Myslím, že nadpis je veľavravný. Rozhodujem sa medzi týmito dvoma zrkadlovkami. Ale ak mám úprimne povedať , čo sa finančnej stránky týka 1100 je mi milšia. A vôbec chcela by som sa spýtať, či má zmysel pre fotografa amatéra investovať do 600D?
ono v podstate až taký strašný rozdiel medzi nimi neni,len v niekolkých parametroch a v podstate na začiatok ti stačí aj 1100..a objektívy idú rovnaké aj na 1100 aj na 600.. (sám vlastním 550D)
@vefi89 ani ja by som nenašetrila, ale mam šťastie že môj dedo našetril a dal mi ho k maturite lebo si kúpil nový Nikon, teraz šetrím druhý rok na objektív
prečo nie zlatý stred 550D? Ním fotím ja, je super. Je to to isté čo 600D akurát nemá vysuvnú obrazovku (čo je podľa mňa zbytočnosť, celkovo LiveView vôbec nepoužívam, iba pri videu) a je lacnejší (za tie ušetrené prachy radšej šetri na objektívy).
no v každom prípade fotografovi amatérovi určite bude stačiť tá 1100D radšej šetri na sklá, tie prežijú telo a ak sa nezmenia bajonety tak ich využiješ aj o 10 rokov
ja mam este starsi 1000D a som snim spokojny je to dobry a kvlaitny fotak co aj toho dost vydrzi ( mraz, vlhko ) .. zatial ma nesklamal ... ak cchel proste iba fotit tak ber 1100D urcite sa ti oplati ... 600D by som bral jedine vtedy ak by som chcel z fotiek tlacit plagaty
@andygirl no totiz to 1100 nema cistiaci cip a obavam sa prachu. vsak jasne ze ide aj o objektivy len moj priatel ma 450 a ja chcem kupit zase daco ine aby sme mohli "zdielat" ale zaroven aby sme mali daco ine.
alebo 1000D za 330€ + lepší objektív, ako začiatočník by si najskôr nenašiel rozdiel medzi kvalitou obrazu 1000D a 1100D, keďže rozdieli také veľké až niesu, skôr si myslím, že tie možnosti už mali byť dávno, nič sa však nedá robiť, alebo potom ber niečo z bazáru, naučíš sa fotiť a potom ak ťa to bude baviť tak si kúpiš niečo lepšie alebo potom nejaký nikon Medzi 600D a 1100 je celkom väčší rozdiel už len čo sa týka ceny, a zato, že to má video za pár šupov a o 2 ostriace body viac....17-40 F/4 USM, 70-200, pevné sklá, môžeš vyberať avšak nato prídeš potom až keď kúpiš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
prečo nie zlatý stred 550D? Ním fotím ja, je super. Je to to isté čo 600D akurát nemá vysuvnú obrazovku (čo je podľa mňa zbytočnosť, celkovo LiveView vôbec nepoužívam, iba pri videu) a je lacnejší (za tie ušetrené prachy radšej šetri na objektívy).
no v každom prípade fotografovi amatérovi určite bude stačiť tá 1100D radšej šetri na sklá, tie prežijú telo a ak sa nezmenia bajonety tak ich využiješ aj o 10 rokov