Keď si kupujete niečo, čo stojí napríklad 1,99 eur a platíte 2-eurovkou... čakáte kým vám vydajú ten jeden cent, alebo nie? (možno to tu na fore už bolo, ale nezaregistrovala som to...a ja osobne čakám na cent slight_smile:
čakám! centy sa zídu. a keby aj nie, keď mi tá predavačke už začne odrátavať výdavok, tak by mi bolo ľúto zdrhnúť a nechať ju tam bezradne stáť s centom v ruke.
aby som nadviazala na @1 , necakam v pripade ked mi maju vydat LEN jeden cent, ak mi maju vydat trebars 21 centov tak nebudem taka ze 20 si zoberiem a 1 nie
hej, a aby som nadviazala na seba, tak je to preto, že zväčša neviem, koľko mi má predavačka vydať, lebo to nemám tak presne rozrátané a som strašný zmetkár a neuvedomím si že to je len cent a nemusím čakať
nie, necham ho tam. ale sere ma, že ked idem platiť napríklad 3 eurá, v drobných mám 2.96 a potom len 20eur ktoré nechcem rozmienať, tak mi proste tie 4 centy neodpustia, pritom im tam ludia nechavaju oveľa viac penazí
neznášam jedno a dvojcentovky, kopí sa mi to doma, lebo ich vždy vyberám z pol tony vážiacej peňaženky, ale keďže čakám na blok a ten väčšinou dostávam aj s výdavkom, tak mi je už divné nechať tam ten cent...
ja brigadujem v obchode a proste 80% ludi caka aj 90% caka aj na cent... napr aj ked sa zasekne pokladna alebo whatever cakaju Akoze podla mna je to riadne trapne ale je mi to jedno Kedze tak či tak ja z toho nic nemam ... ale ja necakam na.cent ozaj
často nečakám lebo mi to je blbé ale potom mi vždy práve ten jeden cent chýba v tých drobákoch ked mám niečo zaplatiž a musím vyťahovať papierové a rozmienať to... a to ma vie vždy vytočiť !
@amikadze ale nielen ze si to nevazia ludia, ale ani predavaci.. tebe sa kopia same smeti a zaplatit s tym vacsinou nemozes, jedine ze by si rano prisla do obchodu a ponukla, ze im rozmenis.. zo 100 nakupov sa mi nakopi 1 euro v 1centovkach a komu tym zaplatim? su to proste zbytocne mince
Keďže brigádujem za pokladňou, vyjadím sa z tej druhej strany (zo strany predavačky)- nič nenechávajte, aj tak si tie peniaze nemôžme vziať, ide to v prospech obchodu, kde pracujeme (u mňa je to Tesco)
@ruderenee tie centy ti nemôžme odpustiť, lebo tí ľudia za tebou, čo stoja v rade, by sa búrili divila by si sa, ale hej... Ako, keď niekomu chýbajú také 3 centy a nemá žiadne peniaze, tak to nechám tak, ale inak... to by si musela robiť za pokladňou a pochopila by si ja som si to tiež hovorila, že: ,,bože, pár centov.." , ale keď som tam začala brigádovať, tak som to pochopila
V niektorých obchodoch majú predavačky problém, ak im zo dňa ostane aj pár centov navyše, vydávať by mali presne, ale asi sa mi to ešte nestalo. Ale stalo sa mi, že som bola v obchode a chýbala mi jedna koruna, a ona mi povedala, že ju mám doniesť. A bola prekvapená, keď som ju doniesla. Alebo mi raz jedna odpustila cent, aby nemusela vydávať veľa drobných.
nedá sa povedať, že vyslovene čakám, lebo si už ani nepamätám, kedy naposledy som naozaj čakal. väčšinou si ešte strkám ten nákup dakde do vreciek alebo do tašky a dávam si peňaženku do vrecka, predavač mi zatiaľ vydá hoci aj ten cent, zoberiem a idem preč.
nechať ho tam ako nejaký tringelt by mi pripadalo neskutočne trápne. a zároveň sa nejdem tváriť, že sa ponáhľam tak hrozne súrne, že už ani nemôžem počkať na dva predavačove pohyby rukou.
nejde o to, že kto si neváži malé, nezaslúži si veľké.. ide o to, že mi tie peniaze zavadzajú, nemám ich rád, nikdy neviem ktorý je ktorý a vysypať ich niekde na pult, aby som dorátal cenu mi príde vrcholne trápne... naozaj sa zaobídem bez toho. v budúcnosti bude možno situácia iná, ale momentálne by som celé centy zrušill
Čakám aj na pojebaný cent. Nieže by moje prežitie od toho záviselo, ale ide o princíp. Stojí to 1,99 a hotovo. Ak by to stálo 2, tak na cent nečakám. Logika.
čakám na cent a čakala by som aj na pol cent, keby také existuje .... keby mne chýba jeden cent tiež mi to v obchode neodpustia... peniaz ako peniaz....... iné je niekde v reštaurácii napr., ale v obchode zásadne nenechávam žiadne peniaze navyše....
podľa momentálnej situácie v peňaženke nejaké tie drobné centy sa mi vždy zídu na kopírku v škole, takže keď nemám, tak si na tie šušne počkám...a keď ho nechcem, tak poviem, že to je v poriadku, aby predavačka vedela sama brigádujem na pokladni a príde mi niekedy také neslušné od ľudí, že ja im vydávam a keď zdvihnem hlavu, ľudia sú už fuč
väčšinou beriem, aj keď je to len cent, tie peniaze si zarábam, to že ich mám v peňaženke ma tiež stojí nejaký čas v práci, tak neviem prečo by som ich mala nechávať v prospech obchodu, kt. aj tak ľudí okráda vlastne (keďže si to predavačky nenechávajú ako je spomenuté) a inokedy keď mám doplatiť dáke centy tak ich dám a nemusím aspoň rozmieňať zbytočne
čakám, automaticky, nepremýšľam nad tým, na koľko vlastne čakám. aj tak by som asi čakala, lebo zabehaný systém. aj on/ona to bude mať v konečnom dôsledku jednoduchšie, keď mi správne vydá. a keď sa mi nazbierajú, tak nabudúce pri 0,99 budem mať tých 9 centov pri sebe a aspoň budú mať zas nejaké drobné.
aaa spomenula som si na jednu situáciu ked som mala vydať nejakému chlapovi 2 centy, a som mala asi omylom hodenú 1 centovku v 2 centovkách a osočil sa na mňa, že som mu mala vydať 2 centy a nechal to tam nakoniec .
ALe raz ma jedna ženska ako som robila v tescu brutálne nasrala! Som jej vydala proste dajme tomu 13, 86 a zabudla som ten 1 cent! a potom išiel ďalší nákup, začala som ho blokovať proste a tá ženská, že som jej cent zabudla, tak som sa jej ospravedlnila, ale ona proste tam počkala asi tie dve minuty dokedy som nablokovala ten velky nakup!!! piča sprosta bohata namyslena, strasne nervy som na nu mala, chápete, kvôli jednému centu? zazobaná bola, len si potrebovala niečo dokázať, že ona je tam PANI
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
a seru ma ludia co cakaju az im niekto vyda 1 cent -.- to len slovaci mozu kks
(dajme tomu ze financna nudza u studentov je polahcujuca okolnost)
kto si neváži malé, nezaslúži si veľké.
raz som tak ale zaplatila za lístok na vlak v hodnote 1,5€, lebo som nemala iné a tá tetka mi nadávala po celý čas, čo som stála u okienka
ved to je to, len to zdrzuje a napzaj to cenu nejako neovplyvni, pokial sa nejedna o hromadne nakupy
nechať ho tam ako nejaký tringelt by mi pripadalo neskutočne trápne. a zároveň sa nejdem tváriť, že sa ponáhľam tak hrozne súrne, že už ani nemôžem počkať na dva predavačove pohyby rukou.
čo majú stoho keď niečo stojí ,, 2.99, 0.49
a to je vacsinou,
no a k teme ten cent nechávam podľa nálady
ked mám náladu dobrú tak poviem ,,to je dobre" a ked sa mi nechce hovoriť tak zoberem a idem
fóbia nedovoliii... :/
ale napríklad ja príležitostne robím za pokladňou, a neznášam ked sa niekto tak rýchlo spakuje a nechá mi tam tie centy.
nevim prečo.
ALe raz ma jedna ženska ako som robila v tescu brutálne nasrala! Som jej vydala proste dajme tomu 13, 86 a zabudla som ten 1 cent! a potom išiel ďalší nákup, začala som ho blokovať proste a tá ženská, že som jej cent zabudla, tak som sa jej ospravedlnila, ale ona proste tam počkala asi tie dve minuty dokedy som nablokovala ten velky nakup!!! piča sprosta bohata namyslena, strasne nervy som na nu mala, chápete, kvôli jednému centu? zazobaná bola, len si potrebovala niečo dokázať, že ona je tam PANI