky, prípadne pár generácii by tam mohli prežiť ale to je všetko... viac by možného nebolo v takej situácii, prišli by choroby ktoré by nevedeli vyliečiť a všetko by zostalo na veky vekov tam.
@hoperpohroma Filmové ilustrácie sú pekné, a davaju pocit že je to možné niekedy zrealizovať. Áno viacero ukázaných vecí je možných, ale taký kolos aký by ľudia potrebovali na prežitie vo vesmírnej lodi, zo Zeme nedokážeš zdvihnúť. Vo vesmíre by sa zostrojiť teoreticky dal, ale tam ľudia pracovať nevedia tak aby to bolo čo i len za 1000 rokov hotové. Naša technológia bude taká aká je ešte desiatky rokov, a potom príde k zlomovému momentu kedy niekto niečo veľké poserie, alebo sa niečo veľké poserie a príde katastrofa a nutná obnova ľudstva( ak to bude lokálnych rozmerov) ... všetci vedia že to príde, len nikto nevie čo konkrétne a kedy.
Ked mozeme zit na inej planete, alebo vo Vesmire, tak sa nemusime vobec odstahovat. Technologia neznamena ziadny problem, pokial sa k tomu duch dokaze prisposobit. Teda teoreticky ludska mysel moze obyvat aj umele telo, pokial vyhovuje standardom tej-ktorej duse. Mozu to byt geneticke zmeny, alebo nahradenie niektorych casti tela umelymi nahradami, vylepseniami - vhodne na aktualne podmienky na Zemi. Ak sa to nepodari, zivot sa vytvori vzdy - kym existuju duse, ktore zivot potrebuju. Vazne sa neni coho bat, pokial ide o zivot. Treba sa skor bat toho, co mame pod nosom. Ci sa chovame k sebe s uctou a pochopenim. Ci pomahame jeden druhemu, alebo sa snazime len o svoje sebecke ciele. (koniec spravy z buducnosti)
my si myslime ze zijeme vo vyspelej dobe pretoze mame notebooky, tablety, mobily, internet, TV. A pritom vo vede a technike sme este len v stredoveku. O 100 rokov bude taka technika ze sa ludia z nasej dnesnej zaostalej doby budu smiat.
Ja ti nevim vole..ked budem stara urcite sa budem chciet vratit do starych cias ..kedy budem so svojim starcekom okopavat zahradku..a na sklonku dna mu urobim halusky so slaninkou ..a chleb so smalcom..a cibulkou..ziadne pc nebudem potrebovat..
@salora Ukáž!! to chcem vidieť hehe. @Cccp Dobre napísané a som za tento názor tiež. @Obsession To bude milé ... Pozvete ma potom ku vám na čaj alebo kávu so Zlatými napolitánkami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
*...takí aktívni...
(nedalo mi to neopraviť si to, trhá mi to očiská
myslim si, ze tento technicky progres so sebou nesie velky dlh a dokial sa ludia nenaucia byt setrnni (ani ja nie som, bohuzial), vrati sa im to aj s urokmi
resp. ci sa nepovojnuju nejako nestastne este nez to stihne nastat
nehovor nikdy, poznas iba dnesnu technologiu, nie zajtrajsiu
@Cccp Dobre napísané a som za tento názor tiež.
@Obsession To bude milé ... Pozvete ma potom ku vám na čaj alebo kávu so Zlatými napolitánkami.